• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

25.10.2016

07:00

STEFAN PENO ZA INFORMER: Kradem fore od Teodosića! Dolazimo da pobedimo Zvezdu!

Košarka

STEFAN PENO ZA INFORMER: Kradem fore od Teodosića! Dolazimo da pobedimo Zvezdu!

Podeli vest

Miloš Teodosić je neponovljiv, ali ja pokušavam da skinem neke njegove poteze. Najveća želja mi je da zaigram za Srbiju, kaže košarkaš Barselone Stefan Peno

Miloš Teodosić je neponovljiv, ali se ja ipak trudim da koristim neke njegove poteze, otkrio je u intervjuu za Informer mladi košarkaš Barselone Stefan Peno!

Katalonci će u sredu (19.00, Arena sport 1) gostovati Zvezdi u Beogradu, a Peno kaže da jedva čeka da zaigra pred "delijama", koje smatra najboljim navijačima na svetu.

Nedostajaće nam Navaro

Barselona u Beograd dolazi bez jednog od najboljih igrača Huana Karlosa Navara, koji je povređen. Koliko će na igru vašeg tima uticati njegov izostanak?
- Navaro će mnogo nedostajati timu, on je jedan od glavnih igrača. Ipak, moramo da se suočimo sa svim problemima, a ne da tražimo alibi.

Peno je dete iz mešovitog braka, otac Zoran je Srbin i takođe je bivši košarkaš, a majka Sadna Venecuelanka.

Stefan je odrastao u beogradskom naselju Mirijevo, a u Barselonu je otišao iz OKK Beograda sa svega 13 godina. Iako bi mogao da igra i za reprezentaciju Španije i Venecuele, on želi samo dres "orlova".

Košarkaški stručnjaci vas smatraju Teodosićevim naslednikom, kako vi gledate na to?

- Miloša Teodosića poštujem mnogo kao igrača i smatram da za njega nema zamene. Jedan je Teo i tako će i ostati, a ja pokušavam da budem Peno. Međutim, moram da priznam da skidam neke njegove poteze, kad mogu.

Igrali ste za mlađe selekcije naše zemlje, možemo li da vas očekujemo i u prvom timu u narednim godinama?

- To je više pitanje za selektora Aleksandra Đorđevića, nego za mene. Meni je najveća želja da zaigram sa seniorsku reprezentaciju Srbije, pošto sam igrao u mlađim kategorijama. Moje je da treniram i da pokušam da napredujem u svim segmentima, pa ako ako poziv dođe ja ću ga rado prihvatiti.

Fudbaleri Barse su fini momci

Već ste tri godine u Barseloni. Jeste li imali priliku da upoznate neku od fudbalskih zvezda ovog kluba poput Mesija i Nejmara?
- Jesam, viđam ih svakodnevno. Tu smo u istom klubu. Svi su dobri momci i fini. Uvek se pozdrave sa nama. Nisam im tražio sliku ili autogram, ne radim takve stvari.

Košarkaše Barselone u Beogradu dočekaće 20.000 domaćih navijača. Da li ste spremni da igrate u atmosferi kakvu prave "delije"?

- To će biti nešto novo za mene. Prvi put u životu ću igrati pred najboljim navijačima na svetu, pošto navijači Zvezde i Partizana to stvarnu jesu.

Šta očekujete od meča sa Zvezdom?

- Dolazimo u Beograd da pobedimo. U prethodnom kolu poraženi smo od Fenerbahčea i sada nemamo prava na kiks. Zvezda pred svojim navijačima igra sa neverovatnom energijom i motivacijom. Publika je njihov igrač više, definitivno. Međutim, mi ćemo pokušati timskom igrom da stignemo do pobede.

Nikada niste odigrali seniorsku utakmicu u našoj zemlji. Koliko poznajete srpske timove?

- Pratim utakmice svih srpskih klubova, koliko imam vremena. Ovo će mi biti prvi put da igram protiv nekog našeg tima i veoma sam uzbuđen zbog toga. Ne znam kako ću se osećati na terenu, to ćemo videti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija