• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.09.2017

17:25

(FOTO) SA POLA GASA PREGAŽENI BRITANCI! "Orlovi" lagano do trećeg trijumfa!

Košarka

(FOTO) SA POLA GASA PREGAŽENI BRITANCI! "Orlovi" lagano do trećeg trijumfa!

Podeli vest

Najbolji košarkaši Srbije su u četvrtom kolu D grupe bez problema savladali Veliku Britaniju rezultatom 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13)

Puleni Aleksandra Đorđevića odigrali su koliko im je bilo potrebno da upišu treći trijumf na Evropskom prvenstvu. Briljirao je Bogdan Bogdanović sa 18 poena, a imao i sedam skokova i isto toliko asistencija, Štimac i Jović su dodali po 11 poena, dok je 10 imao Mačvan.

Srbija je rutinski sa pola snage dobila Britancem,  sve vreme kontrolisala rezultat, pobednik nije dolazio u pitanje samo konačan rezultat. Đorđević je prilično rotirao, izmenama je pokušavao da ujednači minutažu i rastereti Bogdanovića, koji je u prva tri meča izneo možda i najveći teret. 

Meč su jedni i drugi otvorili serijom promašaja , ali su naši mini serijom od 6:0 pobegli na 19:11, a potom imali i 11 poena više nakon prvih 10 minuta igre. Britanci su odlično šutirali za tri poena, pa su se tako i vraćali u život tokom prvog poluvremena i serijom od 7:0 došli na pet poena minusa (39:34). Međutim, nije to bio problem, naši su preko Bogdanovića okončali seriju, potom su Lazić , Štimac i Mačvan pobrinuli da na kraju prvih 20 minuta imamo zalihu od devet poena - (47:38).

Potom su naši tokom treće donice imali i 19 poena više, ali im se desilo skoro isto što i Letoncima u prethodnom kolu. Opustili su se, pa su Britanci prišli na 10 poena. Ali to je bilo sve, nisu im Bogdanović, Jović i Štimac dozvolili ni da se ponadaju da mogu do prve pobede na šampionatu. 

Srbija se posle dana pauze u četvrtak od 16.15 časova sastaje sa Belgijom.

SRBIJA - VELIKA BRITANIJA 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13)

Dvorana: "Fenerbahče arena". Sudije: Georgis Prusanidis (Grčka), Martin Horozov (Bugarska), Majkl Vilend (Kanada).

SRBIJA:  Mačvan 10, Bogdanović 18, Lučić 2, Milosavljević, Birčević 5, Štimac 11, Lazić 2, Micić 8, Gudurić 5, Jović 11, Kuzmić 6, Marjanović 4.

V. BRITANIJA: Dang Akodo, Džonson 13, Mokford, Lorens, Okereafor 17, Klark 8, Mari 8, Boateng, Nelson 11, Ačara 5, Olaseni 6, Džozefs.

UŽIVO:

Četvrta četvrtina:

Informer

Rutinska pobeda Srbije - 82:68.

i Štimac je dvocifren nakon novih poena, a priliku da nove posle faula Klarka imaće Gudurić, koji ubacuje jedan od dva sa linije za slobodna bacanja. Orlovi vode 82:65, do kraja 1:26.

Okerafor pokušava da vrati svoj tim u meč, trojkom je smanjio na 75:63, ali s druge strane ne sede "orlovi". Odgovorio je Bogdanović, potom ubacio i dva slobodna bacanja za 18 poen na meču. Srbija ima prednost 79:65 tri minuta pre kraja meča. 

Micić pogađa oba slobodna bacanja, a onda je lepo uposlio Štimca i Srbija opet ima 15 poena više 75:60. 

Bogdanović kreira mini seriju "orlova" 6:0, koju Britanci prekidaju trojkom (71:58).

Bogdanović i Kuzmić su ekspresno naterali  Britance da traže tajm-aut. Srbija opet ima 14 poen viška - 69:55.

Informer

Treća četvrtina

Do kraja trećine dva minuta Srbija ima 14 poena prednosti - 63:49. Mini serija Britanaca, naši su se malo opustili, ali Gudurić to okončava četvrtim poenom na meču. Potom su naši mogli da povećaju razliku ali su prekombinovali, a Džonsom odmah to kažnjava i Britanci prilaze na 65:53. Ponovo Džonson, smanjuje uz zvuk sirene na 10 razlike - 65:55.

Nikola Kalinić sa tribina prati meč saigrača kojima ne može da pomogne zbog povrede.

Srbija je definitivno slomila otpor Britanaca. Sada našima preostaje samo mirno da privedu utakmicu kraju. Nakon poena Mačvana sa penala, Štimac nakon asistencije Gudurića održava dvocifrenu razliku Srbije - 63:47. 

Sredina treće četvrtine, a Britanci su i dalje samo a četiri ubačena poena.   Odmor i za Bogdanovića,  bek seda na klupu i ustupa mesto Guduriću. Potom Okerafor smanjuje na 59:44. 

Joviiić...sjajno zakuvacanje, a onda trojku ubacuje  Bogdanović. Raste prednost Srbije na 59:42.

Sjajno otvaranje drugog poluvremena. Kuzmić je poentirao, pa Jović ubacuje nova tri poena, dok Lučić tera Britance da traže tajm-aut, jer Srbija vodi 54:40.

 

Informer

Druga četvrtina:

Sada serija Britanaca od 5:0 , ali uzvraćaju naši preko Štimca i Mačvana, a Srbija vodi 47:38 posle prvog poluvremena. 

Jaooo.. nesporazum Štimca i Jovića, ali su se naši ponovo dokopali lopte, a onda je Bogdanović ubacio sedmi poen. U narednom napadu upisao se Lazić i doveo Srbiju na 43:34.

Marej ponovo ubacuje van linije 6.75, pa su Britanci prošli na sedam poena - 39:32. Serija Britanaca od 7:0 prišli su na 39:34 i to je znak da selektor Srbije traži tajm-aut. Do kraja poluvremena 2.58.

Lako poeni Kuzmića, pa sjajna asistencija Bogdanovića za Gudurića i "orlovi" beže na 39:27, pa Britanci traže tajm-aut.

Nelson je smanjio na "minus devet", ali Bobi odmah vraća Srbiji dvocifreno vođstvo - 33:22. Novi poeni Bobija, ali Britanci ubacuju novu trojku, petu iz sedam pokušaja, i Đorđević traži tajm-aut. Srbija vodi 35:27.

Četiri vezane trojke na startu druge četvrtine. Britanci su počeli, ali uzvraćaju Mačvan i Micić. Srbija vodi 31:20. 

Informer

Prva četvrtina:

Britanci su trojkom smanjili na minus pet, potom naši nisu iskoristili napad, a srećom ni Britanci naredni, da bi Mačvan nakon sjajne asistencije Štimca konačno pogodio i odveo "orlove" na 22:14, a tačku na četvrtinu stavio je Micić trojkom. Srbija vodi 25:14.

Ide Srbija na "plus sedam" nakon što je Štimac ispravio grešku Bogdanovića - 18:11 je za Srbiju. Štimac potom nakon faula, sa penala povećava razliku na 19:11.

Ponovo su nam prišli na dva poena, ali je Bogdanović ubacio prvu trojku u meču i odveo Srbiju na 16:11 a Britanci traže tajm-aut. Džonson nakon pauze ne pogađa, a potom nije bio precizan ni Lazić nakon asistencije Jovića.

Poveli su Britanci 4:2, ali je sevnula trojka Jovića za 5:4. Ne daju nam Britanci da se odlepimo, posle trojke Birčevića uzvratio je istom merom Marej. Ali, raspucao se Jović i Srbija vodi 13:9 posle nove trojke.

Nastavljaju da promašuju jedni i drugi. Igra se već dva minuta, a na semaforu je 0:0. Konačno, Kuzmić doduše sa penala postiže prve poene za Srbiju koja vodi 2:0, a onda Nelson iz igre poravnava na 2:2 

Loš početak! Dva vezana promašaja Bogdanovića, a potom ni u trećem napadu, nakon dobre odbrane, ne pogađa Lučić.

- Srbiji na ruku ide pobeda Letonije nad Rusijom (84:69). "Orlovima" je sada za prvo mesto, uz pobede nad Britancima i Belgijancima potreban i trijumf Letonije nad Turskom u poslednjem kolu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zurkolomac

pre 6 godina

Tako se gazi belosvetska stoka. Udrite braco do zlata...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija