• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.09.2017

21:37

(VIDEO) EVROBASKET: Poznata četiri para osmine finala šampionata!

Košarka

(VIDEO) EVROBASKET: Poznata četiri para osmine finala šampionata!

Podeli vest

U Istanbulu će se 9. septembra u prvim mečevima osmine finala sastati: Nemačka - Francuska, Slovenija - Ukrajina, Litvanija - Grčka i Finska - Italija

Iz grupe B u narednu rundu takmičenja pored Litvanije idu Nemačka, Italija i Ukrajina.

Litvanija je dobila Nemačku sa 89:72 u petom kolu. Pobednik je rešen u finišu meča, kada su Litvanci sjajnom odbranom zaustavili "pancere", a odličnom igrom u napadu pobegli na dvocifrenu razliku i na kraju pobedili.

Litvaniju je do trijumfa vodio centar Toronta Jonas Valančijunas s dabl-dabl učinkom - 27 poena i 15 skokova, dvocifreni si bili još samo Motiejunas sa 15 poena, Ulanovas 11 i Kalnietis koji je ubacio 10 poena.  

Italija je dobila Gruzijom 71:69 u neizvesnoj završnici i izbegla Francusku u osmini finala.  Azuri  idu na Finsku u nokaut fazi.  Marko Belineli sa 15 poena i Luiđi Datome sa 14 bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je selekciju Gruzije predvodio Džej Ar Dikson sa 29 poena.


Izrael se oprostili od svoje publike ubedljivim porazom od Ukrajine 88:64 pošto je završio učešće na Evrobasketu. Veći gubitnici do domaćina ipak su reprezentatvci Gruzije koji su se nadali pobedi domaćina i mestu u osmini finala. Međutim, Ukrajina zbog boljeg međusobnog skora ide umesto Gruzije u osminu finala. 

Ukrajinu su do pobede vodili Kravcov sa 17, Otverčenko sa 13 poena i Lipovij koji je dodao 10. Najbolji u ekipi Izraela bio je Ohajon sa 11 poena, dok je pored njega samo Kadir sa 10 još bio dvocifren.   

Slovenija je lider grupe A, dok u osminu finala još idu Finska, Francuska i Grčka.

Košarkaši Slovenije deklasirali su Francusku rezultatom 95:78 u petom kolu grupe A. Slovenija je odigrala fantastičan meč i obezbedila prvo mesto pred osminu finala.

Goran Dragić je u koš rivala ubacio 22 poena, a dvocifreni u pobedničkom sastavu bili su i Dončić sa 15 poena, Prepelić sa 14 i Vidmar sa 13 poena. Kod Francuza je De Kolo je imao 16 poena, dok je 13 dodao Dijao.

Francuskoj će protivnik u osmini finala biti Nemačka, a ukoliko eliminiše "pancere" već u četvrtfinalu je čeka moćna Španija.

Košarkaši Grčke su uspeli da pobede Poljsku 95:77 u poslednjem kolu grupe A, i ostanu na Evrobasketu, a rivala pošalju kući.

Grci su se dugo mučili i tek u poslednoj četvrtini uspeli da slome otpor rivala i to zahvaljujući trojkama. Ceo tim pogodio 13 šuteva od 20 pokušaja za tri poena. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Slukas sa 26 poena, uz pet trojki, a Kalates je dodao 24, uz četiri trojke. Kulig je predvodio Poljsku sa 26 poena, uz sedam skokova.

PAROVI OSMINE FINALA  IZ GRUPA A i B:

Slovenija - Ukrajina 11.30
Nemačka - Francuska 14.15
Finska - Italija 17.45
Litvanija - Grčka 21.00

EVROBASKET

5. kolo

GRUPA A

Slovenija - Francuska 95:78 
Grčka  - Poljska 96:77
Finska - Island 83:79

printscreen

Nemačka - Litvanija 72:89
Gruzija - Italija 69:71
Izrael - Ukrajina 64:88

printscreen



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija