• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.09.2017

17:51

(FOTO) SRBIJA NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE! Bogdan rešetao, "orlovi" u završnici slomili Letonce!

Košarka

(FOTO) SRBIJA NAJBOLJA KAD JE NAJTEŽE! Bogdan rešetao, "orlovi" u završnici slomili Letonce!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Letonije sa 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22) u prvom kolu grupe D Evropskog prvenstva

Nisu "orlovi" blistali na debiju na Evrobasketu, ali su na kraju uspeli da dođu do pobede protiv Letonije.

Kristaps Porzingis i braća Bertans, Davis i Dairis, mučili su naše košarkaše u većem delu utakmice, imali i dvocifrenu prednost, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića pokazali kvalitet,

Srbija je utakmicu prelomila u poslednjih nekoliko minuta utakmice, kada je slomila otpor neugodne Letonije.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 30 poena, a dvocifreni su bili još Milan Mačvan sa 14 poena i uz to 10 skokova, i Boban Marjanović koji je ubacio 13 poena.

Na drugoj strani je Dairis Bertans bio najefikasniji sa 23 poena, 18 je dodao Porzingis, a Davis Bertans je postigao 16 poena.

SRBIJA - LETONIJA 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22)

Dvorana: "Fenerbahče arena". Sudije: Cmkijevič (Poljska), Jasevičijus (Litvanija), Horozov (Bugarska).

SRBIJA: Mačvan 14, Bogdanović 30, Lučić 7, Milosavljević 4, Birčević, Štimac 2, Lazić 2, Micić, Gudurić 9, Jović 5, Kuzmić 6, Marjanović 13.

LETONIJA: Porzingis 18, Blums, Dav. Bertans 16. Dai. Bertans 23, Tima 5, Smits 3, Janičenoks, Strelnieks 4, Škele 4, Grazulis, Pejners 9, Majers.

Informer

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Porzingis je pogodio brzu trojku - 88:82. Tačku na utakmicu stavio je Lazić poenima sa penala 92:82.

- Sjajna igra "orlova" u poslednja dva minuta. Najpre dva poena Milosavljevića, a onda je Bogdanović vezao pet poena - 88:79.

- Bogdan je izjednačio, a onda majstorija Jovića. Skok u odbrani, a onda sjajan prodor i poeni uz faul - 78:75. Potom i poeni Gudurića iz kontre za 80:75 i tajm-aut Bagackisa.

- Dvojka Strelnijeksa, a potom i trojka Dairisa Bertansa kojom Letonci prilaze na minus 1 (73:72). Usledila je trojka Porzingisa za vođstvo Letonije - 73:75, tri minuta do kraja.

- Peta lična greška Lučića, a njega je zamenio Branko Lazić, kojem su ovo prvi minuti u dresu Srbije na nekom velikom takmičenju. Bertans je smanjio na 73:67.

- Odlični minuti našeg tima u odbrani, što su u napadu materijalizovali Mačvan i Bogdanović - 73:65.

- Marjanović je prvi pogodio u poslednjoj deonici, uzvratio je Škele, a onda dva poena Mačvana sa linije za slobodna bacanja - 69:62. Davis Betans je pogodio tri penala posle faula Jovića - 69:65.

Informer

Treća četvrtina:

- Prišli su Letonci sa četiri vezana poena Pejnersa, a onda je Štimac bio polovičan sa penala - 63:58. Potom Davis Bertans pogađa dva penala, a onda Bogadnović dve sekunde pre kraja pogađa - 65:60.

- Nekoliko neiskorišćenih napada naše selekcije prekinuo je dvojkom Bogdanović, a na drugoj strani pogađaju braća Bertans - 55:54. Poenima Mačvana, Kuzmića i Milosavljevića Srbija se ponovo odlepila - 62:54. Tajm-aut Bagackisa.

- Jović je ukrao loptu, a onda je usledio nesportski faul Porzingisa. Jović je promašio oba bacanja, ali je u narednom napadu Porzingis faulirao Kuzmića, što je četvrti faul centra Letonije. Dvojka Mačvana za 53:49.

- Strelnijeks je dvojkom otvorio drugo poluvreme, uzvratio je Gudurić, najpre poenima sa penala a onda i trojkom - 50:49.

Problem za našu reprezentaciju mogli bi da budu problemi sa ličnim greškama Vladimira Lučića i Bobana Marjanovića. Lučić ima četiri lične greške, a Bobi tri.

Informer

Druga četvrtina:

- Otišla je Srbija za plus 7 (42:35), ali su braća Bertans vratila prednost Letoncima - 42:43. Prve poene postigao je Gudurić - 44:43.

- Ukrao je loptu Jović i lako poentirao, a onda autoritativno zakucavanje Bobija pored Porzingisa. Na drugoj strani je Smits ubacio trojku - 39:35.

- Prvo vođstvo Srbije, doneo ga je Mačvan poenima sa penala - 32:30. Tima je doneo izjednačenje Letoncima, ali su vođstvo Srbiji vratili Milosavljević i Marjanović - 35:32.

- Porzingis održava prednost Letonije, a za Srbiju su pogađali Bogdan i Marjanović - 27:30. Potom trojka Lučića za prvo izjednačenje na utakmici - 30:30.

- Bogdan dvojkom otvara drugu deonicu, uzvratio je trojkom Porzingis. Štimac je dobio dve blokade od Porzingisa, koji je potom i monstruozno zakucao - 23:29.

Nikola Kalinić, koji zbog povrede ne igra na Eurobasketu, došao je u Istanbul i uživo gleda saigrače na delu.

Informer

Prva četvrtina:

- Usledila je serija Srbije 8:0 - četiri penala je pogodio Marjanović, a trojku i bacanje Lučić  -18:22. Seriju Srbije prekinuo je Porzingis, a Bogdanović je u poslednim sekundama četvrtine pogodio za tri - 21:24.

- Prvu trojku za Srbiju ubacio je Bogdanović, ali je ekspresno uzvratio dairis Bertans i to trojkom uz faul - 10:18. Dvocifrenu prednost Letoniji doneli su Davis Bertans i Škele - 10:22. Dva i po minuta do kraja.

- Promašaj Bogdanovića za tri kaznio je Tima košem van linije 6,75. Potom je Bogdan pogodio za dva ali je Porzingis uzvratio - 7:12. Potom je pogodio i Dairis, pa je Đorđević zatražio tajm-aut - 7:14.

- Posle skoro tri i po minuta prve poene iz igre ubacio je kapiten Mačvan, ali je trojkom odgovorio Dairis Bertans. Uzvratio je Kuzmić pod košem - 5:7.

- Naša reprezentacija je tri minuta bez koša iz igre. Promašivali su Kuzmić, Jović, Bogdanović, Mačvan i Lučić.

- Prvi napad na utakmici imali su Letonci i uspešno ga je završio Porzingis. Na drugoj strani je Bogdanović fauliran i pogodio jedno od dva bacanja. Potom je Dairis Bertans pogodio za dva - 1:4.

- Prva petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Lučić, Mačvan i Kuzmić.

UŽIVO:

- Na tribinama će biti i veliki broj srpskih navijača. Sve ulaznice za taj sektor tribina su prodate!

Informer
Informer

- Košarkaši Srbije i Letonije izašli su na zagrevanje pred početak meča:

Informer

 

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija