• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2017

15:54

(FOTO) MAĐARI DOBRO PREZNOJILI "ORLOVE"! Srbija u četvrtfinalu Evrobasketa, na redu su Italijani!

Košarka

(FOTO) MAĐARI DOBRO PREZNOJILI "ORLOVE"! Srbija u četvrtfinalu Evrobasketa, na redu su Italijani!

Podeli vest

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva! "Orlovi" su malo teže nego što se očekivalo pobedili Mađare sa 86:78 sada ih u borbi za polufinale očekuje duel sa Italijanima

Bilo je oscilacija u igru našeg tima, posebno nije sve štimalo u odbrani, ali su naši opravdali ulogu apsolutnog favorita.  Ognjen Kuzmić je meč završio sa 17 poena i 10 skokova, Bogdan Bogdanović je takođe 17 poena, a dvocifreni su bili i Mačvan sa 14, Marjanović sa 12 poena i Lučić sa 11 poena.
Mađare je predvodio Perl sa 21 poenom, 15 je dodao Ferenc, a 11 poena Vojvoda.


Izdominirali su "orlovi" na startu utakmice. Poput furije su bili puleni selektora Aleksandra Đorđevića kada su poveli sa 16:3. Nisu Mađari znali šta ih je snašlo. Ali, vrlo brzu su se naši našli u rebusu.

Mađari su se trgli nakon bojažljivog starta, naši su bili očajni u odbrani, pa su rivali uzvratili serijom 9:0 i prišli na 16:12. Kuzmić je bio najraspoloženiji u našem timu pa smo zahvaljujući njemu imali osam poena više nakon prvih 10 minuta igre.  I u nastavku su naši dozvoljavali Mađarima da lako stižu do poena takođe služio ih je solidno i šut za tri poena, pa su ponovo uspeli da se vrate nakon što još jednom bili u dvocifrenom zaostatku. 

Saletovi saveti a verovatno i kritike tokom poluvremena urodili su plodom. Bogdan je otvorio drugo poluvreme trojkom, a naši su potom napravili seriju 14:4 i poveli 62:44. Srbija je potom imala i 16 poena više, ali su u finišu meča Mađari ponovo zapretili trojkama. To je ipak bio sve od naših rivala, nisu "orlovi" dozvolili neprijatno iznenađenje u osmini finala. 

Informer


SRBIJA - MAĐARSKA 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25)


Dvorana: "Sinan Erdem" . Sudije: Lezano (Arg), Pursanidis (Gr), Jilmaz (Tu)

SRBIJA: Mačvan 14, Bogdanović 17, Lučić 7, Milosavljević 4, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović 9, Kuzmić 17, Marjanović 12.

MAĐARSKA: Rujak, Alen 3, Keler 8, Vitman, Hanga 1, Vojvoda 11, Kovač, Tot, Ferenc 15, Perl 21, Karahodžić 6, Ejlingsfeld 4. 

 

TOK MEČA:

Informer

Četvrta četvrtina

Kuzmić dolazi do dabl-dabla jer hvata deseti skok.Kraj - Srbija pobeđuje sa 86:78. 

Neverovatno! Druga vezana trojka Mađara! Selektor je sigurno ljut kao ris, traži tajm-aut na 84:77 za nas i minut i 30 do kraja.

Ponovo loše branimo trojke i Mađari postižu 11 trojku u meču, opet su ispod 10 poena - 82:74.

Sjajan prodor Lučića i još lepše zakucavanje. Do kraja meča tri minuta, naši vode 80:69.

Dobri naši u odbrani pa Bobi odličan ispod koša, "orlovi" na lepih 75:62. Trojkom Bogdanović verovatno gasi svaku nadu Mađarima, bio je 17 poen našeg asa, Srbija vodi 78:65. 

Još jedan napad nismo iskoristili, pa Jović proigrava Mačvana koji nas vodi na 71:62. Sada dobra igra Jovića i u odbrani.

Dve trojke Mađara za redom koji su sada na 69:59. Loše dodavanje naših , pa nova trojka Ferenca. Srbija je sada na plus sedam i Đorđević traži-tajm-aut.

Informer

Treća četvrtina

Srbija pred poslednjih 10 minuta meča vodi 69:53!

Dobro je, Vojvoda ne pogađa trojku, imali smo 17 poena više sada smo na 11 - 64:53.

Trojka Ferenca, pa s druge strane promašaj Bobija a onda i pravi faul. Mađari su prišli na 64:51, a Kuzmić na parketu umesto Bobija koji pravi novi faul.

Nekoliko laganih poena Srbije i sada je sve na svom mestu. Srbija vodi 62:45! Serija naših 14:4 od starta četvrtine!

Trojkaaa - Mačvan! Sada Kuzmić pravi drugi faul. Mađari gube loptu, to kažnjava Jović kontrom i vodi Srbiju na 58:45

Trojka Bogdana na startu drugog poluvremena , pa dvojka Milosavljevića, šteta zbog promašene trojke Jovića. Imali smo 10 poena više ali Perla smanjuje na 53:45.

 

Informer

Druga četvrtina

Ponovo trojka Mađara, Vojvoda je bio  precizan. Bogdanović stavlja tačku na prvo poluvreme -  48:41

Jović ubacuje za dva pa asistira Mačvanu, vodimo 46:38 do kraja poluvremena 60 sekundi.

Trojka Mačvana pa ponovo laki poeni Mađara preko Karahodžića. Odbrana nije na pravom nivou! Sada nova trojka Mađara i ponovo su na šest poena od Srbije - 42:36.

Posle lakih poena Bobija, Mađari su ponovo na četiri poena na 35:31 i Đorđević traži tajm-aut.

Prva trojka Vojvode , Mađari smanjuju na 33:26. S druge strane Lučić već ima tri prekršaja, a Ferenc pogađa sa penala, ubacuje sva tri bacanja i samo ''plus 4" za Srbiju - 33:29.

Kuzmić se razigrao, precizan je i sa linije za slobodnih bacanja. Dobro je, promašaj Mađara za tri, pa sjajno ubacivanje Lučića, novi pogodak i Srbija ponovo ima dvocifrenu prednost - 33:23.

Zakucavanje Kuzmića, ali nova trojka za Mađare - 3 od 8 imaju za sada van linije 6.75. Smanjuju rezultat rivali na 29:23.  

Prva trojka Bogdanovića posle poena Kelera pa selektor Srbije traži tajm-aut na 27:20 za naše.

 

Informer

Prva četvrtina:

Novi laki poeni Mađara. Kuzmić je doneo Srbiji 20:14, ali Vojvoda brzo nakon prodora smanjuje na 20:16. Bogdan ipak sa linije penala donosi "orlovima" šest poena više, a tačku na prvih 10 minuta stavlja Kuzmić - 24:16.

Bilo je 16:3 za nas a dva minuta pre kraja četvrtine 16:13 za "orlove"! Neće Sale biti zadovoljan.

Bude se Mađari malo su se naši opustili pa su rivali sada na "minus 6". Prvo je Keler pogodio, pa Ferenc ubacuje trojku - 16:10 je za "orlove".

Serija "orlova" 10:0 preko Jovića i Kuzmića pa Srbija vodi 12:3 posle četiri minuta igre. Sada lagana šetnja Bogdanovića kroz odbranu Mađarske i Srbija ide na 16:3.

Kuzmić je pogodio za naše,  ali Alen uzvratio trojkom. Međutim, ekspresno je uzvratio istom merom Lučić za 5:3.

Meč Srbije i Mađarske prate nekadašnji trener Zvezde Dejan Radonjić i naša odbojkašica Maja Ognjenović.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pele

pre 6 godina

Ma nisu nas Madjari dobro preznojili, nego smo krili nasu igru da nas hrvati nebi prfokuzili kako igramao i da im ne otkrijemo nasu taktiku a mi njih izgubismo u vidu Lastinog repa od brace Rusa. Sada neka im ona topuzina peva domoljubive pesme na aerodrumu u Zagrebu kada budu dolazili da ih malo oraspolozi i da im podigne moral koji im je pojela bratska Rusija. Zivela bratska Rusija !!!.

MILAN

pre 6 godina

E sad su bas za dom spremni Hrvati eto vam vase krilatice xaxaxaxaxa

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija