• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.10.2016

22:49

(VIDEO) EVROKUP: Sale i ABA ligaši počeli porazom, Valensija razbila siroti Ulm!

Košarka

(VIDEO) EVROKUP: Sale i ABA ligaši počeli porazom, Valensija razbila siroti Ulm!

Podeli vest

Na startu nove sezone u Evrokupu Valensija je ostvarila najubedljviju pobedu a "stradao" je Ulm - 95:58, dok su sva tri tima iz ABA lige startovala porazom, baš kao i minhenski Bajern

Španci nisu imali milosti prema gostima, i silovito su startovali u Evrokupu. Valensija je već u prvoj četvrtini rešila pitanje pobednika, a do kraja meča su samo uvećavali prednost do konačnih 37 poena razlike.

Najefikasniji je bio Dubljević sa 14 poena, dva manje dao je Janković, a po 11 su postigli Sikma, Oriola i Dio.

U istoj, D grupi je do pobede došla i Lokomotiva Kubanj na gostovanju Olimpiji - 72:64.

U B grupi je Alba pobedila Fuenlabradu sa 88:81. Najbolji u pobedničkom timu bio je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Elmedin Kikanović koji je postigao 25 poena, dok je kapiten i bivši igrač Partizana Dragan Milosavljević dodao 11.

Himki je u istoj grupi bio bolji od Lijetuvos Ritasa sa 76:71. Za pobedu tima koji vodi Duško Ivanović najzaslužniji su Erl Roulden sa 15 i Džejkob Pulen sa 13 poena.

Bajern Minhen koji sa klupe vodi naš selektor Aleksandar Đorđević doživeo je neuspeh na startu takmičenja. Zenit je posle drame pobedio Bavarce sa 80:77, a gosti su imali šut za produžetak, ali nisu bili uspešni.

Doskorašnji reprezentativac Srbije Stefan Marković postigao je šest poena za Zenit, koji je je do pobede vodio Janisa Tima sa 20 poena. U ekipi Saleta Đorđevića jedini raspoložen je bio Devin Buker koji je dao 27 poena, a Vladimir Lučić je dao samo dva.

Mursija je u C grupi bila bolja od ekipe Budućnosti sa 86:77.

I drugi ABA ligaš je startovao porazom. Cedevita je na gostovanju Gran Kanarija ubediljvo izgubila - 101:76.

U istoj grupi je MZT je takođe loše počeo pošto je izgubio od Lietkabelisa sa 90:89. Makedonci su bili u zaostatku od 23 poena tokom utakmice, uspeli da se vrate, ali na kraju su ipak izgubili, i to košem u poslednjoj sekundi.

Kšištof Lavrinovič bio je najefikasniji u redovima Lietkabelisa sa 18 poena, Tarolis je dodao 17, uz sedam skokova, a Skucas 15.

U sastavu Aleka Jončevskog istakli su se Sinovec sa 20 poena, odnosno Uroš Lučić sa 17 poena.

EVROKUP

1. kolo

Grupa A

Lietkabelis - MZT 90:89
Gran Kanarija - Cedevita 101:76

Slobodan: Nižnji

Grupa B

Alba - Fuenlabrada 88:81
Himki - Lijetuvos Ritas 76:71

Slobodan: Bilbao

Grupa C

Mursija - Budućnost 86:77
Zenit - Bajern 80:77

Slobodna: Unikaha

Grupa D

Valensija - Ulm 95:58
Lokomotiva Kubanj - Olimpija 72:64

Slobodan: Hapoel


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija