• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N1

07.07.2016

22:09

GVARDIOLA "KRAO" ZANAT OD SRBINA! Pešić: Pep je dolazio na moje treninge da uči!

Košarka

GVARDIOLA "KRAO" ZANAT OD SRBINA! Pešić: Pep je dolazio na moje treninge da uči!

Podeli vest

Nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je da je novi trener Mančester sitija Pep Gvardiola posećivao njegove treninge, i to dok je kao igrač nosio dres Barselone

Pešić i Gvardiola su dugogodišnji prijatelji, još iz vremena dok je srpski trener sa klupe vodio Barselonu, a Španac nosio dres katalonskog giganta.

Posle toga ih je sudbina ponovo spojila u Minhenu, gde je Pešić bio trener košarkaškog, a Gvardiola fudbalskog kluba.

- Išao sam da gledam njegov trening, on je dolazio kod mene. Puno smo razgovarali i najviše ga je zanimala tranzicija u odbrani odnosno kad se izgubi lopta kako organizovati kontranapad, kao i zonski presing u košarci i udvajanje preko čitavog terena - istakao je Pešić za televiziju N1.

Poruka Dudi Ivkoviću

Pešić se osvrnuo i na odlazak Dušana Ivkovića u penziju rekavši da je reč o stručnjaku koji je ostavio pečat ne samo u našoj nego i svetskoj košarci.
Lično mu želim puno zdravlja i da i dalje pomaže ostalim trenerima i našoj košarci - poručio je Pešić.

Govoreći o budućnosti srpske košarke Pešić je rekao da vidi veliki potencijal i smatra Srbiju zemljom košarkaških talenata.

- Ja često kažem da postoje dve zemlje u kojima fudbal nije sport broj jedan već je to košarka - Srbija i Litvanija. Imamo i puno novih, talentovanih trenera koji donose nove ideje, tako da sa optimizmom gledam na dalji razvoj i popularnost košarke u Srbiji - istakao je trofejni trener.

On smatra da je Aleksandar Đorđević doneo pravu odluku opredelivši se da bude trener. Dodaje da očekuje da se košarkaši plasiraju na Olimpijske igre nakon kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
misa banana

pre 7 godina

pogledajte statistiku sem sto je bio prvak evrope sa nemcima sticajem okolnosti,nigde nije imao uspeha sa zvedom bajernom...a uvek je imao najveci budzet

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija