• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.07.2016

13:32

MARJANOVIĆ: Poštujem odluku selektora, ali bih voleo da igram za Srbiju u Riju!

Košarka

MARJANOVIĆ: Poštujem odluku selektora, ali bih voleo da igram za Srbiju u Riju!

Podeli vest

Srpski košarkaš Boban Marjanović poručio je da prihvata svaku odluku selektora reprezentacije Aleksandra Đorđevića, ali dodao da bi, sada kada je rešio svoj klupski status, voleo da zaigra za "orlove" na Olimpijskim igrama

 

Njegovo mesto u reprezentaciji je nešto što je izazivalo mnogo polemika u javnosti posle izjave Marjanovića da želi da se priključi timu čim završi posao oko NBA ugovora, kao i Djordjevićeve reakcije. 

On nije želeo da ulazi u detaljnu priču, već je ponovio svoj stav da želi da igra, ali i da poštuje svaku odluku selektora.

- Kao što sam već u nekoliko navrata rekao, moja velika želja je da ponovo nosim dres Srbije. To se nikad nije ni dovodilo u pitanje. Sada su otklonjene i sve prepreke koje su stajale na putu da se stavim na raspolaganje selektoru. Ako pričamo o mojim željama i emocijama, naravno da bih želeo da igram za reprezentaciju na Olimpijskim igrama i pomognem joj da ostvari što bolji rezultat, ali poštujem svaku odluku selektora - rekao je Marjanović.

Gorostasni centar je pohvalio igrače Srbije da su na superioran način izborili plasman na Olimpijske igre.

- Reprezentacija je fantastično odigrala kvalifikacioni turnir. Zaista sve čestitke igračima i stručnom štabu na sjajno obavljenom poslu. Iako je rezultat bio najvažniji, odnosno osvajanje prvog mesta, što smo uradili na superioran način, naša reprezentacija je prikazala sjajnu igru i napravila odličnu uvertiru za Olimpijske igre. Veliki sam optimista i nadam se da će se Srbija u Riju boriti za jednu od medalja - naglasio je Marjanović. 

Srpski košarkaš je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Detroit Pistonsima na tri godine, što znači da ostaje u NBA ligi. Marjanović je prošle godine, u debitantskoj sezoni u Americi, igrao za San Antonio.

Jako sam srećan. Detroit je sjajan klub koji je ostavio dubok trag i kreirao istoriju NBA lige. Detroit je tim sa šampionskim pedigreom kroz koji je prošlo veliki broj legendarnih igrača. Znam da Pistonsi imaju izvanrednu organizaciju i daću sve od sebe da pomognem ekipi da zabeleži što bolje rezultate. Mnogo lepih reči sam čuo o Detroitu i njegovim navijačima. Veoma sam srećan i uzbuđen zbog mog novog koraka u karijeri - rekao je Marjanović. 

ĐORĐEVIĆ OTPISAO BOBIJA: Neki otkazi su bili znak nepoštovanja prema ostalim momcima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Monarhista

pre 7 godina

Ja ovo vise ne mogu da gledam:-( Selektor je dobio túrnir na poklon,zreb je bio kakav je bio...pobedili smo Portoriko u finalu za koji je spiker na SK u jednom trenutku rekao,Portoriko vise i ne glumi da igra odbranu!!! Nas selektor pokazuje sve znake grobarske iskompleksiranosti ali na jedan nov nacin,potuljeno i podmuklo....covek ide dotle da izmislja igrace ,vadi ih iz povreda(bircevic i macvan) a sve samo zato sto su partizanovci...znamo da je medalju izgubio jer je Kalinu urnisao pogresnom i kratkom minutazom ,znamo i koga je forsirao do ludila a to je cinio i sinoc pa smo dobili najboljeg strelca na silu....kako ce to biti kad budemo imali protivnika koji ce igrati odbranu videcemo...djordjevicu je omiljeni Zvezdas Stimac i jos je srce tima,kako bez "srceta" da idemo na OI??!! Srce tima je Teo,kralju ...pa nek se poredjaju a i kad se poredjaju opet Stimca nema u tom nizu do kraja...kad bi vi znali koliko ja volim Srbiju i fudbal,pa sta treba da odem i trazim od Muslina da igram? Ja znam da je ovaj turnir taman ono sto nam treba da napravimo masku i po milioniti put odvedemo povredjene i one za prodaju a izostavimo najbolje i one koji bi bili nosioci...mogu da zamislim kako ce izgledati dueli Jkica sa gasolima ili americkim centrima pa i nekim nama tu geografski blizim a kako bi to odradio Bobi...i onda cemo izguboiti dvostruko...Bobija jer ne ide a Jokica jer ce "iznreveriti ocekivanja",psovacemo i jednog i drugog a pravi krivac ce otici da trenira neki veliki klub ...

straja

pre 7 godina

Mnoge je SUJETA kostala mnogo.Po mome misljenju ne radi se o OVOGODISNJEM OTKAZU.Razlozi su podosta dublji.Korektno bi bilo da kaze sustinu.....ne odgovara,ne volim,spor,.....a ne ovako je Marjanovic kriv ...a za eventualni neuspeh za naciju ce Bobi biti krivac...a ako bude sve OK ....da li vidite KO SAM JA!!! No vreme ce da pokaze.......

Dragon

pre 7 godina

Slepci..j..a vas i zveda i partizan.. Stoko bezrepa..SRBIJA PRE SVEGA I IZNAD SVEGA..stoko navijacka...nabijem vas na..k...c i vas i vase moronsko klubasenje...Klempavi trol..nebitno je jeli partizanovac ili zvezdas izdao zemlji izabrao srebrnjake...i sta tu ima da se prica...imao je bec par miliona znaci nije gladan..pa da ga i razumem...Momci na kosarana nisu iali da poptisuju bolje ugovore,zavrsavaju fakultete,beru sljive,zene se...ne ostali su gore..krvarili gace..ginuli...e to je ljubav ka zemlji..SRBIJA PRE I IZNAD SVEGA...a vi uzmite se u pamet...

dejo

pre 7 godina

Marjanovicu sam si kriv sto te nije zvao selektor Srbije Djordjevic ,Marjanovicu meni si se zamjerio kad si odbio poziv da igras za kosarakasu reprenztaciju Srbije jer da toliko volis Srbiju nastupio bi za Srbiju na kvalifikacijonom turniru Srbije ,zato neka te ne zove Djordjevic da igras na OI u Riu ,kao navijaca Srbije si me potpuno razocarao Marjanovicu u potpunosti

Jagodinac

pre 7 godina

Не лупетај бре. Квалификациони турнир је био лимунада, а човек је морао да реши егзистенцију породице. Да нећете ти и Ђорђевић лебом да га храните?

Dragon 2

pre 7 godina

A ti bi inace izabrao to da igras protiv neke angole i portorika pre 20 miliona ? E pa neverujem bas da bi, ovako sad govoris jer ne znas kolike su te pare , svi osudjuju bobija a 80% njih bi izabrali pre milione nego angolu , ajd da su neke repke igrale pa da ostane da pomogne al on se tu cima za neke levate koje bi i moja baba pobedila.A sad svima vama kao treba bobi kao i celavom a kad je bio u najboljoj formi mislim da je to bilo pre svetskog prvenstva rekao mu je da se ne uklapa eejjj !?? ne uklapa , a sad mu kao fali sto je igrao po 2 min po nba .Istina je da smo slabi na centru da samo jokic od petica vredi da su radulja i stimac dva drvosece koji veze nemaju da bi bobi znacio ,ali celavi misli drugacije kad nas razmontira neki gasol videcemo...

Peca

pre 7 godina

Sada po tebi treba da izbaci nekog ko se izborio za Rio zbog Marjanovića koji nije ni hteo da se bori za Rio.

Djole

pre 7 godina

Eto rešenja,pozvati Dragonovu babu na mesto petice i sve rešeno!Nipodaštavanje naših protivnika na turniru,je u najmanju ruku neozbiljno.Srbija je pokazala da ima tim,momci su fenomenalni,imaju odličnu hemiju i grizu jedan za drugog.Videćemo kako ćemo proći u Riu ali potpuno je nepotrebno,pljuvati Saleta,u krajnjoj liniji on je odgovoran i za uspeh i za neuspeh!Čitam gomilu budalaština,koje su izazvane isključivo klubaštvom,koga boli uvo ko je za koga igrao i igra.Priče o Bobiju su postale dosadne,čovek je izabrao svoje prioritete i to je to.Vidim neki porede Bobija i Jokića,smešno Jokić brz,mlad,fenomenalan i standardan u svom timu,a Bobi se kod Grega naigrao,ubilo se.Siguran sam da bi nam Bobi pomogao ali da je nezamenjiv,nije!

Stanko

pre 7 godina

Nije u pitanju igra protiv Angole i Portorika ili 20 miliona! U pitanju je kvalifikacioni turnir za odlazak na OI. Da nismo pobedili i da nismo izborili plasman, da li bi i onda igrao za reprezentaciju? Da li mu odlazak na OI i igra u reprezentaciji dize cenu iznad pomenutih 20 miliona???

Dragon

pre 7 godina

Slepce sta ja jesam a sta nisam izabrao to ti ne znas...??91 sam ostavio posao koji je tada bio jako placen i otisao u rat..nikada se nisam pokajao..sada imam svoj privatni posao i mozda neznam sta je 30 mil..ali imam sigurno vise od tebe..ali kakve to veze ima budalo bikacka..da treba opet bi za svoju zemlju otisao u rat..a nebi se kao ti tukao sa drugim srbima...SRBIJA PRE SVEGA...ne tucite po tribinama stoke narkodilerske i konzumentske...nego kad treba da se okrvave gace

dolari

pre 7 godina

To bi ti podiglo cenu u dolarima da igras. Zato i zelis a ne zbog Srbije i Rija.\n

baradja

pre 7 godina

Boban Marjanovic,ljudska i kosarkaska gromada mora u Rio,nadam se da ce Sale ovaj put ispraviti gresku,kad je na svjetsko vodio Katica ,Gagica i Stimca ,a Bobi u tom periodu bio car na parketu. Covjek nije ni dobio sansu u repki Srbije,jer se kao ne uklapa u koncepcije selektora,,,smijesno,ali i zalosno....naravno da ce postovatiodluku selektora,nece se samovoljno prikljuciti pripremama..Iskreno,ova grupa u BG je bila najlaksa,pa sad kad je Bobi rijesio svoj status u NBA moze potpuno da se posveti pripremama...Srecno u Riju,svim nasima....

Zdravko

pre 7 godina

Kad su patriote gurale ekipu tamo gde su hteli dotle je Bobi jurio dolare.

Izbori 2024

Vesti

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!
Društvo

Novak se oglasio o poligrafu: Sve jače službe sveta... Ključno je ovo proveriti!

Detektiv poligrafista Nikola Novak izjavio je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora i ispitavanja njenih roditelja od strane policije, da su poligrafsko ispitivanje, mobilna forenzika i veštačenje baznih stanica deo svake istrage i jedan od prvih koraka koji se rade, istakvši da je poligrafsko ispitivanje važno jer može ili da eliminiše nekoga iz istrage, ili da koncentriše istragu u tom pravcu.

28.03.2024

13:58

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija