• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.07.2016

18:34

ABA LIGA SA 14 KLUBOVA! Olimpija i FMP će igrati regionalnu ligu!

Košarka

ABA LIGA SA 14 KLUBOVA! Olimpija i FMP će igrati regionalnu ligu!

Podeli vest

Rukovodstvo ABA lige odlučilo je da ovo takmičenje u narednoj sezoni ima 14 klubova, i da novi učesnici budu ljubljanska Olimpija i FMP iz Železnika

Srbija će tako, i pored toga što je izgubila jedan tim na kraju prošle sezone, naredne imati četiri predstavnika u regionalnom takmičenju. Crvena zvezda, Partizan i Mega Leks su to izborili rezultatima, dok je FMP na neki način dobio "vajld kard".

Podsetimo, Metalac nije uspeo da iz Superlige obezbedi plasman na Jadran, već FMP ide po plasmanu i rezultatu iz prethodne godine.

Olimpija je zbog rezultata od osnivanja lige, iako nije obezbedila plasman u ABA, dobila zeleno svetlo čelnika takmičenja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Divos

pre 7 godina

АБА лига је доследна себи, из године у годину понављају се лакрдије. Ту се често није знало ко игра, ко иде у евро-купове, начин попуњавања се мења из године у годину, не зна се ни формат, ни колико екипа уопште игра. Тако је у сезони 2015/16 требала бројати 12 екипа, па се учинио уступак Олимпији (која није изборила у националном шампионату пласман у АБА) и лига је проширена на 14 (а утрпали су се и Никшићани). И наредне сезоне је требала бројати 12 клубова, али опет уступак Олимпији која је опет оманула у њиховом шамп. (мада и не мора бити, јер Словенци ће опет имати 3 учесника која ничим, апсолутно ничим нису заслужили, тако да почињем сумњати да су ови киксеви Олимпије планирани, јер изгледа Олимпија мора играти), и лига се опет повећава на 14 клубовва. Ајд, добро је за српску кошарку што ће и ФМП играти (мада би Србија у лиги од 14 морала имати минимум 5 места, и ту би морало бити места за Металац или Борац, и има покриће у сваком критеријуму), и плејада младих играча ФМП-а у год.95-96. имаће прилику да се промовише крпз такмичење која има (КЛС је плански потпуно запостављена) медијсклу пропраћеност. Но видећемо, ако се ове лакрдије са овим руглом званим АБА наставе, убрзаће се и крај пве лиге. А то би било и добро, од ове лиге која годинама слаби, и полако постаје крш лига (за годину, две биће у рангу румунске лиге), биће све мање вајде од ње, и свакако је боље окренути се националној лиги.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija