• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

03.09.2017

12:37

(FOTO) SUDIJE VEĆA BRIGA OD TURAKA: Moramo biti spremni, ali smireni! Svi znamo šta se desilo 2010!

Košarka

(FOTO) SUDIJE VEĆA BRIGA OD TURAKA: Moramo biti spremni, ali smireni! Svi znamo šta se desilo 2010!

Podeli vest

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević pred meč sa Turskom (ponedeljak, 20.00) u trećem kolu Evropskog prvenstva kaže da slepo veruje u svoje pulene, ali upozara da svi, počev od njega, moraju da zadrže smirenost tokom meča i ne reaguju na suđenje koje do sada nije bilo na zavidnom nivou

Selektor ne krije da je nezadovoljan suđenjem, ali ne želi da ekipa gubi energiju na tome.

- Nema potrebe da ulazimo u priču o suđenju. Bila je grešaka na Laziću protiv Letinije. Bila je situacija da Mozgov uhvati Mačvana sa dve ruke i to je nedozvoljeno. Kakvu kaznu će igrač da dobije za takvo ponašanje? Mi tražimo da ispoštuju sportski fer plej. To je naš stav. Samo smo im sugerisali. Lazić je na terapiji i juče je jedva igrao - kazao je selektor Đorđević, koji je potom objasnio da nije bilo zvanične žalbe s naše strane na suđenje već samo sugerisanje.

Kakvo će tek suđenje biti protiv domaćina Turske?

- Moramo da budemo spremni na suđenje protiv Turaka. Svi znamo šta je bilo 2010. godine i kako smo ostali bez medalje. Moramo da budemo smireni, počev od mene, pa onda igrači.

Podsećanja radi, Kerem Tunčeri je u polufinalu Svetskog prvenstva 2010. godine postigao koš za konačnih Turska - Srbija 83:82 pošto je prethodno nagaziju aut liniju. Sudije nisu ništa svirale, pa je on poentirao za pobedu.

Mačvan: Moramo!

Veruje Milan Mačvan u bolju igru protiv Turaka i pobedu. 
- Moramo da se vratimo na pobednički kolosek. Moramo da pobedimo. Nadam se da ćemo pokazati bolje lice y narednom duelu - poručio je  Mačvan

"Orlovi" su posle trijumfa nad Letonijom (92:82) u drugom kolu poraženi od Rusije (75:72). Selektor uverava da će Bogdanović i ostatak društva već u narednom meču da se iskupe, pa nema razloga za brigu.  

- Svesni smo da je ovo dugo takmičenje i da ima još dosta da se igra. Sad smo fokusirani samo na Turke, oni igraju brzu košarku moramo da nađemo rešenje i trijumfujemo. Imamo veliki karakter, veliku želju za pobedom. Ne volimo da gubimo! Momci imaju dobar odnos prema radu i zato imam poverenje u njih. Njihov odnos prema dresu posle svih povreda je za poštovanje, što sam rekao i posle Letonije.

Selektor ističe da je igračima možda nedostajalo malo energije i koncentracije posle Letonije.

- Poraz je uvek dobar, ali možda nam je pala energija i koncentracija posle Letonije. Shvatiš poraz na pravi način. Imali su vremena da se odmore i razmisle. Mi imamo prave takmičare, a takmičenje se tek zahuktava. Prvo moramo da dođemo do osmine finala, svaka utakmica je bitna. Ne razmisljam o tome koga ćemo dalje dobiti, već samo da pobedimo svaki meč - istakao je selektor Srbije. 

Informer

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija