• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.05.2017

17:45

ŽOC BEZ EMOCIJA: Nećemo plakati za Bogdanovićem ako ode u NBA!

Košarka

ŽOC BEZ EMOCIJA: Nećemo plakati za Bogdanovićem ako ode u NBA!

Podeli vest

Fenerbahče će u polufinalu Evrolige igrati sa Real Madridom, a najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović želi da završni turnir bude praznik košarke u Istanbulu. Dotakao se i mogućeg odlaska Bogdana Bogdanovića u NBA ligu

- Najvažnije je samo da igramo u okruženju gde su košarka, sport i respekt glavne norme. Poštovanje bi trebalo da bude osnovni motiv Evrolige. Na primer, kada je Mesi dao gol na Bernabeuu, navijači Barselone slavili su sedeći kraj navijača Reala. Hoćemo to da vidimo i u Istanbulu.  Ko god da je protivnik, navijači bi trebalo da poštuju jedni druge - kazao je Obradović.

Bogdan Bogdanović bi ovog leta mogao da ode u NBA, a Željko Obradović kaže da je NBA san svakog igrača, ali da neki odu tamo prerano i gledaju mečeve sa klupe.

Satima proučavao Panatinaikos

Obradović se otkrio da je sa saradnicima satima posmatrao igru Panatinaikosa, koga je Fener najpre dva puta pobedio u Atini, a potom i treći put u svojoj "Ulker sports areni".
- Utakmica protiv Panatinaikosa bile su emotivno izazovne za mene. Bile su mi teške. Nadao sam se da nikad neću doći u situaciju da igram protiv njih u važnoj utakmici. Uoči serije, rekao sam igračima da je sve to košarka i da se igra 'pet na pet' i da nije važno da li igrate kod kuće ili na strani. Proučavali smo satima ofanzivne postavke Panatinaikosa. Ojačali smo svoju odbranu i to je dovelo do našeg boljeg napada- objasnio je Obradović.

- Kao klub, spremni smo za svaku situaciju. Ako jedan igrač ode u NBA, neki drugi će doći. Restruktuiraćemo tim, bez brige. Nećemo plakati zbog toga.

Obradović je dobio dve posebne poruke od svojih bivših igrača. Prvo od Nemanje Bjelice, zatim i Šarunasa Jasikevičijusa, sadašnjeg trenera Žalgirisa.

Jako sam zahvalan zbog toga što sam imao priliku da radim s vama, treneru. Osim stvari koje sam naučio o košarci, s vama sam naučio mnogo toga i o životu. Ne samo što sam bolji igrač, već sam i bolji čovek. Želim vam sreću na Fajnal foru, kao i Feneru, celom timu i navijačima. Sve najbolje, treneru - poručio je Bjelica.

Potom je Šarunas imao poruku za Obradovića kome je poželeo sve najbolje na F4.

- Svi znaju koliko mi je zadovoljstvo bilo da radim s vama, da provodim vreme s vama. A sada, kada sam u novoj profesiji i da učim trenerski zanat od vas. Želim vam dobar kraj sezone, da osvojite Evrolige. A pošto je Fenerbahče jedini moj bivši klub na završnom turniru, navijaću za vas svim srcem. Nadam se da ćemo uspeti da se vidimo na leto, jer verujem da će nam biti lepo, kao što uvek i jeste. Želim vam sve najbolje - poručio je Šarunas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija