• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

10.04.2017

07:26

(VIDEO) NESTVARNI VESTBRUK! 42 tripl-dabla NAJBOLJEG PLEJA NA SVETU!

Košarka

(VIDEO) NESTVARNI VESTBRUK! 42 tripl-dabla NAJBOLJEG PLEJA NA SVETU!

Podeli vest

Plejmejker Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk ušao je u istoriju NBA lige kao igrač sa najviše tripl-dabl mečeva u jednoj sezoni - 42

 

Četiri minuta pre kraja meča sa Denver Nagetsima, Vestbruk je stigao do desete asistencije, a već je imao 37 poena i 14 skokova.

Vestbruk je nadmašio 55 godina star rekoder legendarnog Oskara Robertsona iz sezone 1961/1962.

"Big O" je te sezone prosečno beležio 30,8 poena uz 12,5 skokova i 11,4 asistencije za Sinsinati Rojalse (preteče Kingsa), dok je Ras na proseku od 31,7 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencija po utakmici za Tander. 

Vestbruk u karijeri sada ima 80 tripl-dabl mečeva, četvrti je svih vremena ispred Vilta Čemberlena, a iza Džejsona Kida (107), Medžika Džonsona (138) i Robertsona (181). 

On je meč protiv Nagetsa završio sa 50 poena, 16 skokova i deset proigravanja, i trojkom uz zvuk sirene doneo pobedu Tanderu 106:105.

Tanjug/AP

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija