• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2017

16:08

ISPADE FRANCUSKA! Šreder i Tajs junaci Nemačke!

Košarka

ISPADE FRANCUSKA! Šreder i Tajs junaci Nemačke!

Podeli vest

U četvrfinalu Evropskog prvenstva plasirala se reprezentacija Nemačke koja je savladala Francusku sa 84:81

Bili su "trikolori" među favoritima na Evrobasketu, ali to Nemce nije zanimalo, iako su gubili tokom prvog poluvremena sjajno su odigrali četvrtu četvrtinu i upisali veliki trijumf.

Šreder je sa 21 poenom i osam asistencija i ovog puta bio jedan od najboljih na parketu uz Danijela Tajsa koji je imao poen više, Štajger je dodao 10, a Bencing 12 poena. U ekipi Francuske najbolji su bili Furnije sa 27 ubačenih poena, Lovernj ga je pratio sa 13, a a Dijao sa 15 poena.

Bolje su Francuzi otvorili meč, tokom prvih 10 minuta igre vodili i sa deset poena razlike koju su održavali i tokom druge četvrtine. Međutim, postepeno su se budili Nemci, prvo serijom od 7:0 stigli na pet poena minusa, "galski petlovi" su ponovo pobegli, ali su "panceri" u finišu treće četvrtine izjednačili rezultat na 51:51. Nemci su nastavili da lome rivale trojkama, pa su preokrenuli rezultat na 64:60. Francuzi su uspeli da se vrate u meč, a onda su Nemci uzvratili sa nove dve vezane trojke, pa je Šreder pogodio sa linije za slobodna bacanja za vođstvo "pancera" 72:65.

Dijao je trojkom vratio nadu, ali je Tajs sa pet vezanih poena doneo "pancerima" devet poena više, što Francuzi nisu useli da ponište i izbore bar produžetak.

Nemci čekaju boljeg iz duela Turska - Španija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija