• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.01.2017

22:51

(VIDEO) SRPSKO KOLO ZALUDELO AMERE! Spektakl na poluvremenu NBA utakmice!

Košarka

(VIDEO) SRPSKO KOLO ZALUDELO AMERE! Spektakl na poluvremenu NBA utakmice!

Podeli vest

U poluvremenu NBA utakmice u Torontu između Reptorsa i Finiks Sansa, umesto čirlidersica, na parketu se igralo srpsko kolo

Nije bilo uobičajenih američkih zabava u dvorani "Er Kanada centra", već su navijači gledali srpske narodne igre u izvođenju KUD "Kolo" iz Hamiltona.

Ovaj performans izveden je u sklopu proslave "Veče srpske baštine", a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila nastup KUD "Kolo".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
I OVDE MASONI FORSIRAJU VLASKE

pre 7 godina

OVO NEMA VEZE SA SRBIJOM I SRPSKIM KOLOM

Nikola

pre 7 godina

nemas ni ti veze sa Srbinom, pa opet pises na Srpskom

valjevac

pre 7 godina

koliko znam,Srbija je i Vranje,Crna Trava,Bosilegrad,Dimitrovgrad......ovo je koreografija igara iz tog kraja SRBIJE

dobri

pre 7 godina

Igre su iz Istočne Srbije, a ne vlaške. Ima razlike. I, za tvoju informaciju, Srbija ne prestaje Velikom Moravom, ili Kosmajem, ili granicama grada Beograda...

Dragan

pre 7 godina

Nek si mu ga reko brate Srbine juzne i istocne! Pa pun mi je kofer Beeeeograda i njihovog velicanja Srb. bastina. Ziveo Nis, Vranje, Leskovac, Pirot, Zajcar, Negotin...........

bg

pre 7 godina

E,baš bih voleo,znalcu,da napišeš 2 RAZLIČITA SRPSKA kola/da nisu 4 napred 4 nazad/!

ludost

pre 7 godina

Igre iz Istočne Srbije, za neznalice. Nije Srbija samo Užičko kolo !!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Коло је симбол снаге, љубави и јединства... Коло је социјализација у друштвеном оркужењу.... Коло је еманципација у самоуверености... Коло је...зрелост у родољубљу и патриотизму.. .Коло је израз суверености у времену и простору.... Коло је пркос непријатељу... а позив пријатељу ...!! Коло је... једно једино, и искључиво...СРПСКО... Српски изум, српски "БРЕНД"...Сви остали, "хватајући се у коло" признају индиректно и диреклтно: СРБИ СУ НАРОД - НАЈСТАРИЈИ... По колу...- сигурно...!! Остали су само... - "плагијатори"...!!

Nebojša Kostić

pre 7 godina

Za neupućene NISU VLAŠKE igre nošnja iz Crne Trave,splet igara iz SRBIJE, pozdrav.

rasa

pre 7 godina

Lepo je videti u prepunoj dvorani da nasi igraju folklor ali zar neko od nasih odgovornih ljudi nisu ,mogli poslati kvalitetniji ansambl kao sto je "Oplenac" ili Akademija narodnih igara Bata Marcetic. Sam nacin igranja prostog trokoraka ili cucnjeva muskog dela ansambla govori samo po sebi i znam da ce se mnogi sloziti samnom.

lala

pre 7 godina

Po tome treba da nas znaju u svetu.,da smo vedar , raspolozen i dobronameran narod , a ne po politicarima.

Wuk

pre 7 godina

Ovo je splet igara iz Jugoistočne Srbije ( "Šopske igre" ). Od Niša, preko Bele Palanke, Pirota do Bosiljgrada i Dimitrovgrada. Sa iskustvom od 12 godina igranja narodnih igara iz svih krajeva bivše SFRJ!!!

Wuk

pre 7 godina

Svaki grad u USA koji ima vecu Srpsku zajednicu, ima i svoj fudbalski klub (lokalni) i folklornu grupu (KUD). Eto na primer u Njujorku postoji srpski fudbalski klub \"NY Serbia\" (http://lisfl.org/teams/63704654/63830264-63704727/TEAM.html), i folkorna grupa \"Opancici\". Proguglajte malo i saznacete puno. Pozdrav svima u Srbiji i dijaspori.

Dragan

pre 7 godina

I sta kazes vlaska koreografija..... eh moj bato nemas ti pojma sta je vlaska koreografija kako izgleda vlaska nosnja. A bogme vidim da ti nibjedna vlajna nije prosla kroz euke da jeste .. sve bi znao ...!!!

miki

pre 7 godina

Bravo!Bravo! I Bravo!Bravo momci i devojke iz Hamiltona.Tako se cuva tradicija u Srba(koreograf se malo opustio ,ali ne smeta)Svaka cast!

folklorista

pre 7 godina

Ansambl je svakako iz Srbije ali muzika I igra kao I nosnja svakako nije tipicna srpska. Muzika lici na makedonsku ili sopsku bar po taktu. Nosnja posebno muskaraca uopstre nije tipicna za Srbiju. Muskarci pa I zene sto je neuobicajeno u rukama imaju maramice sto sa srpskim folklorom nema veze. Bilo kako lepo je to videti a I publika je odusevljena

NaučineštooSrbiji

pre 7 godina

Zaista - nauči nešto o Srbiji, ili ćuti. Ovo je nošnja istočne i južne Srbije. Muški komad odeće za kojeg "stručno-folklorski" tvrdiš da nije tipičan za Srbiju, zove se kaftan, zubun, džube (zavisno od kraja u kome ga nose) i veoma je tipičan za krajeve Srbije koje sam pomenuo. A ti prijatelju moj nisi ni primirisao folklor.

folklorista

pre 7 godina

covece nauci nesto to , Srpska muskja nosnja ima jelek a ne kaftan to je turcizam. Srbija do istambula. Muzika tipicno srpska dvojka- sa ovcara i kablara ili maramica svilenica

esma

pre 7 godina

Bas ne volim kolo,cude me Amerikanci da nesto vide u tome.I uniforma mi je odbojna,ali ne zbog "seljacke Srbije"vec zbog skucenosti koju natura.

Serbius maximus

pre 7 godina

Esma, sledeći put igre iz Anadolije samo za tebe. Možda ti uniforma neće biti odbojna ni narod iz koga vodiš korene, ni muzika. Uostalom nismo predstavljali nikog drugog do sebe. Nemoj da gledaš možeš da zaradiš čir

Ljiljana

pre 7 godina

Trebamo biti ponosni sto nasa deca drze do tradicije I ako su daleko od domovine I neki su vec treca generacija Srba rodjeni u Kanadi a da li su koraci od ovog ili onog kola ili Kraja Srbije u opste nije vazno

Dragomir

pre 7 godina

Шта рећи а не заплакати од среће!ПС.На примедбу да се ово баш не игра у Србији ја пишем ... ДА ЈЕ СРБИЈАНАЦ КОМАНДОВАО БИЛО БИ БАШ ПРАВО СРПСКО КОЛО ИЗ ШУМАДИЈЕ!

ma daj

pre 7 godina

A zasto publika masovno izlazi? Uopste ne vidim odusevljenje publike.

Dex

pre 7 godina

Publika izlazi zato što je poluvreme. Ali je kompletan dogadjaj bio u znaku Srpskog duhovnog nasledja - deca iz naša dva kosarkaska tima (iz Hamiltona i Toronta) su stajali pored igrača tokom intoniranja himne plus su nekoliko dečjih timova igrali pre utakmice ili gledali zagrevanje košarkaša. Zamislite tek koliko to može da doprinese razvoju dece u košarci i dalje promoviše Srbiju...

Zoki

pre 7 godina

Toliko ludaka na jednom mestu to treba doziveti. Svaka vam cast sa par izuzetaka! Srbi pravi su vani a vi naduvani na zalost u srbiji gde vam mesto nije

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17