• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.04.2017

08:03

(VIDEO) DABL-DABL SRBI! Bobijev rekord NBA karijere, rasturio i Jokić!

Košarka

(VIDEO) DABL-DABL SRBI! Bobijev rekord NBA karijere, rasturio i Jokić!

Podeli vest

Meč karijere odigrao je Boban Marjanović, koji je sa 27 poena predvodio Detroit do pobede protiv Hjustona 114:109, dok je Nikola Jokić takođe upisao novi dabl-dabl u trijumfu Denvera u meču sa Nju Orleansom 122:106
AP PHOTO

Marjanović je konačno dobio šansu da igra i eksplodirao. Srpski internacionalac je za 28 minuta koliko je proveo na parketu, postigao 27 poena (12/18 iz igre, 3/4 slobodna bacanja) što je njegov rekord u NBA karijeri, a dodao je još 12 skokova i dve asistencije.

Marjanović je dostojno zamenio Dramonta. Kad god bi Hjuston stizao Pistonse, Bobi bi stupio na scenu, vratio svoj tim u igru i na kraju ga odveo do trijumfa. 

Pored Marjanovića u pobedničkoj ekipi Smit je postigao 20 poena, Heris je dodao 17, a Elenson 15 poena i 11 skokova. Sa druge strane Harden je bio najrasploženiji sa 33 poena i 12 asistencija, Lu Vilijams je postigao 15, a Gordon 13 poena. 

Nikola Jokić je pružio još jednu sjajnu partiju. Postigao je 23 poena (9/13 iz igre, 2/2 za tri, 3/4 slobodna bacanja), uz 12 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene  lopte u pobedi Denvera u duelu sa Nju Orleansom 122:106.  Pistonsi su tako zadržali minimalne šanse da se domognu plej-ofa. 

AP PHOTO

U pobedničkoj ekipi pored Nikole Jokića bili su još raspoloženi Džamal Marej je sa 30 poena, Geri Heris sa 20, dok je Danilo Galinari meč završio sa 13 koševa.

Pelikanse je predvodio Entoni Dejvis sa 25 poena, dok je pet koševa manje ubacio Džordan Kroford. 

 

NBA LIGA

rezultati

Klivlend - Atlanta 100:114
Toronto - Majami 96:94
Memfis - Njujork 101:88
Hjuston - Detroit 109:114
Dalas - San Antonio 89:102
Denver - Nju Orleans 122:106
Juta - Minesota 120:113
Feniks - Oklahoma 120:99
LA Lejkers - Sakramento 98:94


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 7 godina

Bravo momci svaka cast samo napred gurajte....pokazite svetu po ko zna koji put da smo zemlja kosarke...Srbija nema sta da brine dolaze ponovo zlatna vremena Srpskoj kosarci....bice zlata i zlata jos ....Neka vam.Bog da zdravlja a sve ostalo zna se najbolji ste...\n

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija