• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

18.08.2017

20:10

POGORŠANO VUJOŠEVIĆEVO ZDRAVSTVENO STANJE: Ukoliko ne pomogne hiperbarični tretman, MOGUĆA AMPUTACIJA?!

Košarka

POGORŠANO VUJOŠEVIĆEVO ZDRAVSTVENO STANJE: Ukoliko ne pomogne hiperbarični tretman, MOGUĆA AMPUTACIJA?!

Podeli vest

Nekadašnji trofejni trener Partizana već nekoliko godina ima ozbiljne probleme sa dijabetesom, a pre godinu dana je bio i na VMA na dijalizi

Zdravlje Duška Vujoševića, selektora košarkaške reprezentacije BiH i legendarnog bivšeg trenera Partizana, ozbiljno je ugroženo. On je hitno prebačen u Beograd kako bi levu nogu lečio u hiperbaričnoj komori.

Podsećamo, Vujošević se sinoć vratio za Beograd, nakon što je konzilijum lekara iz Sarajeva, Beograda i Bratislave u telefonskom kontaktu jednoglasno preporočio da je njegovoj levoj nozi hitno potreban tretman u hiperbaričnoj komori, kako ne bi došlo do teških posledica zbog problema sa dijabetesom.

DULE SE JAVIO IZ BOLNICE : Od gangrene više boli to što nisam sa ekipom!

Iako je pacijent Vojnomedicinske akademije (VMA) Vujošević, kako Telegraf.rs saznaje, ovog puta nije hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, iako ona ima hiperbaričnu komoru.

Hiperbarična komora reguliše funkcije još živih ćelija različitih tkiva i organa, kada je ta fukcija narušena smanjenim prilivom krvi.

Ona popravlja svojstva i pojačava učinak dejstva insulina, antibiotika, pojedinih citostatika, antiaritmika i drugih vrsta lekova.

U najgorem slučaju, ukoliko ova komora ne pomogne, pribegava se amputaciji ugroženog dela tela.

teelegraf.rs

Nekadašnji trofejni trener Partizana već nekoliko godina ima ozbiljne probleme sa dijabetesom, a pre godinu dana je bio i na VMA na dijalizi, jer mu se stanje pogoršalo.

Vujošević je trijumfovao u Slovačkoj u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali zbog pogoršanog zdravstvenog stanja neće biti u Jermeniji, u odlučujućoj utakmici za plasman u drugu fazu borbe za Mundobasket.

I košarkaški savez BiH objavio je sinoć saopštenje u kom žali što Vujošević neće biti sa reprezentacijom.

VUJOŠEVIĆ HITNO PREVEZEN U BEOGRAD: Pogoršano zdravstveno stanje selektora košarkaša BiH!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
5 NDH IGRACA IDOLI TUDJMANOVIH

pre 6 godina

NEMA PREDAJE.OZDRAVI STO PRE.\n

mikinbg

pre 6 godina

dule legendo izdrzi...naj bolji trener partizana ikada..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija