• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.06.2016

08:57

KLIVLEND PREŽIVEO! "Konjanici" trijumfom u Ouklendu smanjili na 3:2 u pobedama

Košarka

KLIVLEND PREŽIVEO! "Konjanici" trijumfom u Ouklendu smanjili na 3:2 u pobedama

Podeli vest

Košarkaši Klivlenda pobedili su večeras u Ouklendu Golden Stejt sa 112:97 i tako smanjili prednost aktulenog šampiona na 3:2 u finalu plej-ofa NBA lige


 

Kavalirse su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija i Kajri Irving s takođe 41 poenom. Oni su tako iskoristili odsustvo suspendovanog Drejmonda Grina i vratili su seriju u Klivlend.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Klej Tompson sa 37 poena, dok je Stefen Kari dodao 25, uz sedam skokova, četiri asistencije i dve blokade. "Braća spleš" su, međutim, promašivala šuteve u završnici meča, a tim nije uspevao da "zatvori" reket, tako da je Klivlend postigao 46 poena iz reketa.

- Radujemo se što smo produžili seriju. To je jedino što smo i hteli. Dobili smo još jedan dan da preživimo. Večeras počinjemo pripreme, sutra ćemo se spremati i bićemo spremni kad god da počne šesta utakmica - rekao je Džejms posle meča.

Publika u Ouklendu večeras je zviždala i negodovala svaki put kada je Džejms imao kontakt sa loptom. Zvezda Klivlenda kritikovana je sa svih strana posle koškanja s Grinom u četvrtoj utakmici i obostrane lične greške. Grinu je to bio četvrti nesportski faul u plej-ofu, tako da je naknadno kažnjen s jednim mečom suspenzije.

Ovo je Golden Stejtu bio tek četvrti poraz u Ouklend areni ove sezone, a ekipa je tako ponovo propustila priliku da slavi titulu kod kuće, pošto je obe svoje prethodne titule, 1975. i prošle godine, osvojila u gostima.

Sledeća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka i Grin će imati pravo nastupa u njoj.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija