• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

13.06.2017

07:15

RATNICI ŠAMPIONI NBA! Voriorsi dokrajčili Kavalirse, MVP Durentu prvi prsten!

Košarka

RATNICI ŠAMPIONI NBA! Voriorsi dokrajčili Kavalirse, MVP Durentu prvi prsten!

Podeli vest

Golden Stejt Voriorsi su novi šampioni NBA lige! U petoj utakmici finala su sa 129:120 bili bolji od Klivlend Kavalirsa, a MVP finala je Kevin Durent

Prednost Voriorsa 3–0 je bila prevelika, pa je Klivlend dobio samo jednu utakmicu a Golden Stejt je u seriji slavio sa 4–1 i osvojio trofej Lerija O'Brajena.

Kavalirsi nisu uspeli da ponove prošlogodišnju senzaciju, vrate se i pobede u finalu. Glavni igrač koji je napravio razliku između dva finala je Kevin Durent.

On je fantastičnom partijom razbio odbranu Klivlenda, titulu vratio u Oukland, a sebi prvi prsten u karijeri.Voriorsi su kompletirali "osvetu" za prošlogodišnji šokantni poraz kada im je titula posle tri vezana nokauta iskliznula iz ruku i otišla po prvi put u istoriji u Ohajo.

Durent je tokom ove finalne serije imao neverovatne brojke i nijednu utakmicu serije nije završio sa manje od 31 poena. U odlučujućoj utakmici je imao 39 uz vanserijski procenat šuta iz igre 14/20 za 40 minuta na parketu. Tome je dodao sedam skokova i pet asistencija.

 

AP/Photo

Briljirao je i Stef Kari sa 34 poena (10/20 iz igre), šest skokova i deset asistencija, a "džoker" Voriorsa je ovog puta bio Andre Igudala. Popularni Igi je imao 20 poena, ali je mnogo važnije što su i on i Durent pogađali kada je bilo najbitnije. Osim toga, Igudala je doprinos davao u usporavanju Lebrona Džejmsa koga ni sada nije moglo ništa da zaustavi.

"Kralj" je imao 41 poen (19/30 iz igre) 13 skokova i osam asistencija nije pomoglo Kavalirsima da ostanu u finalu. Nije mu pomoglo ni to što je Džej Ar Smit postigao 25 poena iz svega 11 šuteva (7/8 trojke), jer su zakazali Kajri Irving i Kevin Lav. Lav je bio praktično nevidljiv u napadu jer je imao svega šest poena i 10 skokova.

"Ujka Dru" nije ponovio partije iz utakmica 3 i 4. Iako je plejmejker Klivlenda postigao 26 poena i imao šest asistencija, loše je birao šuteve i još lošije ih realizovao (9/22 iz igre).

Klivlend je na početku meča stvari držao pod kontrolom, bili su igrači iz Ohaja agresivniji i čvršći u duelima, presecali su igru faulovima pa Golden Stejt nije mogao da se razmaše u igri kojom razbijaju protivničke odbrane.

Kavalirsi su na kraju prve četvrtine imali i prednost 37:33. Duplirala je prednost četa Tajrona Lua i do rezultata 41:33 sve se razvijalo dobro za ekipu Kavsa. Od tada kreće uragan Golden Stejta čiji igrači maksimalno ubrzavaju tempo igre, koriste lošu odbranu i još gora rešenja u napadu Kavalirsa da naprave seriju 28:4 kojom su i prelomili utakmicu u drugoj četvrtini.

"Crna rupa" u igri Klivlenda trajala je predugo a tokom očajne serije u drugoj četvrtini Klivlend je od osam poena prednosti došao do 17 poena zaostatka. Uspevali su da se približe uglavnom zahvaljujući Lebronu Džejmsu i trojkama Džej Ar Smita, ali je Golden Stejt uvek imao spreman odgovor u vidu igrača koji će na kraju osvojiti MVP titulu finala, Kevinu Durentu.

 

AP/Photo

Durantula je pogodio pet trojki, ali je gotovo svaka bila važna što nije bilo karakteristika prošlogodišnjeg Durenta koji je sa Oklahomom prokockao prednost 3–1 upravo protiv Golden Stejta u finalu Zapada.

Ovog puta je na terenu bio potpuno drugi igrač koji je zasluženo došao do prve šampionske titule i MVP priznanja u finalu. Prvi prsten je uz Durenta osvojio i Dejvid Vest čija je borbenost na početku druge četvrtine držala konce Voriorsa da se protivnik ne odlepi previše u periodu kada su "Ratnici" promašivali.

Stanje stvari se vrlo brzo preokrenulo u korist Voriorsa, koji su do kraja uspeli da sačuvaju prednost, Lebronu Džejmsu nanesu peti poraz u finalima NBA lige, a svojoj franšizi donesu ukupno petu titulu u istoriji i drugu u poslednje tri godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17