• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

16.09.2017

15:23

(VIDEO) NAJVAŽNIJA TROJKA ZA SRBE IZ VUKOVARA! Mačvan otkrio kada i zašto je počeo da trenira košarku!

Košarka

(VIDEO) NAJVAŽNIJA TROJKA ZA SRBE IZ VUKOVARA! Mačvan otkrio kada i zašto je počeo da trenira košarku!

Podeli vest

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije otkrio je da je košarku počeo da trenira posle trojke koju je Aleksandar Đorđević postigao za pobedu protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Barseloni 1997. godine

Naša selekcija posle 16 godina u Istanbulu ponovo igra finale Evropskog prvenstva. Tada, 2001. godine smo pobedili domaćina Tursku, a sada "orlove" od titule šampiona Evrope deli Slovenija.

Gledao sam utakmicu. Bio sam u Bačkoj Palanci - rekao je Mačvan dan pred finale.

Na pitanje da li je posle tog finala odlučio da trenira košarku, Mačvan je kao iz topa ispalio.

- Počeo sam da treniram kad je Sale dao trojku. Onu važniju trojku za nas Srbe iz Vukovara. U Vukovaru sam počeo da treniram - rekao je Mačvan misleći na trojku koju je Đorđević dao Hrvatima na EP u barseloni 1997. godine.

Ne smemo da podlegnemo euforiji, treba da zadržimo mir, da sačuvamo energiju. Da ne obraćamo pažnju na stvari pored terena, na sudijske odluke

Milan Mačvan, kapiten "orlova"

"Lepak" ovog tima, kako je Mačvana označio selektor Đorđević, potom se osvrnuo na protivnika u finalu.

Na neki način su prepisali naš recept igre. Igraju čvrsto, dosta trče, svako zna svoju ulogu. Imaju dva superstara koji kolo vode, to su Dončić i Dragić, a dobili su ekstra kvalitet sa Rendolfom, pošto im je nedostajalo malo fizike pod obručima. Naravno, tu su i Vidmar i Prepelič, koji igraju veoma dobro - poručio je Mačvan i dodao da je Slovenija više nego zasluženo u finalu:

- Ozbiljna ekipa, pokazali su mnogo tokom prvenstva. Dobili sve velike protivnike - Grčku, Francusku, Španiju. Poseduju veliki kvalitet, Kokoškov ih odlično vodi i sigurno nam neće biti lako - istakao je krlini centar Srbije.

On je potom poručio da veruje u svoje saigrače i da niko u ekipi ne želi da se zaustavi kada je cilj ovako blizu.

- Verujemo u naš sistem. To je nešto što je Sale postavio još pre četiri godine i držimo se toga. Znamo koja su naša pravila, znamo šta treba da radimo. Protiv njih može da se igra, idemo da se borimo 40 minuta, to je jedini put kako ova ekipa može da dobija. Jako, čvrstvo, agresivno na skoku... - konstatovao je Mačvan.

Protiv njih može da se igra, idemo da se borimo 40 minuta, to je jedini put kako ova ekipa može da dobija. Verujemo u naš sistem

Milan Mačvan, kapiten "orlova"

Srbija je u mandatu selektora Đorđevića izgubila dva finala - na Svetskom prvenstu i na Olimpijskim igrama, oba od SAD.

- Kad igraš protiv Amerike, znaš da su ti šanse minimalne. U ovom trenutku mislim da su šanse obe ekipe podjednake. Slovenija je pokazala fenomenalnu igru, nisu izgubili nijednu utakmice. Ko god da je bio u finalu, mislim da bismo imali dobre šanse. Idemo da odmorimo i da probamo da dobijem utakmicu. Mislim da će biti dobar meč - poručio je Mačvan.

On se prisetio finala EP iz 2009. godine u Poljskoj, kada je Srbija izgubila Španije.

- Juče smo pričali o tome. Jeste da se osvoji srebrna medalja, ali ostaje gorak ukus. Bili smo nezreli u tom trenutku i to finale, sećam se da je polufinale bilo u subotu, a finale u nedelju. Mi smo ostali budni do četiri ujutru, nismo mogli da spavamo, nismo mogli da treniramo. Došli smo na finale potpuno nespremni. Možda smo mogli da pružimo veći otpor. Pričali smo juče, ne smemo da podlegnemo euforiji, treba da zadržimo mir, da sačuvamo energiju. Da ne obraćamo pažnju na stvari pored terena, na sudijske odluke, na navijače nego da se fokusiramo na igru - zaključio je Mačvan.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
wiking

pre 6 godina

Djordjvicu neka te i sutra ovako nose na ramenima!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17