• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

16.09.2017

13:28

"DAJ DA PREGAZIMO OVE SLOVENCE"! Kokoškov protiv idola: Znam Saleta u dušu, neće me prevariti!

Košarka

"DAJ DA PREGAZIMO OVE SLOVENCE"! Kokoškov protiv idola: Znam Saleta u dušu, neće me prevariti!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov istakao je da mu je Aleksandar Đorđević bio idol, i dodao da ga neće prevariti Saletova poruka da je Slovenija favorit u finalu

Kokoškov je plasmanom u finale Evropskog prvenstva ostvario najveći uspeh u istoriji reprezentacije Slovenije. "Zmajčeki" su neporaženi na šampionatu, a u polufinalu su deklasirali selekciju Španije (92:72).

Nebitno je ko je favorit. Saša je to rekao novinarima, ali ja znam šta je rekao u svlačionici. Znam da on poštuje protivnika, ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku reći "Daj da pregazimo ove Slovence". Ne može da me prevari - uz osmeh je rekao Kokoškov.

On je naglasio da je upravo Đorđević velika snaga srpske reprezentacije.

- Saša Đorđević je sigurno sa mnogo većim iskustvom i kao igrač i kao trener u ovakvim situacijama. Očigledno da njegova harizma i znanje i sve što donosi je jedan veliki kvalitet za reprezentaciju Srbije. Ja to iskustvo nemam, za mene je ovo prvo finale, ali ne racionalizujem mnogo ovaj momenat - istakao je srpski stručnjak na klupi Slovenije i dodao:

- Imamo istu pripremu, isti pristup. Koncentrisaćemo se na male stvari, što manje ćemo da čitamo novine, koristimo društvene mreže... Da ne učestvujemo u tim stvarima i da nam glava bude čista i fokusirana samo na utakmicu, a da sve ostalo ostavimo sa strane - poručio je Kokoškov.

On je naglasio i da mu je tokom igračke karijere idol bio upravo sadašnji selektor "orlova.

- Ima sam dva idola dok sam igrao, to su Dražen Petrović i Saša Đorđević. Činjenica da je Sale ostao u košarci je velika stvar za ovaj sport, za srpsku i evropsku košarku. On pleni pojavom, ima harizmu, znanje... Mi smo prijatelji naravno, ja njega mnogo bolje znam nego on mene. Biće zadovoljstvo sutra, festival košarke, što se mene tiče - podvukao je Kokoškov i za kraj govorio o tome šta bi moglo da odluči finale:

- Energije će biti sa obe strane. Sutra se neće pojaviti niko ko se neće zalagati 100 odstvo, pa i preko toga. Moraće da se igra pametno, dobro, smireno... Energija je velika stvar, ali to neće biti dovoljno - zaključio je selektor Slovenije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17