• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2017

08:31

ACO PETROVIĆ NEMA OBJAŠNJENJE: Aveti iz prošlosti, il' ko zna šta li je...

Košarka

ACO PETROVIĆ NEMA OBJAŠNJENJE: Aveti iz prošlosti, il' ko zna šta li je...

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović nije imao objašnjenje za lošu igru njjegovih košarkaša, a istakao je da je ovaj poraz bolniji od onog od Srbije sa Olimpijskih igara prošle godine

Rusija je u osmini finala pobedila Hrvatsku sa 101:78, pa je tako nastavljen niz "kockastih" koji su poslednju medalju osvojili 1995. godine, a tada su sišli sa postolja kada je naša selekcija trebalo da dobije zlatna odličja.

Tadašnji košarkaš a sada selektor Hrvatske Aco Petrović preuzeo je odgovornost za poraz od Rusije.

- Praktično se Rusima sve otvorila od ulaska Alekseja Šveda u utakmicu. Od dve trojke sa sedam metara, bez naše odbrane. Svaka njihova akcija, svako dodavanje išlo je bez problema. Bili smo psihološki ranjeni, takvi smo otišli u svlačionicu i to se osetilo. U drugom poluvremenu smo počeli da silujemo, da promašujemo slobodna bacanja i tada nam se igra raspala. Ovo je prva i jedina utakmica otkako sam preuzeo tim, da nam se igra ovako raspala - počeo je izlaganje Petrović.

Ovo je pitanje psihološke barijere. Kada naiđete na ćutanje u svlačionici, onda je sve jasno

Aco Petrović, selektor Hrvatske

Potom je usledilo pitanje da li je teži ovaj poraz ili onaj os Srbije prošle godine na Igrama u Riju.

- Ovo sada je veće razočaranje. Tada smo bili na jednu loptu sa Srbijom, imali nekoliko crnih minuta i eto - odgovorio je selektor Hrvatske.

Potom je pokušao da odgovori na pitanje zbog čega je njegovim igračima na ovom susretu nedostajalo energije i borbenosti.

- Jako je teško odgovoriti na to pitanje racionalno i u ovom trenutku. Ne znam da li su se pojavili aveti prošlosti, da li je nešto drugo - ne znam. Kada dozvolite protivniku toliko lakih poena, normalno je da se uz Šveda razigra još neko. A tu više nije ni pitanje razigranosti, već toga što su koristili svoje prednosti, mi nismo. U svakom duelu su bili jači. Ovo je pitanje psihološke barijere. Kada naiđete na ćutanje u svlačionici, onda je sve jasno - rekao je Petrović.

Nije to bio Šarić od prošle godine - vrckav, nasmejan. Zatvorio se u sebe... Pokušavao sam da razgovaram s njim, da doprem do njega, ali nisam uspeo

Aco Petrović, selektor Hrvatske

Usledilo je pitanje o Šariću, koji nije bio na potrebnom nivou, o čemu govori to što u prvom poluvremenu nije imao skok ni asistenciju.

- Te stvari, uz najbolju moguću volju, teško da mogu da odgovorim sada. Ne znam da li je on na sebe natovario veliku psihološku barijeru, ili vreme koje ga ubija. Ne krivim ga ništa, stvarno. Činjenica je da u odnosu na prošlo leto, da je prvi u šali, sada nije bio takav. Šta je tome razlog? Ne znam. On je sve obaveze odradio korektno. Ali, nije to bio Šarić od prošle godine - vrckav, nasmejan. Zatvorio se u sebe... Pokušavao sam da razgovaram s njim, da doprem do njega, ali nisam uspeo - istakao je selektor "kockastih".

Na kraju je govorio o budućim planovima, odnoso da li će ostati na klupi reprezentacije.

- Treba pustiti vreme da prođe. Sada dolazi novi ciklus. Dolaze reprezentativni prozori, kvalifikacije. Treba naći igrače koji će imati dovoljno žara da odrade te kvalifikacije na pravi način. Što se mene tiče, imam dogovor sa Savezom da sednemo posle prvenstva da se dogovorimo, ali treba sačekati dan-dva da sve prođe, pa ćemo da vidimo. Ovog trenutka neću ponoviti grešku od prošle godine, kada sam rekao jedno, a desilo se drugo. Sada treba pustiti da se stvari slegnu - zaključio je Petrović.

ŠARIĆA DOTUKLO PITANJE O SRBIJI: Jebiga, nemamo kvalitet! Priča se da možemo nešto, a ne možemo ništa!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 6 godina

Gospodin čovek,dobar trener i nekada strašan igrač.

boban

pre 6 godina

To Aco srbine, razbijaj hrvatsku kosarku do unistenja!\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija