• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.09.2017

23:20

MURIĆ ZNA KAKO SA "ORLOVIMA": Mi igramo lepše, oni su iskusniji, ali šanse su 50-50!

Košarka

MURIĆ ZNA KAKO SA "ORLOVIMA": Mi igramo lepše, oni su iskusniji, ali šanse su 50-50!

Podeli vest

Košarkaški reprezentativac Slovenije Edo Murić rekao je danas da njegova ekipa igra najlepšu i najbolju košarku na Evropskom prvenstvu, ali da su šanse utakmici protiv Srbije (nedelja, 20.30), u finalu turnira, 50:50

Još jedan dan za nas, hteli smo Srbiju, dobili smo, jedva čekam da se vidimo na parketu. Plasman u top dva je velika stvar za obe reprezentacije. Za nas jer smo prvi put tu, a Srbija nije imala sreće sa povredama, nema mnogo igrača i veliki je uspeh finale sa tom ekipom. Ova utakmica je 'tačka na I', ne znam da li ćemo opet imati ovakvu priliku, nadamo se da ćemo da osvojimo zlato, daćemo sve od sebe -  rekao je Murić novinarima u Istanbulu. 

Košarkaši Slovenije igraju u nedelju od 20.30 u Istanbulu protiv Srbije u finalu Evropskog prvenstva. Slovenija je neporažena došla do finala, dok Srbija ima poraz od Rusije u grupnoj fazi.

- Dobro ih poznajemo, zato smo ih želeli, znamo šta da očekujemo od njih. Znamo kako da ih napadnemo, samo to treba da uradimo u finalu -  naveo je Murić.

Selektor Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je Slovenija favorit, ali to ne priznaje njegov kolega na klupi Slovenije Igor Kokoškov.

- Ne čitam ja to mnogo. Mi mnogo lepše i bolje igramo ovo Evropsko prvenstvo, a Srbija je iskusnija što se tiče nastupa u finalima, pa su šanse 50:50. Oni imaju igrače koji stalno igraju finala, vidite kako Bogdan Bogdanović ove godine vodi Srbiju, neverovatno. Iskustvo je na njihovoj strani, ali mi igramo lepše od svih ekipa. Međutim, to ne znači ništa, finale je jedna utakmica, nosi puno pritiska i ko se bolje snađe. Mi se nadamo i daćemo sve od sebe da ćemo to biti mi - naveo je Murić.

Murić je svojevremeno igrao u Partizanu i poznaje igrače srpskog tima.

- Svi su tu manje-više grobari i delije, znam i jedne i druge, sa svima sam dobar, svi su sjajni momci. Dobro se znamo, kada sam bio u Partizanu igrao sam sa njima ili protiv tih igrača. Mislim da sam spreman, mi smo spremni -  naveo je.

Murić je rekao i da jedva čeka atmosferu u hali, pošto je čuo da dolazi mnogo slovenačkih i srpskih navijača.

- Biće to šlag na torti i za nas i za Srbiju. I mi i oni smo i više nego zaslužili to. Radujem se utakmici, dugo ću je pamtiti, nadam se da će to biti naš dan - rekao je Murić.

Slovenija je u polufinalu pobedila Španiju sa 92:72, a Srbija, svetski i olimpijski vicešampion, bila je bolja od Rusije sa 87:79.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 6 godina

Bit ce ti to utakmica Srba i Srba u rasejanju !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17