• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2017

10:57

ĐORĐEVIĆ NE PRODAJE ALIBI PRIČU: Cilj na Evropskom prvenstvu? Zlato!

Košarka

ĐORĐEVIĆ NE PRODAJE ALIBI PRIČU: Cilj na Evropskom prvenstvu? Zlato!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je danas da ne beži od odgovornosti i borbe za zlato na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali da je glavni cilj osvajanje medalje

 


- Od kada sam preuzeo ovu funkciju, uvek sam postavljao medalju kao cilj, nisam se krio iza lažnih obećanja jer smatram da je to dužnost i cilj, a znate mene - zlato. Lep period je iza svih nas, ali od prvog sastanka prošle nedelje se ponašamo kao da se ništa nije desilo prethodnih godina. Ako ne budemo najgladniji, sa najvećim ambicijama, ne možemo staviti pečat na period koji je iza nas. To dugujemo sami sebi. Zadovoljni smo urađenim, ali znamo šta hoćemo - rekao je Ðorđević za Blic.

On je naveo da mu je jako teško da skrati i saopšti konačan spisak od 12 imena za put u Tursku.

- Teško je zahvaliti se nekome posle odrađenih priprema. Produžavam period odluke, znam kako se osećaju igrači, zato bi bilo dobro da FIBA poveća broj igrača za licenciranje. Doduše, ima i ona opcija da se odmah odredi 12 ili 13 igrača kao što rade neke selekcije. Nekada trener napravi odluke koje nisu dobre, strog sam prema sebi - kaže Ðorđević.

Selektor smatra da je Nikola Jokić pogrešio što je odlučio da preskoči EP i odmori pred novu NBA sezonu, kao i da će pored njega mnogo nedostajati Nemanja Bjelica i Stefan Marković.

- Postoje ideje kako da nadomestimo te nedostatke, da se adaptiramo, da prikrijemo...Ne bežimo od uloge favorita. Znate me kako mislim, koliko verujem u momke, svu ozbiljnost i staloženost. Sviđa mi se ovih prvih dana pristup, imam veru u momke - poručio je Ðorđević.

Prema njegovim rečima, dres nacionalnog tima je svetinja i zbog toga ne može da razume veliki broj otkaza u Univerzitetskoj selekciji.

- Dres reprezentacije mi je bio preči od svega. Imao sam i devojku i društvo i more, ali klubovi potcenjuju to takmičenje. Iz njih igrači izlaze kao bolji, što koristi i klubovima koji ih žele od prvog dana. Svega sam se naslušao, bezobrazluka prema selektoru te selekcije, do toga da neće igrati za Univerzitetsku, ali će igrati prozore na jesen. Kako ja nekom koji uradi sve to posle da dam dres Miloša Teodosića? Za mene je to poraz sistema. Ne možemo ih kazniti, jer Univerzijada nije pod FIBA - napominje selektor.

Ðorđević smatra da hladni rat FIBA i Evrolige utiče na sve, pa i na Srbiju koja prema njegovom mišljenju zaslužuje da ima dva predstavnika u najjačem klupskom takmičenju sa A licencom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija