• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

14.09.2017

12:07

SALE "NAŠPANOVAO" EKIPU ZA RUSE: Neće nas dobiti dva puta! Napad donosi pobede, a odbrana - medalje!

Košarka

SALE "NAŠPANOVAO" EKIPU ZA RUSE: Neće nas dobiti dva puta! Napad donosi pobede, a odbrana - medalje!

Podeli vest

Selektor Aleksandar Đorđević pred meč sa Rusijom u polufinalu Evropskog prvenstva (20.30, petak, RTS1) kaže da su igrači izvukli pouke nakon poraza od "zbornaje" u grupi i sada su spremni da im vrate milo za drago

Rusija je nikad jača, Aleksej Šved je lider, motor ekipe, imaju iskusne evroligaške igrače. Mozgov na centru sa fizičkom snagom daje veliku prednost. Iznenadili su nas u grupi. Krenuli su fizički na nas - kazao je Đoršević dan pre polufinalnog duela sa "zbornajom".

Ali, nema sumnje da su naši igrači nešto naučili iz jedinog poraza u grupi.

Moramo da budemo hrabri, da budemo spremni. Jedna utakmica nas deli od našeg cilja i koraka napred
 

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije

- Naši igrači su izvukli pouke i sada moramo isto da uzvratimo. Posle Rusije su se igrači skupili u sobi i razgovarali, ulaze u svaki meč sa velikom željom i mnogo međusobno pričaju zaista. To je za poštovaje.

Što se Rusa tiče, neće im nedostajati motiva protiv orlova.

-  Rusi su ambiciozni. Podbacili su samo protiv Letonije. Na nama je da se koncentrišemo i da okrenemo glavu i misli ka tome šta nas čeka sutra. Danas se oporavljamo. Želimo spremno da uđemo u meč. Nadam se da važi ono da ne možeš dva puta da izgubiš od istog protivnika na istom takmičenju. Svesni smo grešaka i igrači su spremni da ih isprave. Moramo da budemo hrabri, da budemo spremni. Jedna utakmica nas deli od našeg cilja i nekog koraka napred. Napad nam omogućava da dobijemo utakmicu, a odbrana nas vodi do medalje - to je naš motiv.

Neće selektor moći protiv Rusa da računa na Branka Lazića zbog povrede mišića.

Lazić je bio konstantno na terapijama. Posle Letonije i tog duela sa Timom u završnici utakmice se pojavio bol u butnom duelu. Bio je na konstantnim terapijama poslednja 3-4 dana, a kad smo došli u hotel na evropskom delu Istanbula on nije mogao da trpi bol. Uradili smo magnetnu rezonancu, videli da je mala ruptura mišića koja mu onemogućava da bude sa nama. Ostali igrači su spremni.

Imaće Srbija ponovo veliku podršku navijača u petak od 20.30 protiv Rusije.

Imamo veliki broj zahteva za karte, očekujem da bude još punija dvorana - poručio je selektor.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija