• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.10.2016

12:02

SVE VIŠE STRANACA U NBA! Četvrtina košarkaša dolazi van Amerike!

Košarka

SVE VIŠE STRANACA U NBA! Četvrtina košarkaša dolazi van Amerike!

Podeli vest

Nova sezona u NBA ligi počela u sredu ujutru, a četvrtinu košarkaša u njoj čine igrači iz inostranstva

U najjačoj ligi sveta će ove sezone igrati 113 stranaca iz 41 zemlje i teritorije. U ligi ima ukupno 450 košarkaša na spisku, pošto svaki od 30 timova može imati najviše 15 aktivnih.

Ovo je treća uzastopna godina da u NBA igra više od 100 stranaca i treća uzastopna sezona u kojoj svaki klub ima bar po jednog stranca.

U saopštenju lige navodi se da najviše stranaca ima Juta, sedam. Kanada ima 11 igrača u NBA, i to je najviše posle SAD, treću godinu uzastopno. Posle toga sledi Francuska sa 10, Brazil sa devet i Australija sa osam.

Srbiju predstavljaju Nikola Jokić u Denveru, Nemanja Bjelica u Minesoti i Boban Marjanović u Detroitu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija