• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.12.2016

23:02

(VIDEO) EVROLIGA: Darušafaka deklasirala Real, Olimpijakos se baš namučio

Košarka

(VIDEO) EVROLIGA: Darušafaka deklasirala Real, Olimpijakos se baš namučio

Podeli vest

Košarkaši Darušafake ubedljivo su savladali Real Madrid 81:68 u 12. kolu Evrolige, dok je Olimpijakos bio bolji od Žalgirisa 88:75

Real je u Istanbulu igrao bez Serhija Ljulja, Entonija Rendolfa i Treja Tompkinsa, a turski tim je pobedu obezbedio sjajnom igrom tokom druge i treće četvrine. Briljirao je Vanamjeker sa 27 poena, Klejburn je ubacio 14, a Moerman  12 poena. 

U četvrtom porazu Reala u sezoni najefikasniji je bio Felipe Rejes sa 16 poena, a deset je dodao Otelo Hanter. Talentovani Luka Dončić je postigao osam poena.

Olimpijakos je slomio otpor Žalgirisa tokom poslednje deonice. Najefikasniji u grčkoj ekipi sa po 16 poena bili su Kostas Papanikolau i Met Lodžeski, pratio ih je Jorgos Printezis sa 15 poena, 13 je dodao Birč. Srpski centar Nikola Mitutinov je za 12 minuta postigao šest poena uz tri skoka, te po ukradenu i izgubljenu loptu. 

Žalgiris je predvodio Paulijus Jankunas sa 18 poena uz sedam skokova, 12 je dodao Brok Motum, dok je 11 postigao Lukas Lekavičus uz osam asistencija. 

Olimpijakos je trećom pobedom u nizu stigao do deobe druge pozicije, dok je Žalgiris poražen drugi put u nizu i na deobi je 11-13. pozicije sa četiri trijumfa.

 U sledećem kolu Olimpijakos dočekuje Crvenu zvezdu, dok Žaligirs gostuje Anadolu Efesu.

Brose Basket je pobedio Anadolu Efes - 91:83. Domaćina je predvodio Kozer sa 28 poena , Miler je dodao 17 poena, Strelnieks  12,  Meli 11 poena.

S druge strane, u gostujućem timu najviše se istakao Džejson Grejndžer sa 23 poena, a  pratio ga je Derik Braun sa dabl-dablom - 18 poena, 11 skokova. 


 

EVROLIGA

12. kolo

Četvrtak

Uniks - Baskonija 91:92

Darušafaka - Real Madrid 81:68

Žalgiris - Olimpijakos 75:88

Crvena zvezda - Makabi 83:58

Bamberg - Efes 91:83

Petak

Galatasaraj - Armani 18.00
CSKA - Barselona 18.30
Panatinaikos - Fenerbahče 20.4
5

TABELA: CSKA 10-1, Fenerbahče 8-3, Baskonija 8-4, Real 8-4, Olimpijakos 8-4, PAO 6-5, Efes 6-6, Darušafaka 6-6...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija