• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.09.2017

22:23

(FOTO) FINALEEEE! MNOGO SMO JAKI! Srbi "ubili" Ruse! Slovenci, vi ste na redu, hoćemo zlato!

Košarka

(FOTO) FINALEEEE! MNOGO SMO JAKI! Srbi "ubili" Ruse! Slovenci, vi ste na redu, hoćemo zlato!

Podeli vest

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva! "Orlov" su u polufinalu savladali Rusiju 87:79 i za zlatnu medalju boriće se u nedelju sa Slovenijom!

Kada su ih skoro svi otpisali, kada se broj otkaza popeo na sedam, u njih je verovao samo šef - selektor Aleksandar Đorđević.

Nije se kadrovski masakr osetio na rezultatima, preživeli su "orlovi" zato što su tim. Nije sve funkcionisalo na startu, ali su iz meča u meč podizali formu i kako su ga nazvali, taj drugi tim Srbije, plasirao se se prvo među četiri najbolje selekcije na Evropskom prvenstvu, a onda bez Tea, bez Raduljice, Simonovića, Kalinića, Bjelice, Nedovića, Jokića otišao u finale. Srebro imamo u džepu, ali hoćemo zlato. Slovenci, vi ste na redu da padnete pred pulenima Aleksandra Đorđevića. 

Fenomenalni Bogdan koji je odveo Srbiju u finale postigao je 24 poena, Boban 18, a Vladimir Lučić 13. Na drugoj strani Aleksej Šved je bio najbolji sa 33 poena, Voroncevič je postigao 14.

Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović bili su nerešiva enigma za Ruse posebno tokom prvih 20 minuta igre kada su zaledili zbornaju na "-14". Odlično su naši otvorili meč i posle prve četvrtine imali pet poena više (25:20). Onda je tokom drugih deset minuta prvog poluvremena usledio teror. Bobi je do ludila dovodio Ruse, selektor "baćuški" Bazarevič nije znao šta da radi pa se nemoćno samo držao za glavu. 

Bobi i Bogdan su tukli sa svih strana i serijom 16:3 odveli Srbiju na 42:29 četiri minuta pre kraja poluvremena. Odbrana je bila fenomenalna, odlično nas je služio šut za dva poena,  ubacili smo čak 26 poena iz reketa, Mozgova skoro da nismo videli u igri, pa ne čudi što smo na poluvremenu zaledili Ruse na "-14". 

Konsolidovali su se Rusi tokom poluvremena i uzvratili serijom 11:0. Sa tri brze trojke Voroncevič, Fridzon i Šved doveli su zbornaju na 57:52.

Uspeli smo na vremen da zaustavimo nalet Rusa i da ih držimo pod kontrolom i nakon što se povredio  Jović. Usledila je manja drama u finišu, došli su Rusi na četiri poena, ali onda je minut pre kraja sevnula trojka Bogdana, pa još dva poena (83:76) i slavlje je moglo da počne. Čak ni Šved više nije mogao da spasi "baćuške".

Informer

 

 

SRBIJA  - RUSIJA 87:79 (25:20,23:14, 18:23, 21:22)

Dvorana: "Sinan Erden dom". Sudije: Lezano (Argentina), Anastopulos (Grčka), Mazoni (Italija).

SRBIJA: Mačvan 4, Bogdanović 24, Lučić 13, Milosavljević 7, Birčević 2, Štimac, Lazić, Micić 5, Gudurić 3, Jović 8, Kuzmić 3, Marjanović 18. 

RUSIJA: Šved 33, Baburin, Fridzon 3, Ivlev, Antonov, Zubkov 6, Hvostov 10, Mozgov 11, Voroncevič 14, D. Kulagin, M. Kulagin, Kurbanov 2.

 

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina 

KRAJ! SRBIJA JE U FINALU!

Šved pogađa trojku i smanjuje na 83:79. Rusi onda prave faul na Milosavljeviću koji pogađa oba - 85:79.  Lučić opet na penalima. Stavlja tačku sa dva pogotka - 87:79

Gube loptu Rusi. Do kraja meča 59 sekudni!

TROJKA BOGDANA kada je najpotrebnije. Bežimo na 81:74 do kraja 1.29. Opet Bogdan i trebalo bi da je ovo kraj Rusije koja traži tajm-aut - 83:76

Informer

Promašio je Fridzon šut za tri poena, ali je Voroncevič uhvatio loptu pod našim košem i fauliran je za dva penala. Samo jednom je precizan - 78:74.

Opet lična u napadu, Kuzmić je sada kako smatraju sudije napravio ličnu!

Sudije opet luduju, ali sve ćemo istrpeti samo da se domognemo finala. Odlično, Fridzon ne ubacuje za tri!

MICIIIIIĆ! TROJKAAAA! 78:73 je za Srbiju!

Švede opet. I ponovo trojka! Rusi su na 75:73, naši traže tajm-aut. Bila je ovo peta trojka Šveda. Dobro je, sada promašuje.

Brzinska serija Rusa od 5:0, trojka Šveda pa Zubkov postiže poene i ponovo su na pet poena - 75:70.

Na nogama su srpski navijači u "Sinan Erden" areni, do kraja meča šest minuta.

Lučić se lepo postavlja odbrani, iznudio je faul Rusa. Na drugoj strani, Mačvan je fauliran pri šutu i ide na liniju za slobodna bacanja, pogađa oba - 75:65

Informer

Lepo se Bogdan oslobodio Zubkova i poentirao, a onda u narednom napadu Zubkov pravi faul, a Bobi u padu postiže bitne poene i Srbija ide na 73:65.

Bravo Guduriću, trojka za 69:61. Sada faul Voronceviča u napadu, a onda Gudurić pravi nesportsku, povlačio je za dres Kvostova. Nije nam ovo potrebno, Rusi koriste poklon i sada su na 69:65.

Kuzmić i Gudurić su zajedno krenuli na loptu i umesto da je uhvate izbacili su je u aut. Nema veze, iskupiće se  Na drugoj strani Rusi imaju 4:0, 66:61 vodi Srbija. 

Faul Milosavljevića na Švedu, a bek Rusije naravno precizan i baćuške su na 66:59. 

Informer

Treća četvrtina

Bogdanović je bio polovičan sa penala, pa Kurbanov zakucava bez nekog otpora naših.  Srbija posle 30 minuta vodi 66:57.

Užas! Jović se povredio, na jednoj nozi je odskakutao do klupe!

Nova trojka Šveda - 64:55. 

Idemo, poen po poen. Šesta asitencija Jovića i 15 poen Marjanovića. Sada Jović tera Ruse da traže tajm-aut, pobegli smo na 64:52.

Tako je, trojkom zastavljamo seriju Rusa, Milosavljević je pogodio, pa Mozgov pravi treću ličnu. Vodimo 60:52.

Đorđević traži tajm-aut nakon nove trojke Voronceviča i serije Rusia 11:0 Imali smo 16 poena više, a Rusi su sada samo na "minus 5" - 57:52.

Informer

Još jedna trojka za Ruse. Fridzon dovodi Ruse na 10 poena minusa - 57:47. Traje serija baćuški koji spuštaju zaostatak ispod 10poena - 57:49. 

A sada malo za navijače - LUČIIIIIIIĆ! "Alej-up" posle asistencije Jovića za 57:41. Šved je brzo uvratio trojkom, ali malo je to, "orlovi" vode 57:44.

Treća izgubljena lopta za naše! 

Bogdanović je još jednom faulirao Šveda prilikom šuta za tri poena.  Rusi su na minus 14 posle poena Šveda sa penala! 

Lučić za Mačvana, ovaj ne greši. Rusi ne znaju šta ih je snašlo, gube 55:39. 

Ali, Bodganović ubacuje trojku i odgovara Rusima - 51:37. Potom Mozgov poentira, ali iz Kuzmić iz rekata pogađa i vodi nas na 53:39.

Drugom trojkom Voroncevič otvara drugo poluvreme, šteta što Mačvan nije uspeo da mu se revanšira ostaje 48:37.
 

Informer

Druga četvrtina:

Bogdanović je promašio šut za tri poena. Lučić faulira Fridzona, a to su dva penala, međutim, ovaj promašuje oba puta a Lučić promašuje šut uz zvuk sirene i ostaje 48:34.

Jaooo šta Bobi radi Rusima, kakvu je samo loptu poslao Lučiću koji ubacuje nove poene. Đorđević traži tajm-aut na 48:34. Do kraja poluvremena 56 sekundi.

Bobi je rešio da zakuca Ruse! Posle poena jednom rukom usledila je sjajna rampa našeg centra , zaustavio je Mozgova. Hvata se za glavu selektor Rusije! Vode "orlovi" 46:31.

Nezaustavljiv je Marjanović večeras. Uspeli su Rusi nekako da se domognu lopte, ali ništa od poena. Sada Milosavljević gubi loptu, šteta mogli smo da odemo na "+17".

Mačvan pogađa za seriju 14:0 Srbije, ali Rusi trojkom prekidaju seriju i to je znak da Đorđević traži tajm-aut. Vodimo 42:29.

Serija Srbije 12:0! Ne znaju Rusi kako da zaustave Bogdana i Bobija, koji prave dar-mar, ali to je njihov problem. Mi imamo 16 poena više - 42:26.

Rasturamo Ruse. Rasturamo! Prvo Bobi, pa Bogdan! Rus traže tajm-aut na 40:26.

Sjajna akcija naših i Bogdan postiže svoj 11 poen, a onda Jović u padu vodi Srbiju na 36:26. Najveća prednost za naše do sada.

Informer

A kada iznervirate Bogdana od odgovara - TROJKOM! "Orlovi" vode 30:26. Rusi traže tajm-aut, naterao ih je Bobi novim poenima - 32:26.

Čuvamo pet poena prednosti. Šteta, tri bacanja za Šveda, Bogdanoviću se ova odluka sudija nije svidela, pa je ušao u raspravu sa sudijama. Rusi su prišli na 28:26.

Nismo iskoristili napad, ali sjajan Bobi u odbrani i sevnula je kontra. Šteta, zaustavili su Rusi Lučića. Sada nas Bobi vodi na 27:20 nakon lakih poena, ali Kvostov odgovara trojkom i smanjuje na 27:23.

Informer

Prva četvrtina:

Micić za dva i Srbija vodi na kraju 10 minuta 25:20.

Šteta, Voroncevič odmah uzvraća trojkom, ali u narednom napadu Milosavljević poentira. Čuvamo vođstvo - 23:20.

Toooo! Nova TROJKA za Srbiju - Lučiiiić - 21:17 za Srbiju.

Lepo, lepo, sada je Lučić nadmudrio Kvostova i poentirao, ali Jović greši i Rusi poentiraju.

Ne, ne! Šved je utišao naše navijače u Areni trojkom! Problemi u odbrani Srbije, koristi to Šved i sa linije za slobodna bacanja vodi Rusiju na "minus 1" - 16:15.

Ivlev ekspresno pravi dva faula, Bobi ga je izluđivao, koji sada povećava prednost "orlova" na 16:10.

Voroncević smanjuje minus zbornaje, a onda mi gubimo loptu. Srećmo, to Bogdanović ispravlja i nakon sjajne odbrane poentira za 14:8.

Jović sada vodi naše na "plus četiri" - 10:6. S druge strane Mozgov ne pogađa sa penala. Već u narednom napadu Fridzon pravi faul na Bogdanu koji je greši sa penala i vodimo 12:6.

Opet Mozgov ovog puta još lakše poentira. Ali, nakon jednog promašaja van linije 6.75 Bogdanović iz druge šanse pogađa TROJKU - 8:6 za naše.

Informer

Jović poentira za 5:0, ali Voroncevič postiže prve poene za Rusei smanjuje na  5:2. Uzvraćaju sada Rusi serijom 4:0, poentirao je Mozgov , potom su naši prokockali napad.

Faul nad Kuzmićem koji pogađa jedno slobodno bacanje. Sada sjajno utrčavanje Kuzmića i asistencija za Birčevića koji zakucava za 3:0.

- Bilo je spekulacija da Kulagin neće igrati protiv Srbije zbog povrede, ali će plej Ruse da stisne zube i pomogne saigračima.

 

Informer

 

Informer

Srpski navijači su spremni!

Informer
Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

JOŠ U FINALU DA PRESLIŠAMO SLOVENCE I ZLATO JE NAŠE A I OSTVARIĆE SE SVE ŠTO SAM PRE PAR DANA KOMENTARISAO I PREDVIDEO. SRBIJA!

Vladimir

pre 6 godina

Bravo Majstori! Osim što smo izborili Finale, na ovom Evropskom prvenstvu smo u Bogdanoviću dobili novu zvezdu i pravog vodju ove mlade i sjajne generacije.

grckizet

pre 6 godina

Igraj i pobedi ponosno se vrati, donesi kuci zlato sto se zlati!!!! Bice pehara, docek ispred vlade, ako ga ne bude JOVIC ce ukrade!!!

ZELJKO

pre 6 godina

SLOVENCE MORAMO DA SILUJEMO PREKO CENTARA A TU JE I NARAVNO UZ BOGDANA I MARKO GUDURIC UMESTO STEFANA

bane

pre 6 godina

Možda nam nekad i ovu medalju neće priznati, izmisliće propise da Srbi smeju da igraju, ali da ne smeju da pobeđuju. A ako se tako nešto i desi, medalja će biti oduzeta zbog ne poštovanja propisa. Svaka čast momcima, prikazali su nam još jednu epizodu iz serije "OTPISANI".

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija