• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2017

22:29

(FOTO/VIDEO) SREBRO ZA SRBIJU, "ORLOVI" PALI POSLE DRAME! Slovenija prvak Evrope, Dragić ubacio 35 poena!

Košarka

(FOTO/VIDEO) SREBRO ZA SRBIJU, "ORLOVI" PALI POSLE DRAME! Slovenija prvak Evrope, Dragić ubacio 35 poena!

Podeli vest

Nije uspela Srbija da se okiti zlatom! Šampionski pehar ide u ruke košarkaša Slovenije koji su u finalu pobedili 93:85 (20:22, 36:25, 15:20, 22:18)

Bili smo blizu, ali nismo načinili poslednji korak! Vodila je Slovenija tokom većeg dela utakmice, naša selekcija se u četvrtoj četvrtini preokrenula 82:80, ali nisu izabranici selektora Aleksandra Đorđevića imala snage da prelomi i dođe do pobede.

Najzaslužniji za zlato Slovenaca bio je Goran Dragić, koji je postigao 35 poena, od toga 26 u prvom poluvremenu!

U nastavku je malo "prikočio", ali su tada neki drugi preuzeli ulogu košgetera - Prepelič, Rendolf, Blažič...

Kod nas je najefiasniji bio Bogdan Bogdanović sa 22 poena, a Milan Mačvan je dodao 18.

Uz već pomenutog Dragića, za Sloveniju je 21 poen postigao Klemen Prepelič, a 11 je dodao Entoni Rendolf.

 

SRBIJA  - SLOVENIJA 85:93 (22:20, 25:36, 20:15, 18:22)

Dvorana: "Sinan Erden dom". Sudije: Kristijano Maranjo (BRA), Antonio Konde (ŠPA), Tolga Sahin (ITA).

SRBIJA: Mačvan 18, Bogdanović 22, Lučić 9, Milosavljević 2, Birčević 8, Štimac 2, Lazić, Micić 4, Gudurić 6, Jović 2, Kuzmić 6, Marjanović 6.

SLOVENIJA: Rendolf 11, Rebec, Dragić 35, Nikolić 4, Prepelič 21, Murić 5, Blažič 7, Vidmar 2, Zagorac, Dimec, Čančar, Dončić 8

 

 

 

 

 

 

 


 

Tanjug
FIBA/Eurobasket

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Ponovo Bogdan nije bio precizan, a na drugoj strani je Prepelič fauliran pri šutu za tri. Ubacio je dva od tri penala - 82:88. Potom i dva penala Nikolića, a novi promašaj Bogdana - 82:90, 30 sekundi do kraja.

- Novi poeni Bogdanovića, a na drugoj strani je Rendolf ubacio dva penala. Za srbiju je Kuzmić promašio dva bacanja, što je kaznio Prepelič - 82:84. Bogadnović i Mačvan su promašili trojke, a Rendolf pogađa uz faul - 82:86.

- Dvojka Mačvana za vođstvo Drbije (78:77). Odgovorio je trojkom Prepelič, ali onda novi koš Mačvana za 80:80 i napad za Srbiju.

- Dvojka Bogdana a potom i prodor Micića - 74:77. Ipak, sudije nam ne daju da se potpuno vratimo u igru, sudije sviraju tehničku Miciću zbog flopinga, iako je bilo očigledno da je Dragić gurnuo našeg pleja. Međutim Dragić je promašio, a onda koš Lučića za 76:77 i tajm-aut Kokoškova na 5:47 minuta do kraja uktamice.

- Nesportska lična grepka Gudurića. Nikolić je pogodio oba penala, a potom dvojka Blažiča - 67:75. Trojka Mačvana, ali odgovorio je Blažič novom dvojkom - 70:77.

Informer

Treća četvrtina: 

- Trojka Birčevića a onda i Bogdanovića - 67:69. Dragić je fauliran u poslednjoj sekundi napada i pogodio je oba bacanja - 67:71 za kraj deonice.

- Seriju Srbije prekinuo je Rendolf, a Štimac je na drugoj strani promašio zicer posle ofanzivnog skoka. To je kaznio Dragić novim košem, ukupno 33 je postigao, a onda i dva penala Prepeliča - 61:69.

- Srbija je prišla na svega "minus 2", a na parketu je praktično druga petorka (Micić, Gudurić, Lučić, Birčević i Štimac). Koš našeg centra naterao je Kokoškova da zatraži tajm-aut - 61:63.

- Nezgodno je doskočio Dončić, povredio se i izašao je iz igre. Mačvan je na drugoj strani pogodoi dva bacanja, a onda i prodor Bogdana - 59:63.

- Lučić i Marjanović spuštaju prednost Slovenije ispod deset razlike, a kada su imali kontru, greška u napadu - 53:61. Novi koš Dragića za Sloveniju, a Micić je pogodio za Srbiju - 55:63.

- Marjanović nije bio precizan u našem prvom napadu, a na drugoj strani trojka Dragića u poslednjoj sekundi. Odgovorio je Bogdanović dvojkom - 49:59.

Informer

Druga četvrtina:

- Pono se raspucao Dragić, koji je vezao dve trojke uz dva penala. Kod nas je Lučić pogodio dva penala, a Gudurić trojku - 43:54.

- Sada serija Srbije 6:0. Koš uz faul Lučića i trojka GUdurića naterali su Kokoškova da zatraži minut odmora - 38:43.

- Seriju Slovenaca od 11:0 prekinuo je Mačvan. Potom trojka Prepeliča sa 10 metara, a onda novi koš Mačvana - 32:41.

- Naši igrači nisu iskoristili nekoliko napada, što Dragić kažnjava sa šest vezanih poena za najveću prednost Slovenaca - 28:38.

- Ubacio je trojku Birčević, ali je opet usledila još jedna mini serija Slovenaca od 5:0 i novi tajm-aut našeg selektora - 28:32.

- Serija 5:0 na početku druge deonice i Đorđević idmah traži tajm-aut - 22:25. To je urodilo plodom, prva trojka za Srbiju, pogodio je Bogdanović. Potom dvojka Rendolfa - 25:27.

Informer

Prva četvrtina:

- Naši su zadržali minimalnu prednost do kraja prve deonice, a Dragić je promašio dvojku za izjednačenje - 22:20.

- Dva bacanja Marjanovića, a potom i dvojka Bogdana, posle koje Kokošvov traži tajm-aut. Usledila je trojka Prepeliča, ali je odmah Bogadović ubacio dva penala - 20:16.

- Sa tribina se čuje pesma srpskih navijača "ja te volim, ja te volim, ja te volim Srbijo"...

- Dva penala je pogodio Marjanović, usledila su četiri poena Dragića, kao i polaganje Jovića odnosno dvoja Bogdanovića - 14:11.

- Prve poene na utakmici postigao je Kuzmić, a uzvratio je Murić trojkom. Još dva koša Kuzmića, a na drugoj strani su pogađali Murić i Dončić. Potom je Mačvan doneo vođstvo Srbiji - 8:7.

- Prva petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Lučić, Mačvan, Kuzmić.

FIBA/Eurobasket
Tanjug

- Stefan Jović se normalno zagreva, kao i svi ostali naši igrači za duel sa Slovenijom.  Bolje vesti nismo mogli da dobijemo.

- Do početka utakmice nešto manje od 60 minuta, "Sinan Erdem" arena sve punija!

- Slovenački navijači spremni, izazivaju srpske!

 

 

- Sve brojniji srpski navijači u Istanbulu, imaće četa Saše Đorđevića odgromnu podršku sa tribina.

 

Informer

- Španci su osvojili bronzanu medalju poštu su savladalu Rusiju sa 93:85.

Informer

- VAŽNO! Čarter let srpskih košarkaša je planiran za ponedeljak u 13.30 po srpskom vremenu i reprezentativci bi trebalo da slete u Beograd oko 15.30. Kao što smo već objavili srpskim košarkašima će biti organizovan doček na balkonu Skupštine grada posle 19 časova, bez obzira na ishod finalne utakmice.

 - Na putu za Istanbul je i premijerka Srbije Ana Brnabić koja će bodriti "orlove". 

Informer

- Marko Kešelj dobio je sina na dan kada Srbija igra finale Evropskog prvenstva, odnosno kako je bivši rekrezentativac rekao - na dan kada će Srbija osvojiti zlatnu medalju.

- Legenda srpske košarkše i kapiten možda i najbolje generacije u istoriji naše zemlje Žarko Paspalj smatra da će "orlovi" bez problema osvojiti prvenstvo Evrope.

- Nemanja Nedović nije uz saigrače, ali kaže da mirno čeka finale, jer je uveren da će se orlovi boriti do poslednjeg atoma snage i doneti Srbiji zlatnu medalju.

Pristižu u Istanbul fanovi jedne i druge ekipe. Nekoliko sati pre početka balkanskog okrašaj za zlato i navijači obavljaju poslednje pripreme . Svi su "naoružani" šalovima, zastavama, zagrevaju i glasne žice i dlanove...

Informer

 

Informer

- Košarkaši Srbije odradili su u nedelju u podne poslednji trening pred finale Evrobasketa u Istanbulu .  Selektor Aleksandar Đorđević je iza zatvorenih vrata finiširao taktičke pripreme za meč sa Slovenijom, a potom su srpski heroji još desetak minuta radili na šutu.

Među njima je bio i Stefan Jović koji se povredio u duelu sa Rusima, ali je tokom treninga pokazao da je sve u redu, te kao zapeta puška čeka obračun sa Slovencima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladimir

pre 6 godina

JUGOSLAVIJA U FINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! Čestitam Aleksandru Đorđeviću i košarkašima reprezentacije Srbije, čestitam Igoru Kokoškovu i košarkašima Slovenije, zaista je uživanje gledati utakmice oba tima. Čekam večerašnji duel potpuno neopterećen i bez brige ko će pobediti, mogu potpuno da se prepustim čarima košarke, u svakom slučaju pobeđuju naši, u svakom slučaju je Jugoslavija prvak Evrope!

bubasvaba

pre 6 godina

Kako god da se zavrsi SRBIJA je prvak jer rve postave i oba trenera su SRBI !!.

bora

pre 6 godina

Koja bre Srbija ? SLOVENIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

goxy

pre 6 godina

ovo uopste nije dokaz da su slovenci bolji od srba u kosarci,jer to sto su oni prvaci je zasluga srba koji su igrali za njih!mogu da se zahvale nama!mozda je dokaz da su ekonomski puno jaci pa puno srba zivi u sloveniji!za to respekt!\n

kingdom

pre 6 godina

Daj Janez idi pa se leci. Nije Slovenija rasturila jugu nego SAD i EU i unutrasnji nacionalisti.

Vlada

pre 6 godina

Djordjevic je lose vodio utakmicu! Sta se desilo sa Bogdanovicem I njim na tajmautu u cetvrtoj cetvrtini? Presekao ga Sale I Bogdan nije mogao da se sastavi. I jedan I drugi napolje! Ovde se igra za Srbiju a ne za svaciji ego! Isto I za Dragica. Svaka cast majstore. Igrao si kao da ti je Srbija maceha ili mozda ocuh. Sve uredu samo idi promeni prezime. Da si igracina jesi. Da si covek to ne znam. Jedan Piksi Stojkovic u final u Bariju odbio da sutira penal. E moja Srbijo. Kakvu ti to "kulturu" prodaju.

Metla

pre 6 godina

Koliko je u SLO timu etnickih cistih Janeza? Ziveli Alpski Srbi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija