• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

29.06.2017

07:00

SRBIJA OPET IMA NBA PETORKU! Naši igrači ponovo traženi u Sjedinjenim Državama!

Košarka

SRBIJA OPET IMA NBA PETORKU! Naši igrači ponovo traženi u Sjedinjenim Državama!

Podeli vest

Bogdan Bogdanović ide u Sakramento, Miloš Teodosić će verovatno u Čikago. Oni će se pridružiti Nikoli Jokiću iz Denvera, Bobanu Marjanoviću iz Detroita i Nemanji Bjelici iz Minesote

Srbija će ponovo imati NBA petorku! Posle odlaska Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića u SAD naša reprezentacija biće u prilici da izađe na teren sastavljena isključivo od košarkaša iz najjače lige na svetu.

Bek Bogdan Bogdanović dogovorio je prelazak u Sakramento, dok plejmejker Miloš Teodosić nije otkrio

Krstić: Opet ćemo dominirati

Nekadašnji kapiten "orlova" Nenad Krstić uveren je da će naši igrači ponovo biti među najbrojnijim strancima u NBA ligi.
- Mnogo mi je drago što se konačno vraćamo na ono vreme kad smo imali dosta igrača u NBA ligi. Sećam se moje prve sezone, bilo je baš mnogo naših igrača, plus dva trenera. To je bitno za našu košarku - istakao je Krstić.

u koji će klub, ali je najavio da odlazi u NBA. Nezvanično, najbliži je Čikagu. Njih dvojica pridružiće se krilnom centru Nikoli Jokiću iz Denvera, centru Bobanu Marjanoviću iz Detroita i krilu Minesote Nemanji Bjelici.

Jokić iznenadio

Prethodnih sezona Srbija je uglavnom imala po trojicu ili manje igrača u NBA. Poslednji put ih je bilo više u sezoni 2006/07, kad je našu zemlju u američkoj profesionalnoj ligi predstavljalo osmoro košarkaša. Rekordna je bila sezona 2004/05, kad je u NBA igralo čak 11 Srba.

Nekadašnji košarkaš Golden Stejta Kosta Perović kaže da bi svaki igrač koji ima priliku da se oproba u NBA ligi trebalo da je iskoristi.

- Američka košarka i evropska košarka ne mogu da se porede, to su dve različite stvari. Ako si najbolji u Evropi ne znači i da ćeš biti dobar u SAD, sve je to individualno. To je Nikola Jokić pokazao protekle sezone. Iskreno, ko je očekivao da on pruža onakve partije? Niko nije, a on je odigrao vrhunsku sezonu. Nadam se da će se i ostali naši igrači dobro pokazati. Svi imaju stvarno veliki potencijal. Svaki igrač koji ima priliku trebalo bi da se oproba u najjačoj ligi sveta. To je dobro i za našu košarku, a i za samog igrača - zaključio je Perović.

SRPSKA PETORKA U NBA

Boban Marjanović    centar
Nikola Jokić    krilni centar
Nemanja Bjelica    krilo
Bogdan Bogdanović    Bek
Miloš Teodosić    plejmejker

Srbija je trenutno na trećem mestu po ukupnom broju igrača koji su dosad igrali u NBA. Ukupno 25 naših zemljaka nastupalo je za neki od najjačih američkih timova. Ispred su samo Francuzi sa 26 košarkaša i NBA i Kanađani sa 35.

Ozbiljna tradicija

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević i nekadašnji igrač Minesote kaže da to nije iznenađenje jer Srbija ima izuzetno ozbiljnu košarkašku tradiciju.

NAJBROJNIJI STRANCI U NBA U SEZONI 2016/17.

Kanada    11 košarkaša
Francuska    10 košarkaša
Brazil    9 košarkaša
Australija    8 košarkaša
Španija    8 košarkaša
Hrvatska    5 košarkaša
Argentina    4 košarkaša
Srbija, Bosna, Crna Gora, Slovenija, Litvanija, Nemačka, Kamerun, Turska po 3 košarkaša
...

- Srpska škola košarke je jedna od najboljih na svetu i to je dokazano godinama unazad. To je i sam Adam Silver, komesar NBA lige, rekao u više navrata. To smo pokazali i na kampu za mlađe kategorije. Dobro je za našu košarku da imamo što više igrača u najjačoj ligi sveta - kazao je Rakočević.

Košarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović i CSKA Miloš Teodosić po prvi put u karijeri igraće u najjačoj ligi sveta. Rakočević veruje da će se njih dvojica dobro snaći u SAD.

- Jokić je imao odličnu sezonu prošle godine, verujem da će i ostali imati priliku da pokažu šta znaju. Posebno momci koji bi naredne sezone trebalo da debituju u NBA, Teodosić i Bogdanović. Oni imaju odlične fizičke predispozicije - objasnio je Rakočević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Red zmaja

pre 6 godina

Није ми јасно зашто се не спомиње(читај запостављен)Раде Загорац,лад је готово сигурно да ће потписати за Мемфис и има врло светлу будућност у том клубу.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija