• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2017

21:52

(FOTO) SJAJNA SRBIJA UTIŠALA ISTANBUL! "Orlovi" slomili Turke, odlični Bogdan i Jović!

Košarka

(FOTO) SJAJNA SRBIJA UTIŠALA ISTANBUL! "Orlovi" slomili Turke, odlični Bogdan i Jović!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Turske sa 80:64 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) u trećem kolu D grupe Evropskog prvenstva

Fantastična igra srpskih košarkaša protiv domaćina šampionata! Ako je posle poraza od Rusije bilo mesta za kritiku, sada ga nema.

Pred krcatim tribinama "Fenerbahče arene" Srbija je očitala lekciju domaćinu i zasluženo došla do pobede.

Tokom većeg dela susreta Srbija je bila u vođstvu. Pretili su Turci, čak sredinom poslednje deonice uspeli da preokrenu, ali samo na kratko. 

tada je proradila srpska dalekometna paljba. Bogdanović je ubacio dve trojke, Jović i Lučić dodali po jednu, što je sve vratilo u normalu.

Bogdan je bio najefikasniji u našoj selekciji sa 17 poena, a Jović je dodao 15 i uz to imao devet asistencija.

Na drugoj strani je Melih Mahmutoglu ubacio 19 poena, Čedi Osman je dodao 15, a Semih Erden 13.

SRBIJA - TURSKA 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29)

Dvorana: "Fenerbahče arena". Sudije: Marek Cmikijevič (Poljska), Tomas jasevičijus (Litvanija), Manuel Maconi (Italija).

SRBIJA: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović.

TURSKA: Vejseloglu, Balbaj, Guler, Osman, Hersek, Erden, Mahmutoglu, Aldemir, Sanli, Korkmaz, Sipahi, Koksal.

Informer

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Izdržali su naši i došli do velike pobede - 80:74!

- Vratio je Mahmutoglu trojku, ali odmah je usledio odgovor, "bomba" LUČIĆA - 76:70! POlovični su bili Osman i Erden sa penala, dok je za nas Lučić pogodio oba - 78:72.

- Niz od deset vezanih poena Bogdan je nastavio sa dva pogođena penala, a na drugoj strani je Korkmaz pogodio dva od tri slobodna bacanja - 70:67. a onda TROJKA JOVIĆA - 73:67! Tajm-aut traži Saridža. Do kraja 3:03.

- Mahmutolu je prekinuo seriju Srbije i ubacio dvojku, ali je odgovorio Bogdanović. Na drugoj strani Erden pogađa uz faul, ali nije pogodio dodatno bacanje - 68:65.

- BOGDANOVIĆ! Dve trojke! Najpre je pogodio, a u tom napadu je fauliran Kuzmić, pa je lopta opet pripala nama. Ponovo se Bogdan podigao za tri i POGODIO - 66:61! 

- Nastavljaju se greške "orlova" u napadu, a Turci to kažnjavaju sa dve trojke, najpre Mahmutoglu a ponda i Osman - 57:59. Tajm-aut Đorđevića, 6:20 do kraja.

- Trojka Sipahija na početku poslednje četvrtine. posle jednog konfuznog napada Srbije, naredni je bio mnogo bolji, a završio ga je Milosavljević sjajnim zakucavanjem. Potom i poeni Jovićam, ali je Mahmutolu odgovorio trojkom - 57:53.

FIBA/Eurobasket

Treća četvrtina:

- Arbitri su dosudili faul u napadu Marjanoviću zbog faula nad Erdenom. Faula koji to nije bio. Ipak, naši se za sada odlično nose sa navlačenjem sudija i na kraju treće deonice vode 53:45.

- Mačvan je iskoristio "mismeč", ali onda serija Turaka 5:0, što je nateralo Đorđevića da zatraži tajm-aut - 48:43. Izgledalo je kao da je koš Turske začaran, nekoliko promašaja posle ofanzivnih skokova, da bi na kraju Štimac pogodio iz odbojke - 50:43.

- Naši su promašili nekoliko zicera, ali Turci to nisu kaznili, pa je Jović na drugoj strani, činilo se trojku, ali je ipak nagazio liniju - 46:36.

- Poeni Bogdanovića na početku drugog poluvremena, uzvratio je Korkmaz trojkom, a onda koš Jovića - 42:36. Potom poeni Mačvana za 44:36.

Informer

Druga četvrtina:

- Poslednje poene za Srbiju u prvom poluvreneu postigao je Marjanović sa penala, a na drugoj strani je Guler poentirao posle prodora - 36:31.

- Koš Kuzmića, ali je sudija poništio jer je procenio da je isteklo vreme iako se sirena nije oglasila! Naš selektor je oštro protestovao, tražio da se gleda snimak, ali ništa od toga. Na ponovljenom snimku se videlo da je Kuzmić šutirao pre nego što je isteklo vreme. Guler je potom ubacio dva penala - 34:29.

- Vejseloglu je pogodio za dva, a onda konačno trojka Bogdanovića! Erden je potom pogodio jedno od dva bacanja, a zatim greška naših igrača, koju Turci na svu sreću nisu kaznili - 34:27.

- Konačno su naši uspeli da prekinuo seriju protivnika, četiri poena ubacio je Birčević, a selektor Turske Saridža je zatražio tajm-aut - 31:25.

- Ušla je voda u uši našim košarkašima, koji ne uspevaju da organizuju "kršten" napad, a to je novim poenima kaznio Korkmaz - 27:25.

- Nastavlja se serija Tuske, pogađali su Korkmaz i Mahmutoglu za erupciju na tribimana, a maši nikako ne uspevaju da prekinu zahuktalog rivala - 27:23.

- Micić je poenima otvorio drugu deonicu, a onda i četiri vezana poena Marjanovića - 27:13. Usledile su dve trojek Mahmutoglua, pa je Đorđević zatražio tajm-aut - 27:19.

Informer

Prva četvrtina:

- Odlična akcija Srbije koju je završio polaganjem Milosavljević, a odgovorio je Osman trojkom, što su bili i poslednji poeni u prvih deset minuta - 21:13.

- Ne posustaju naši, četiri poena Mačvana i dva bacanja Milosavljevića za vođstvo od 19:10 na minut i deset sekundi do kraja četvrtine.

- Osman je bio polovičan sa penala, a na drugoj strani je Birčević pogodio uz faul i ubacio dodatno bacanje. Potom i sjajna kontra Srbije koju je završio Lučić, a onda i koš Štimca uz faul - 13:6.

- Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Sipahi je pogodio trojku, ali je ekspresno odgovorio Jović - 3:3. Plej Srbije je u narednom napadu pogodio posle ofanzivnog skoka za vođstvo 5:3.

- Petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević, Kuzmić. Turska: Sipahi, Guler, Osman, Hersek, Šanli.

UŽIVO:

- Sve karte za ovu utakmicu su odavno rasprodate i nema sumnje da će Turci imati veliku podršku navijača.

Informer
Informer

- Bogdan Bogdanović je i definitivno jedna od najvećih zvezda u Istanbulu. Turski navijači čekaju u redu kako bi se slikali sa srpskim reprezentativcem.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija