• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

20.06.2017

23:08

KARADŽIĆ PREUZEO ODGOVORNOST: Ja sam kriv za eliminaciju!

Košarka

KARADŽIĆ PREUZEO ODGOVORNOST: Ja sam kriv za eliminaciju!

Podeli vest

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je da snosi punu odgovornost za rezultat na Evropskom prvenstvu u Češkoj jer je on birao tim i istakao da nema šta da zameri svojim igračicama

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Češkoj pošto je u baražu poražena od Letonije sa 70:75.

- Sigurno ni malo prijatan trenutak s obzirom na to na kakve rezultate su nas navikle ove devojke. Snosim punu odgovornost za ovaj rezultat jer sam odredio ovaj tim za Evropsko prvenstvo - rekao je Karadžić, i dodao:

Treba da se nastavi kontinuitet okupljanja i ubaci sveža krv u ekipu, to je ono što mogu da kažem vruće glave

Stevan Karadžić, selektor košarkašica

- Želeo sam da idu najbolje igračice, ali mislim da devojke koje su ostale u Srbiji nisu mogle adekvatno da zamene Sonju Petrović i Anu Dabović koje su faktički bez pravih treninga došle na šampionat. To je rizik koji sam preuzeo misleći da će nam i nedovoljno spremne pomoći. One su se zaista trudile iz sve snage, ali to očigledno nije bilo dovoljno - istakao je selektor Srbije.

Karadžić je naveo da je Letonija bila bolji i čvršći tim.

- Letonija je imala je više energije i ono emocija i energije što smo potrošili protiv Slovenije, nismo imali u borbi za četvrtfinale ni blizu tog nivoa. Ne kažem da devojke nisu želele, dale su sve od sebe, ali ovo je bio energetski maksimum.

Istekao ugovor

On je istakao da ne zna da li će ostati selektor.
​- Imao sam dogovor do završetka ovog prvenstva... Razmišljam sportski, logično, nemoguće da se reprezentacija ne sastaje dve godine bez obzira na ovaj loš rezultat. To bi bilo neozbiljno - rekao je Karadžić.

Selektor je kazao da je Srbija dosta energije potrošila i "jureći" rezultat.

- Od igrača sa klupe, Tamara Radočaj nam je donela energiju, ali je sve to bilo malo. Videlo se i na Sonji Petrović da je zaista iscrpljena, nije bilo ni humano što sam je toliko držao na terenu, ali probali smo sve što smo mogli i zaista nemam ništa da im zamerim - dodao je.

Srbija je ovim porazom ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Španiji.

- Napraviće se analiza i treba da se napravi plan šta i kako dalje, jer nećemo igrati na Svetskom prvenstvu sledeće godine. Bez obzira na to, reprezentacija mora da se okupi i sledeće godine, u kom god sastavu i da odigra neke turnire i prijateljske utakmice za koje su već stigli pozivi. Treba da se nastavi kontinuitet okupljanja i ubaci sveža krv u ekipu, to je ono što mogu da kažem vruće glave - zaključio je Karadžić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Car

pre 6 godina

Kakav bre plan ti pravis,mars napolje pa kuci sa zenom i zeninom majkom pravi planove.Od evropskog prvaka i nosioca medalje sa OI napravio si splacine.Niti si bio kakav igrac, a i onaj ko je te doveo na ovu poziciju treba sa g....vom motkon da bude isteran.

Jovica Pavlovic

pre 6 godina

Lepo je sto Karadzic preuzima odgovornost ali sta to znaci u sustini osim cina koji je visoko moralan. Sta znaci za nasu zensku kosarku ?! Ne moze se ovaj pad opravdati preuzimanjem samo odgovornosti od strane Karadzica!Ko je DONEO odluku da naslednik Maljkovicke bude Karadzic?! Reprezentacija je bila neprepoznatljiva vec protiv Grcke?! \nU svemu. Ali necu o struci jer se ne osecam strucnjakom ali hocu o olako donesenoj odluci da to bude Karadzic?! Covek je hteo ali to nije dovoljno. Posle Maljkovicke trebalo je priznati da ce pada biti ma ko to dosao ali ne i tolikog da se ne plasiramo na svetsko prvenstvo! To je trebao da bude nas cilj a njega su trebali da odrede stratezi ako ih uopste ima. Oni su morali da se uzdignu iznad navijackih strasti i ostavstine MARINE MALJKOVIC. Zato smatram da preuzimanje odgovornosti ovog casnog coveka nije dovoljna mera za neuspeh da se ne bi ponovio!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija