• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.06.2017

10:10

(FOTO) SALE IZABRAO "ORLOVE"! Evo na kojih 25 igrača Đorđević računa za EP!

Košarka

(FOTO) SALE IZABRAO "ORLOVE"! Evo na kojih 25 igrača Đorđević računa za EP!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštiće širi kandidata za učešće na Evropskom prvenstvu

Evropsko prvenstvo je na programu od 31. avgusta do 17. septembra u četiri zemlje, a naša selekcija će igrti u Turskoj, koja je domaćin grupe D, u kojoj su još Rusija, Velika Britanija, Letonija i Belgija.

Lomila su se koplja oko Nikole Jokića, odnosno toga da li će se naći na spisku kandidata. Đorđević je centra Denvera uvrstio na spisak, na kojem je ukupno 25 igrača, među kojima su i petorica debitanata.

UŽIVO:

"Orlovi" će igrati i na Trofeju Beograda sa Grčkom i Crnom Gorom (11-13. avgust), zatim će u Hamburgu od 17. do 20. avgusta igrati protiv Nemačke, Poljske i Rusije i potom će direktno iz Nemačke otići na Akropolis kup, od 23. do 25. avgusta. Osim Đorđevićeve ekipe, u Atini će igrati i domaćin, Grčka, kao i Italija i Gruzija. Put za Istanbul zakazan je za 30. avgust.

Đorđević je istakao da očekuje da se na pripremama okupi 18 igrača, a spisak će skratiti za sedam do deset dana.

Selektor Srbije se potom osvrnuo na "prozore" u kalendaru i novi sistem kvalifikacija, u kojima najbolji košarkaši zbog zabrana klubova neće moći da igraju za reprezentaciju.

- Vrhunski igrači neće moći da igraju u tim kvalifikacijama. Imamo neku nametnutu stvar i sada moramo da se adaptiramo. Daje se šansa slabijim reprezentacijama koje nemaju NBA igrače, ali od Moldavije ne možemo da napravimo fenomena, a oni to pokušavaju - istakao je Đorđević.

Svi igrači su u dobrom fizičkom stanju i ne vidim razlog da se neko ne odazove. Nema povreda zbog koje bi neko odsustvovao, osim Bjelice naravno

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije

Posle tri dana u Beogradu, reprezentacija će otići na Kopaonik na oko 15 dana. U Kraljevu će 2. avgusta igrati protiv univerzitetske, "B" selekcije, koja će ubuduće služiti za dopunu "A" tima. Đorđević očekuje da se u tu reprezentaciju svi pozovu i da prepoznaju šansu.

Na pitanje o tome da li će Jokić biti deo reprezentacije, Đorđević je odgovorio pitanje "Da li se ja zovem NIkola Jokić?"

Obrazalažući spisak, selektor je rekao:

- Razgovarao sam sa svim igračim. Svi su u dobrom fizičkom stanju i ne vidim razlog da se neko ne odazove. Nema povreda zbog koje bi neko odsustvovao, osim Bjelice naravno. Ali i on je na spisku, i čekamo da vidimo šta će biti - rekao je Đorđević.

Na spisku se nalazi 25 igrača, a okupljanje je 20. jula.

Na spisku su i Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica, za koje je bilo upitno da li će biti pozvani. Među debitantima, tu su Branko Lazić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac!

PLEJMEJKERI: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz.

BEKOVI: Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac.

KRILA: Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić.

KRILNI CENTRI: Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica.

CENTRI: Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Jokić, Nikola Milutinov.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 6 godina

Alo bre Sale otkud toliki košarkaši JSD glodar nisi mi jasan

BorisDe

pre 6 godina

Tako je, cuvajmo tradiciju, samo nase kosarkase rodjene u Srbiji i one iz naših klubova na listu za reprezentaciju. Tako se voli nasa zemlja!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17