• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.09.2017

22:18

(FOTO) CEPAJTE MAJSTORI, "ORLOVI" LETE KA MEDALJI! Srbija razbila Italiju, preko Rusije do finala!

Košarka

(FOTO) CEPAJTE MAJSTORI, "ORLOVI" LETE KA MEDALJI! Srbija razbila Italiju, preko Rusije do finala!

Podeli vest

Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva!"Orlovi" su u četvrtfinalu deklasirali Italiju sa 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19)

Srbija je osim u prvih nekoliko minuta meča kontrolisala utakmicu i bez drame se plasirala među četiri najbolje ekipe na Evropskom prvenstvu. U borbi za finale "orlove" čeka reprezentacija Rusije koja je eliminisala Grčku. Drugi polufinalni par čine Španija i Slovenija.

Znali su Italijani koga da se plaše, spremali su se za naše centre, a bili su pregaženi. Kuzmić i Marjanović zajedno su ubacili 19 poena i imali 14 uhvaćenih lopti.  Odnos u skokovima 44-19, imali smo samo u napadu dva manje nego rival ukupno! 

Bogdanović je ponovo, iako ga šut nije najbolje služio, predvodio ekipu sa 22 poena i 6 skokova, Mačvan je dodao 13 poena i 6 skokova, a Lučić 11 poena, dvocifreni učinak imali su i Milosavljević  i Marjanović koji su postigli po 10 poena.
Kod Italijana, Marko Belineli je postigao 18 poena, dok je Luiđi Datome dodao tri manje. 

Očajno su "orlovi" otvorili meč, skoro četiri minuta bili bez koša i gubili 5:0. Ali, onda je Bogdanović ubacio četiri vezana poena, probudili su se "orlovi", bili sigurni i sa linije za slobodna bacanja, pa su poništili minus i na kraju prvih 10 minuta vodili 18:17.  

Odličnim šutem za tri poena "azuri" su se vratili u igri. Naši su potom preko Jovića, Bodganovića i 
Marjanović uzvratili serijom 6:0 i poveli 32:25. Na prvi trojku čekali smo do 16. minuta, kada je Lučić konačno pogodio, a onda je ubacio i Mačvan za 38:27, pa smo na poluvreme otišli sa prednošću od 11 poena - 44:33.

Naši su nastavili da lome Italijane tokom treće četvrtine posebno su raspoloženi bili Kuzmić i Mačvan pa smo imali i 15 poena više (52:37). Malo smo se uspavali pa su "azuri" serijom 6:0 prišli na osam poena, ali smo svejedno rutinski opet otišli na dvocifreno vođstvo pred početak poslednjih 10 minuta. Pokušavali su "azuri" da se vrate u igru tokom poslednje četvrtine , ali najviše što su uspeli da urade jeste da priđu na devet poena. Nisu "orlovi" dozvolili da meč uđe u dramatičan finiš, odradili su posao do kraja i trijumfovali sa 83:67. 

Momci, svaka čast!

 

ITALIJA - SRBIJA 67:83 (17:18, 16:26, 15:15, 19:24)


Dvorana: "Sinan Erdem" . Sudije: Bulto (Špa), Jaseviiius (Lit), Kato (Jap)

ITALIJA: Heket 5, Belineli 18, Aradori 4, Filoj 3, Biliga 4, Meli 7, Kuzin 2, Ćinćarini, Abas, Baldi Rosi, Burns 9, Datome 15.

SRBIJA: Mačvan 13,  Bogdanović 22, Lučić 11, Milosavljević 10 , Birčević, Štimac, Lazić, Micić 2, Gudurić, Jović 6, Kuzmić 9, Marjanović 10.

TOK MEČA:

Informer

Četvrta četvrtina:

KRAJ! SRBIJA JE U POLUFINALU! Pobedili su "orlovi" "azure" sa 83:67.

Bogdan donosi "orlovima" vođstvo 81:63. Nemaju odavno Italijani šta da traže ovde.

Heket je načinio ličnu grešku a Bogdan ima 2+1. Potom je Lučić povukao kontru, zakucava i Srbija ima 79:61. Uhvatio se za lakat leve ruke posle pada, deluje da boli po izrazu lica ali ne bi trebalo da je nešto ozbiljno. 

Odlična kontra Srbije, ali faulom zaustavljaju Mačvana, koji nakon tajm-auta pogađa sa penala za 74:61.

Konačno! Trojka Bogdanovića kada je najpotrebnije - 70:59. To, Bodgane! Još dva poena našeg asa, koji poentira preko dvojice - 72:61 za "orlove".

Ne, ne, ne! Datome i Belineli vraćaju "azure" u život, sada su na "minus osam" - 67:59. Do kraja meča pet minuta!

Sada imamo 13 poena više , Milosavljević je pogodio za 67:54.Nee, opet trojka Italijana - 67:57.

Kuzmić stiže Belinelija i blokira ga, ali nakon dosta muke pogađaju Italijani preko Datomea. Potom Bogdan još jednom ubacuje za dva poena, ali Belineli ekspresno uzvraća, međutim nakon novih poena Milosavljević vodi Srbiju na 65:52 i Mesina traži tajm-aut.

Vodimo 61:48 nakon desetog poena Bogdanovića u meču. 

Informer

Treća četvrtina:

Mačvan konačno zaustavlja seriju rivala a nakon promašaja Bogdanovića za tri, u narednom napadu posle faula dobija tri slobodna bacanja, ubacuje dva i "orlovi" sada imaju prednost  59:48 pred poslednjih 10 minuta meča.

Tehnička za Mesinu, koji se svejedno ne smiruje pored aut linije.  

Novi poeni Italijana, nakon 6:0 za "azure" rezultat je 54:46 za Srbiju, a imali smo 15 poena više.

Raste prednost "orlova" posle poena Bogdanovića nakon asistencije Lučića. Ali, Belineli smanjuje na 52:40. Nije trebalo ovo naši da dozvole, napravili su "azuri" 4:0, pa su sada na 54:44.

Asistencija kapitena Mačvana i lagani poeni za Kuzmića, bio je ovo njegov osmi poen. Dobro je, Italijani ne ubacuju za tri, a s druge strane solo  akcija Mačvana i Srbi vode 50:37. Najveća prednost do sada u meču za naše.

Jović pravi faul, a Kuzin poentira za dva poena. S druge strani, Kuzmić nakon skoka vraća dva poena, Srbija vodi - 46:35.

Informer

Druga četvrtina: 

Lepo, lepo - odlična asistencija Bodana za Lučića koji utrčava i polaže na drugi obruč - 42:33 za orlove. Sada Lučić krade loptu Datomeu, a Kuzmić pogađa bacanja - 44:33. 

Šteta, Burns ubacuje trojku za Italije, pa Sale traži tajm-aut. Do kraja poluvremena 2.27. Na dve vezane trojke Srbije uzvraćaju Italijani istom merom. Datome sada siguran van 6,75 - 38:33, na "minus pet" su

Trojkaaaaa!!! Lučiić! Srbija vodi 35:27. Idemooo! Još jedna trojka Srbije, druga. Imamo 11 pona više - 38:27.

Faul Italijana, pa Bobi pogađa sa penala. Potom su nam Italijani ubacili još jednu trojku, ali onda "orlovi" uzvraćaju serijom 6:0. Bogdan, Bobi i Jović odveli su Srbiju na 32:25 i naterali Mesinu da traži tajm-aut.

Šteta, Bogdan gubi loptu,  Aradori ne pogađa za tri, ali njegovu grešku ispravlja Burns. Smanjili su "azuri" na 24:22, pa Đorđević traži tajm-aut.

Auuuuu kakva rampa Kuzmića! Kuzin, nećeš dalje!

Italijani imaju 4/7 za tri, a Srbija 0/3!

Jović nas vodi na 20:17, ali Meli novom trojkom za Italiju poravnava na 20:20. Ne sedimo ni mi skrštenih ruku, laki poeni Kuzmića, pa onda se Mačvanu priznaju poeni. Srbija ima četiri poena više - 20:24.
 

Informer

Prva četvrtina: 

Dobro je, faul Filoja, pa Milosavljević ide na liniju za slobodna bacanja i precizan je bio. Filoj pravi drugi faul, bune se Italijani ali džabe. Serbija posle 10 minuta vodi 18:17.  

Lučić je pogodio za novo poravnanje, ali je Filoj u narednom napadu ubacio trojku, a potom Marjanović smanjio na 13:12. Šteta! Nova, druga u nizu  trojka Italijana, Belineli je sada bio precizan i azuri idu na 16:12.

Ovo je bilo sjajno! Bogdan je proigrao Bobija, a ovaj Micića, koji je ostao sam i lagano poentira za preokret 8:7. Nažalost, Datome ne gubi vreme, a nakon faula Bobija sa penala povećava na 10:8. 

Sjajna kombinacija, Jović asistira za Bodganovića koji poentira. Bobi je potom ukrao loptu a Belineli pravi drugi faul. Jović sa penala smanjuje na 7:6.

KONAČNO! Poeni Bogdanovića koji smanjuje na 5:2. Ali, Meli odmah uzvraća istom merom. Bogdan je pokušao trojkom da nas vrati iz minusa, ali Kuzin pravi faul.

Informer

Faul Kuzina na Kuzmiću, nema slobodnih bacanja. Još jedan izgubljen napad, četiri minuta bez poena Srbija. Potom Birčević pravi drugi faul. Očajan početak "orlova" bilo bi dobro da se što pre probude.

Datome je sada pokušao preko Birčevića, ali ne prolazi.  Novi promašaj Srbije, četvrti od starta, još smo bez poena, skoro tri minuta smo bez poena.

Meli preko Birčevića, i postiže prve poene za Italijane, a s druge strane Bogdanović promašuje. "Azuri vode 5:0 posle trojke Datomea.

Meč je počeo sa dva promašaja, prvo Datome, pa onda Lučić nije bio precizan, a Birčević pravi faul.

 

Srpske legende, Dušan Ivković i Željko Obradović, gledale su meč Rusije i Grčke, pa nema sumnje da su "baćuške" dobro snimljenje,  pa će, nadamo se, selektoru Đorđeviću biti mnogo lakše u pripremi meča.

FIBA/Eurobasket

Pobednik ovog meča u polufinalu će igrati protiv Rusije koja je dobila Grčku sa 74:69.

Zagrevanje naših pred meč sa Italijanima.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mirko

pre 6 godina

Po meni momci su vec uradili vise nego sto sam ocekivao... Svaki sledeci potencijalni uspeh cestitam!

Aleksandar

pre 6 godina

Slazem se,samo da napomenem da smo i 2001 god. takodje u Turskoj bili oslabljeni pa dodjosmo do zlata.Samo hrabro napred,ako nasi igraju koncentrisano mozemo svakoga u Evropi da tucemo.

Danilo

pre 6 godina

Bravo. Samo da ih prerano ne uhvati sindrom lako cemo

Dado

pre 6 godina

Sad bracu Ruse pustiti pa zatraziti jos desetak 29-tki, a moze i koji BUK onako uzgred

AS

pre 6 godina

OVO JE BILO PAMETNO, SKONCENTRISANO, SUPERIORNO. DOBIJAMO RUSE JER SMO BOLJI I ZATO ŠTO NE MOGU DA NAS DOBIJU DVA PUTA ZA REDOM NA ISTOM PRVENSTVU. FINALE, TUČEMO SLOVENCE JER ĆE ZAPETI IZ PETNIH ŽILA DA POBEDE ŠPANCE. USPEĆE ALI ĆE BITI JAKO ISTROŠENI I IMAĆEMO LAK POSAO. DAKLE MI SMO PRVACI.

Bane

pre 6 godina

Ovo sve do sada je bilo odradjivanje posla...dobicemo i bracu ruse, a onda sledi nesto ozbiljinija utakmice, bez obzira na protivnika...u svakom slucaju cestitke

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija