• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2016

22:41

(VIDEO) EVROLIGA: Mačvan osvetio Zvezdu! Olimpijakos razbio Efes, Spanulis za istoriju!

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Mačvan osvetio Zvezdu! Olimpijakos razbio Efes, Spanulis za istoriju!

Podeli vest

Košarkaši Olimpijakosa, Bamberga, Real Madrida i Armanija zabeležili su pobede u drugom kolu Evrolige, a veče je obeležio Vasilis Spanulis koji je postao tek drugi igrač sa više od 3.000 postignutih poena u ovom takmičenju

Veliki Vasilis Spanulis! Sjajni grčki košarkaš je meč završio sa 17 poena i devet asistencija, i na taj način je prebacio magičnu brojku od 3.000 poena u najelitnijem košarkaškom takmičenju.

On se sa 3.013 poena nalazi na drugom mestu večne liste strelaca, a ispred je samo Huan Karlos Navaro sa 3.922 poena.

Olimpijakos je bio ubedljiv protiv Anadolu Efesa - 90:66, a istakao se još Printezis sa 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Milutinov ubacio je osam poena i imao sedam skokova za 21 minut na parketu.

Košarkaši Real Madrida nadigrali su Makabi 89:82 na teškom gostovanju u Tel Avivu. Madriđane je predvodio Džejsi Kerol koji je pogodio pet trojki iz osam pokušaja za 18 poena na kraju, dok je dabl-dabl zabeležio Serhio Ljulj sa 14 poena i 11 asistencija. 

Najefikasniji u izraelskom timu bio je Viktor Rud sa 18 poena uz sedam skokova, a 16 poena je dodao Endru Gaudlok.

Do prve pobede u sezoni stigao je Bamberg koji je u neizvesnoj završnici bio bolji od Uniksa sa 89:86 .

Ekipu Andree Trinkijerija predvodio je Nikos Zizis sa 16 poena i 12 asistencija, po 15 poena dodali su Meli i Miler, a 17 je ubacio Strelnieks. Na drugoj strani, Lengford je imao 24 poena i 4 asistencije, a Kolom je dodao 15 poena.

Armani je u poslednjem meču ovog dana kao gost slavila protiv Darušafake u uzbudljivoj završnici - 80:81, i turskom timu se na taj način vratilo za pobedu protiv Crvene zvezde u neizvesnom finišu u prvom kolu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milan Mačvan sa 19 poena, a dodao je i šest skokova, dok je Miroslav Raduljica upisao šest poena.

Evroliga

2. kolo

Četvrtak

Olimpijakos - Anadolu Efes 90:66
Bamberg - Uniks 89:86
Makabi - Real Madrid 82:89
Darušafaka - Emporio Armani 80:81


Petak

CSKA - Panatinaikos 19.00
Galatasaraj - Crvena zvezda 19.00
Žalgiris - Baskonija 19.00
Barselona - Fenerbahče 21.00



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija