• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

12.05.2017

09:01

(VIDEO) PRAVAC U FINALE ZAPADA! Sparsi porazili Rokitse sa 39 poena razlike!

Košarka

(VIDEO) PRAVAC U FINALE ZAPADA! Sparsi porazili Rokitse sa 39 poena razlike!

Podeli vest

Košarkaši San Antonio Sparsa deklasirali su Hjuston Rokitse 114:75 i sa 4-2 u seriji plasirali se u finale Zapada NBA plej-ofa

Iako bez Kavaja Lenarda, Sparsi su Teksaškog rivala "slomili" već u prvom poluvremenu stekavši nedostižna 22 poena razlike serijom 30:13 u drugom periodu.

U nastavku je razlika rasla do maksimalna 42 poena, pa će se Sparsi za finale NBA lige boriti sa Golden Stejt Voriorsima.

Rokitsi su odigrali očajno na svom parketu, ubacili su tek 29 odsto šuteva iz igre, a bolje su šutirali trojke (32,5%) nego za dva (24%). Sparsi su iz "razbili" i u skoku 60-37, te imali skoro upola manje izgubljenih lopti (8-14). 

- Svi su podigli nivo, četiri-pet-šest momaka odigralo je dobre utakmice, nije kao da je jedan igrač dao 40 poena. Pogledajte Marija na primer – ušao je, davao koševe, asistirao, igrao odbranu... Centri su bili odlični, Peti Mils je kontrolisao ritam, a Simons i Grin su bili dobri na perimetru. Svi su doprineli, bila je to timska pobeda, sa 32 asistencije i sedam izgubljenih lopti - rekao je trener Sparsa Greg Popović. 

Izostanak najboljeg igrača nije se nimalo osetio u igri Sparsa, istupio je Lamarkus Oldridž te predvodio "mamuze" sa 34 poena (16/26 iz igre) uz 12 skokova. 

AP PHOTO

Pratili su ga Džonaton Simons sa 18, Pati Mils sa 14 uz sedam asistencija, Dehunte Marej sa 11 poena, deset skokova i pet proigravanja, te Pau Gasol sa deset poena, 11 uhvaćenih lopti, pet asistencija i tri blokade. 

S druge strane, u timu Rokitsa je potpuno podbacio kandidat za MVP-ja sezone Džejms Harden koji je pogodio svega dva od 11 šuteva iz igre pa je meč završio sa tek deset poena uz sedam asistencija. 

- Moramo da prihvatimo stvari takve kakve su – sve pada na moja ramena, preuzimam odgovornost. Jako je teško, pogotovo zbog načina na koji smo izgubili, frustrirajuće je jer smo se tokom godine dobro nosili, sa preprekama. Boli, peče, ali desilo se i sada moramo napred - rekao je Harden. 

Najefikasniji u domaćem timu bio je Trevor Ariza sa 20 poena, dok ga je najbolje pratio Klint Kapela sa 15 uz 12 skokova. 

Pogledajte video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija