• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

08.07.2017

11:28

TEO SE ZBOG NBA ODREKAO MILIONA! Kapitenu Srbije novac nije u prvom planu!

Košarka

TEO SE ZBOG NBA ODREKAO MILIONA! Kapitenu Srbije novac nije u prvom planu!

Podeli vest

Miloš Teodosić potpisao dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima i, kad se odbije porez, zarađivaće 2,6 miliona evra po sezoni, a CSKA mu je nudio 3,8 miliona evra godišnje

Miloš Teodosić se odrekao miliona da bi zaigrao u NBA ligi! Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije karijeru će nastaviti u Los Anđeles Klipersima, gde će godišnje zarađivati 2,6 miliona evra neto, a moskovski CSKA mu je nudio čistih 3,8 miliona evra po sezoni!

Ispred mene je veliki izazov i imam osećaj da sam doneo dobru odluku

Miloš Teodosić, srpski košarkaš

Teo će sa Klipersima potpisati dvogodišnji ugovor vredan 10,5 miliona evra. Međutim, najpre će morati da plati savezni porez na prihode, koji za osobe sa primanjima većim od 418.000 dolara godišnje iznosi 34,8 odsto. Pored toga, Kalifornija ima najviši državni porez na prihode u SAD i on iznosi 12,8 odsto. I na kraju, tu je i savezni porez za socijalnu i zdravstvenu zaštitu od 2,45 odsto.

Kad se sve sabere, 50,05 odsto novca Teodosiću će uzeti američka savezna vlada i država Kalifornija. Treba napomenuti da bi od tog novca Teo trebalo da plati iznajmljivanje kuće i sve druge dažbine koje uz to idu.

Drugi prioriteti

Rusi su mu, s druge strane, nudili 11,4 miliona za tri godine, ali neto! To znači da bi Teodosić godišnje u Moskvi, nakon što mu se odbije porez i sve ostalo, dobijao 3,8 miliona evra. Pored toga, "armejci" bi mu plaćali zakup kuće i većinu ostalih troškova.

Prema rečima našeg izvora bliskog Teodosiću, kapitenu Srbije novac nije bio primaran u odlučivanju. On je imao druge prioritete.

Beverli: Teo će biti najbolji asistent u NBA

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Patrik Beverli veruje da će Miloš Teodosić biti najbolji asistent u NBA ligi. Teodosić i Beverli se poznaju još iz Olimpijakosa, gde su zajedno igrali 2009. godine.
- Miloš će biti veliko pojačanje za Kliperse. Mogao bi bez problema da bude najbolji asistent u NBA ligi. Jedini je problem što ću sad morati da promenim ime kada se čekiram u hotelu, pošto sam se dosad uvek prijavljivao kao Miloš Teodosić - otkrio je Beverli. NBA zvezde imaju običaj da se u hotelima prijavljuju pod lažnim imenima kako bi izbegle uznemiravanje.

- Novac nije bio najvažniji faktor u izboru kluba za Miloša. Njemu je bilo bitnije da ima obezbeđenu minutažu na terenu, a ne da presedi na klupi cele sezone. Takođe, zahtevao je od čelnika Klipersa da mu ne brane da igra za reprezentaciju - otkriva naš sagovornik.

Teodosić je od 2011. godine igrao za CSKA, šest puta je osvojio regionalnu VTB ligu, a 2016. je bio i šampion Evrope, pa je sasvim normalno da je u 30. godini poželeo da se oproba i u NBA ligi.

- Šest sjajnih godina sam imao u Moskvi i biće zauvek u mom srcu. Imao sam sreće da upoznam mnogo dobrih ljudi i osećao sam veliku ljubav koju su navijači gajili prema meni. CSKA mi je omogućio da izrastem u igrača kakav sam sad, da pokažem šta sve znam na terenu i ostvarim snove - kazao je Teodosić i dodao:

- Ispred mene je veliki izazov i imam osećaj da sam doneo dobru odluku.

Vatutin zahvalan

Predsednik CSKA Andrej Vatutin kazao je da mu je veoma žao što je Teodosić odlučio da napusti Moskvu.

- Miloš je kod nas postao najbolji košarkaš Evrope. Genijalan je igrač i čovek, nepredvidiv, za fanove, protivnike, ponekad čak i za saigrače i trenera svoje ekipe. Iz CSKA odlazi igrač epohe. Mnogi su samo zbog njega dolazili da gledaju naše utakmice, želeli su da vide njegovu magiju. On je uvek preuzimao odgovornost, a rešenja ponekad mogu biti dobra ili loša. Kod nas je došao kao talentovani mladić, a otišao kao muškarac koji je osvojio sve. Zato mu želim još mnogo sreće i uspeha - zaključio je Vatutin.


TEODOSIĆ KONAČNO U NBA! Srpski košarkaš potpisao za Kliperse!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vazno

pre 6 godina

"Takođe, zahtevao je od čelnika Klipersa da mu ne brane da igra za reprezentaciju." Najvaznija klausula za srpski rep. kad bi napravio ugovor sa NBA ukoliko namerava da igra za rep.

Znalac

pre 6 godina

Evo komentar iz Hrvatske..Teodosic je najbolji play u europi i sad ce dobit neku sicu a masa americkih prosjecnih igraca dobivaju brdo para..i ne samo americki...

Aleksandar

pre 6 godina

I sta dalje reci o Jokicu? Teo je faca. Zamislite kako bi bilo da Djordjevic, Danilovic, Divac i ostali nisu hteli da igraju za Srbiju.?Ko je Jokic, niko i nista, mogu da ga salju za burek i jogurt, toliko je dobar, ali nazalost glumi facu. Djole ne spustaj se na nivo pacera, guraj dalje. Srbija nema alternativu. Svi u napad!!! \n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija