• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2017

12:36

DIRK ĆE DA IGRA JOŠ MALO! Novicki u Dalasu još najmanje jednu sezonu!

Košarka

DIRK ĆE DA IGRA JOŠ MALO! Novicki u Dalasu još najmanje jednu sezonu!

Podeli vest

Nemački košarkaš i as Dalas Meveriksa Dirk Novicki najavio je da će igrati i sledeće sezone u NBA ligi, a možda i u sezoni 2018/2019

Košarkaš Dalas Maveriksa Dirk Novicki još nije spreman za penziju i odigraće 20. sezonu u najjačoj ligi sveta, i to sve vreme noseći dres jednog tima.

- Kad sam prošlog leta potpisao novi dvogodišnji ugovor, moja namera je bila da igram još dve godine. Ako se ovako dobro budem osećao na kraju sledeće sezone, mislim da bih mogao da odigram još jednu sezonu. To ostaje otvoreno - izjavio je 39-godišnji Novicki.

Nemac je u NBA stigao 1998. godine kao deveti pik na draftu, izabrali su ga Milvoki Baksi, ali su ga odmah trejdovali u Teksas, gde je proveo celu karijeru.

U protekloj sezoni je prosečno beležio 14,2 poena uz 6,5 skokova, a u NBA karijeri ima prosek od 21,7 poena i 7,8 uhvaćenih lopti po meču. 

Početkom marta je postao tek šesti igrača sa više od 30.000 poena u ligi, prvi stranac sa takvim učinkom, te tek treći uz Karla Melouna i Kobija Brajanta koji je tu uradio u jednom timu. 

Vrhunac karijere dostigao je 2011. godine kada je kao MVP predvodio Meverikse do prve i za sada jedine titule NBA šampiona. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17