• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

19.05.2017

09:13

STARTUJE ZAVRŠNI TURNIR KOŠARKAŠKE EVROLIGE! Fener sprema osvetu!

Košarka

STARTUJE ZAVRŠNI TURNIR KOŠARKAŠKE EVROLIGE! Fener sprema osvetu!

Podeli vest

Trener Fenerbahčea Željko Obradović uveren je da će njegov tim uspeti da se revanšira moskovskom CSKA za prošlogodišnji poraz u finalu * Pre toga Turci će morati da izbace Real u polufinalu

Ostavićemo CSKA i srpskog košarkaša Miloša Teodosića bez trofeja Evrolige u Istanbulu, poručuju trener Fenerbahčea Željko Obradović i bek turskog kluba Bogdan Bogdanović! Fajnal-for elitnog takmičenja počeće danas u "Sinan Erdem" hali i to duelom CSKA i Olimpijakosa (17.30, Sport klub 1), a zatim na teren izlaze Fenerbahče i Real Madrid (20.30, Sport klub 1).

Teo se ne predaje
Učinićemo sve da odbranimo titulu prvaka Evrope, to je naša želja
Miloš Teodosić, košarkaš CSKA

"Armejci" će pokušati da odbrane trofej osvojen prošle godine u Berlinu, kada su u finalu savladali upravo tim iz Istanbula (101:96).

Stekli iskustvo

Obradović ističe da je spreman za revanš ako se ova dva tima ponovo sretnu u finalu završnog turnira.
 

Milutinov: Nema favorita

Košarkaš Olimpijakosa smatra da nijedan tim nije favorit na fajnal-foru u Istanbulu.
- Svaki tim ima šanse da se popne na pobedničko postolje. Fajnal-for je posebno takmičenje i tu nema favorita, što smo mogli da primetimo prošlih godina. Po prvi put ću učestvovati na završnom turniru i veoma sam srećan zbog toga. Spreman sam za nove izazove - zaključio je Milutinov.

- Ne želim da gledam unazad i šta je bilo ranije, već samo da idem napred. Mi imamo isti tim kao i prošle godine, ali sada imamo više iskustva i to će nam pomoći da odemo korak napred u odnosu na prošlu sezonu - ističe Obradović.

Srpski stručnjak je čak osam puta bio šampion Evrolige, a ovo mu je 16 fajnal-for u karijeri. Obradović smatra da mu to što je najtrofejniji trener Evrope neće mnogo pomoći u završnici ovog takmičenja.

- Ne mislim da je prednost to što sam imao veliki uspeh u prošlosti na završnim turnirima. Ostali klubovi su bili veoma uspešni u Evroligi dosad. Real Madrid ima devet titula, CSKA je sedam puta bio šampion, a Olimpijakos tri - naglašava Obradović.

Na putu ka finalu tim iz Istanbula mora prvo da savlada Real Madrid, sa kojim su se sreli 18 puta i zasad imaju samo šest pobeda. Bogdanović kaže da je spreman za novi duel sa "kraljevima".

EVROLIGA

Polufinale

Petak
CSKA - Olimpijakos    17.30
Fenerbahče - Real Madrid    20.30

Nedelja
Meč za treće mesto    17.00
Finale    20.00


- Odlično se poznajemo, igrali smo često. Imaju sjajnu sezonu, fantastičan sastav, odlične lidere, opasne igrače na različitim pozicijama. Ovo će biti najteži fajnal-for na kom učestvujem, pre svega zbog izuzetno naporne sezone koju smo imali - kaže Bogdanović.

Svi su kvalitetni

CSKA će u Istanbulu juriti drugu vezanu titulu u Evropi. Rusku ekipu predvodiće srpski košarkaš Miloš Teodosić.

- Učinićemo sve da odbranimo titulu prvaka Evrope, to je naša želja. Ipak, moram da istaknem da su svi timovi veoma kvalitetni. Biće nam teže nego prošle godine, pošto ovoga puta moramo da branimo titulu - zaključio je Teodosić, koji se još nije sasvim oporavio od povrede mišića, ali će ipak igrati.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija