• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

19.05.2016

13:26

DIMITRIS ITUDIS ZA INFORMER: Željko je bio ljut, ali to je normalno kad izgubiš!

Košarka

DIMITRIS ITUDIS ZA INFORMER: Željko je bio ljut, ali to je normalno kad izgubiš!

Podeli vest

Zahvalan sam Željku Obradoviću na svemu što me je naučio, jer da nije bilo njega ja ne bih postigao ovakav uspeh, izjavio je trener CSKA Dimitris Itudis u ekskluzivnom intervjuu za "Informer"

"Armejci" su u finalu elitnog evropskog takmičenja savladali Obradovićev Fenerbahče sa 101:96, i tako nakon osam godina uspeli da postanu najbolja ekipa na Starom kontinentu. 

Grk je za legendarnog Žoca, s kim je čak 13 godina sarađivao u Panatinaikosu rekao da je veliki čovek i trener, koga izuzetno poštuje. Takođe, Itudis je govorio o odličnoj saradnji sa srpskim kapitenom Milošem Teodosićem, kao i planovima novog prvaka Evrope.

Ponosan na Putinovu čestitku

Čestitao vam je i predsednik Rusije Vladimir Putin, koliko vam to znači?
- To je velika čast za mene, ali i za sve igrače i upravu.

Da li ste imali priliku da razgovarate sa Obradovićem posle meča?

- Želim da istaknem da je Obradović veliki čovek, veliki trener, koga mnogo cenim i poštujem. Ja sam posle meča rekao da sam tamo stigao zahvaljujući njemu. Stojim iza toga. Posle utakmice smo normalno razgovarali, čuli smo se i juče. Željkov tim je izgubio finale, i normalno je da bude nervozan. Svako bi bio nervozan u toj situaciji, kada mu tim izgubi, ne samo Željko. Kada pobediš tad si srećan, kada izgubiš ne možeš da budeš nasmejan.

Euroleague.net

Ekipa Fenerbahčea je u finalu uspela da nadoknadi čak 20 poena zaostatka i da ozbiljno pripreti CSKA u završnici meča. O čemu ste razmišljali u tim trenucima?

- Iskren da budem, svašta mi je prolazilo kroz glavu, ali nikada nisam razmišljao o porazu! Ako u bilo kom trenutku osećaš strah onda ostaneš kod kuće, ne baviš se ovim poslom. Tražio sam način samo kako da dobijemo tu utakmicu, što nije lako, posebno kada za protivnika imaš tim kakav je Fenerbahče. Ipak, apsolutno zasluženo smo slavili.

Ostaje u CSKA

U medijima se pominje da će vam uprava CSKA ponuditi novi ugovr na dve godine, ima li istine u tim navodima?
- Moj menadžer je razgovarao sa upravom CSKA i mogu vam reći da su pregovori bili uspešni. Srećan sam i zadovoljan ovde, tako da se sve poklapa, a i uveren sam da su oni zadovoljni rezultatima. Nadam se da ćemo uskoro imati i konačan dogovor i pozitivne informacije po tom pitanju.

Vratili ste titulu Evrolige u Moskvu posle osam godina, da li ste još uvek u euforiji zbog velikog uspeha?

- Danas sam "najčestitaniji" čovek na svetu. Svi me zovu da čestitaju, da pohvale, presrećan sam. Fenomenalno se osećam zbog osvajanja Evrolige. Ponosan sam na sve u timu, na moje igrače, stručni štab, na upravu, na predsednika Andreja Vatutina. Posebno na predsednika, jer znam koliko je teško voditi klub u današnje vreme. Hvala i navijačima koji su nas bodrili sve vreme.

Da li ste imali priliku da proslavite titulu?

- Nismo imali mnogo vremena za slavlje. Proslavili smo malo u Berlinu svi zajedno posle finalne utakmice i to je sve. Nadam se da će biti prilika i za neko veće slavlje, poslebno kada se sezona završi.

Koliko je reprezentativac Srbije Miloš Teodosić doprineo osvajanju titule u Berlinu?

- Ponosan sam na saradnju sa Milošem. On je odličan igrač i dobar čovek. O svemu razmišlja unapred, uvek je par koraka ispred, i zbog toga je njegovim saigračima ponekad teško da ga prate. Dosta napredovao poslednjih godina i može se reći da je sazreo kao igrač, što je veoma dobro kako za CSKA, tako i za srpsku košarku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17