• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: FIBA

22.12.2016

15:39

OBAVEZNO PROČITAJTE! TEO PISAO SAMOM SEBI: Imaćeš veličanstven život!

Košarka

OBAVEZNO PROČITAJTE! TEO PISAO SAMOM SEBI: Imaćeš veličanstven život!

Podeli vest

Najbolji košarkaš Evrope Miloš Teodosić na sajtu FIBA napisao je emotivno pismo desetogodišnjem dečaku Milošu iz Valjeva koji vreme provodi u školi, igra basket i mašta da dostigne ono što su uradili Vlade Divac, Saša Danilović, Saša Ðorđević, Dejan Bodiroga...

- Zdravo Miloše, imaš 10 godina i još te niko ne zove Teo. Treniraš u Valjevu sa bratom i sanjaš da otputuješ negde. Možda u Beograd da igraš za naki tim, a onda da budeš deo veće sportske organizacije - napisao je Teodosić. 

Nikada ne preskači školu, moraš da dobiješ dobre ocene ili ti trener neće dozvoliti da dođeš na trening
Miloš Teodosić

- Ti si običan momak kao i svi tvoji drugovi, nisi loš, ali si pomalo prkosan i nestašan. Mnogo vremena provodiš  igrajući se na ulici, srećan si zbog svog rasporeda:  najmanje osam časova provodiš na ulici, isto toliko u školi, dok dva časa spavaš. Sada možeš samo da sanjaš o medaljama i gledaš utakmice reprezentacije Jugoslavije sa zvezdama poput Bodiroge, Đorđevića, Divca, Danilovića... Siguran si da je ne postoji mogućnost da ostvariš njihove uspehe, čak i da razmišljaš o tome. Ti ciljevi deluju predaleko i previsoko da bi ih dostigao. Ali, ti si, Miloše, sada u Valjevu.

-Zato, dozvoli mi da se predstavim. Ja sam Miloš Teodosić ili kako me većina saigrača zove  - Teo. Imam 29 godina i reći ću ti koliko će poseban i spektakularan tvoj život biti - počeo je Teodosić .

Teodosić potom u nastavku pisma kaže dečaku iz Valjeva da će mu porodica biti najveća podrška u životu, da sluša savete koje će mu dati, da im potpuno veruje.

Starsportphoto©

- Tvoja porodica je tvoja najveća podrška u životu, veruj im u potpunosti i slušaj njihove savete. Ne tiče se samo košarke, već svega. Nikada nećeš postati JA ako ne slušaš porodicu. Reci mnogo puta ''hvala'' svom sadašnjem treneru. Ne tera te da prolaziš kroz naporne vežbe ili zapamtiš veliki broj kombinacija. Zapamti sve njegove priče, on te uči da voliš košarku. Ta ljubav je večna. Nikada ne preskači školu, moraš da dobiješ dobre ocene ili ti trener neće dozvoliti da dođeš na trening.

Tvoja porodica je tvoja najveća podrška u životu, veruj im u potpunosti i slušaj njihove savete
Miloš Teodosić, košarkaš CSKA

-Za devet godina bićeš siguran da je košarka tvoj život. Naredne godine, već ćeš igrati u Grčkoj - biće to tvoj prvi veliki profesionalni iskorak -  Olimpijakos iz Pireja. Te 2010. godine FIBA će te proglasiti najboljim košarkašem Evrope. To će biti  ludo, jer ćeš imati samo 23 godine, ali veruj mi da je zaista tako.

- Napustićeš Grčku i preseliti se u Rusiju, gde ćeš imati uspone i padove. Velike uspone i bolne padove. Borićeš se sa brojnim konkurentima, ali najvažnije - borićeš se protiv svog karaktera. Biće teško, ali će ti pomoći da postaneš čvršći, biće ti potrebno četiri godine da razumeš svaku grešku koju si napravio i uspećeš u Moskvi.

Starsportphoto

- Ipak, nagrada za  naporan rad biće neprocenjiva  - bićeš zvezda reprezentacije Srbije i predvoditi ekipu do istorijskog srebra na Svetskom prvenstvu i potom Olimpijskim igrama. Osvojićeš  Evroligu sa CSKA. Svaka osoba u Valjevu će te smatrati legendom.
 
- Ako ne veruješ - OK je! Nastavi, radi naporno. Videćeš! - kaže se na kraju pisma Miloš Teodosić. Teo.

Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17