• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

02.09.2016

11:06

MUTA NIKOLIĆ PREDLAŽE: Neka Saša Đorđević vodi reprezentaciju Srbije do 2026. godine!

Košarka

MUTA NIKOLIĆ PREDLAŽE: Neka Saša Đorđević vodi reprezentaciju Srbije do 2026. godine!

Podeli vest

Aleksandru Đorđeviću bi trebalo dati da bude selektor Srbije još deset godina, kaže za Informer pomoćni trener reprezentacije Miroslav Nikolić

 

Selektor Đorđević je posle osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju najavio da će se možda povući sa klupe "orlova"!

Đorđević je postao selektor 2013. godine i na to mesto ga je postavio prvi čovek Saveza Dragan Đilas. Pošto je Đilas najavio povlačenje sa te funkcije, Sale smatra da ni njegova pozicija nije više sigurna, iako ima ugovor do 2019. godine.

- Normalno je da selektor koga je biralo jedno rukovodstvo stavi na proveru poverenje koje je dobio, s obzirom na to da će novi čelnici imati i nove ideje. Ukoliko se postavi pitanje mog statusa, neću imati problem da se sklonim, bez obzira na ugovor koji imam - kazao je Đorđević za NIN.

Predsednik nebitan

Međutim, posle dobrih rezultata koje je Đorđević postigao sa reprezentacijom Srbije, Nikolić smatra da Saleta niko ne bi smeo da smeni sa klupe "orlova".

Đilas: Apsolutno verujem Đorđeviću

 
Informer

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas je u više navrata isticao da Aleksandar Đorđević odlično radi svoj posao.
- Apsolutno verujem Đorđeviću, a on je to poverenje opravdao dosadašnjim rezultatima. Sa Saletom smo dobili veliku energiju i dobar pristup i to se za sada pokazalo kao odličan izbor. On nam garantuje kontinuitet i rezultate kako bismo nastavili čarobnu srpsku košarkašku priču - kazao je ranije Đilas.

- On je nešto najbolje što nam se dogodilo i trebalo bi mu dati ugovor na deset godina, minimum. Što duže da vodi reprezentaciju. Sa njim smo osvojili srebro na Svetskom prvenstvu, osvojili srebro na Olimpijskim igrama, bili četvrti u Evropi, a to su odlični rezultati - istakao je Nikolić i dodao:

- Ne znam ko će biti novi predsednik, ali to nije ni bitno, jer ko god da dođe neće smeniti Đorđevića. Zašto bi neko smenio Đorđevića? Nema razloga za takve stvari, nije mi jasno zašto se to uopšte pominje.

Svi su zadovoljni

Bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić smatra da bi bilo apsurdno dovesti sad novog selektora. 

Starsportphoto©
Dragan Kapičić

 

 

 

 

 

 

- Mislim da nije moguće da Đilasov naslednik smeni Đorđevića. Tim potezom bi odmah pokazao da mu nije mesto u KSS. Mislim da u ovoj zemlji nema osobe koja nije zadovoljna Saletovim rezultatima. Može da se očekuje još samo zlato sa Igara, ali to zasad nije realno i to ne samo za nas, već za sve ostale države. Bilo bi veoma neozbiljno i veoma nerazumljivo da neko to sad i pomisli, a kamoli pokuša da uradi - zaključio je Kapičić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mateja

pre 7 godina

Teško nama. Nikada nećemo pobediti Amere. Uvek će biti: Ljudi došli smo do finala nije važno ako nas razbiju sa 30-40 razlike. Naše srebro sija kao zlato. Treba da gledaju non stop snimak utakmice kada je igrao Divac i kada smo ih pobedili a ne kukavički igraju 5-10 minuta, koliko ih puste Ameri i onda ih iisti ti Ameri smejavaju na njihovim TV stanicama.

Divos

pre 7 godina

Имамо пуно одличних стручњака, оних искуснијих, али и младих који су се доказали резултатима, посвећеношћу кошарци, ентузијазмом и људским квалитетима. Одличан стручњак не мора бити и најбољи избор за селектора националне селекције. Другачија је ситуација, у клубу добијете буџет, и у границама истог правите селекцију, бирате и доводите играче профила у складу са својом визијом. У националној селекцији имате играче које имате, са тим чиме располажете ВАЉА направити екипу и игру која ће добро на паркету изгледати. Бројни су примери да се доказани стручњаци не снађу у улози селектора националне селекције. Сале се показао као одличан избор, и дорастао задатку. Доказао је и људске квалитете, да је веран својим моралним начелима, да поштује сараднике и играче, да је предан овом позиву, доказао је и приврженост Србији, и да му је изнад свега и прије свега Србија и добробит српске кошарке. И ово задње мора бити први услов код избора селектора националне селекције. Наравно да не треба да остане до 2026-е, из бројних разлога, можда до Евробаскета 2017-е, можда до ОИ 2020-е, но не и после Токија. Но, није ту само Сале, ту су његови помоћници, скаути који су сјајно "скенирали" игру наших противника, ту су и сви стручњаци који су "брусили" наше играче у клубовима. Ту су и они који раде са млађим клупским и националним узрастима, сви они су дали допринос да задње године буду "родне" за српску сениорску кошарку. Уосталом, тако то иде, временом све дође на своје.

branko1

pre 7 godina

Ha,ha,ha.....razume se sa tobom kao pomoćnikom.Ha,ha,ha.....

Djole

pre 7 godina

Ne sa tobom se razume,kako vas bre više nije sramota da klubašite i nipodaštavate,najveći uspeh Srpske košarke u istoriji!!

Niki

pre 7 godina

Sldeću utakmicu sa Amerima gubimo sa 60 razlike. Garantovano. Naši će igrati samo dva minuta.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija