• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2017

17:51

ŠPANCI BRONZOM ISPRATILI NAVARA! "Furija" slomila Rusiju u borbi za treće mesto!

Košarka

ŠPANCI BRONZOM ISPRATILI NAVARA! "Furija" slomila Rusiju u borbi za treće mesto!

Podeli vest

Košarkaši Španije osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu pošto suu borbi za treće mesto savladali Rusiju sa 93:85 (21:13, 24:15, 21:27, 27:30)

 

Braća Gasol su bila najraspoloženija, Pau je ubacio 26, a Mark 25 poena, dok je 16 dodao Rodrigez. Navaro je u poslednjem meču za reprezentaciju postigao dva poena.

Šved je naravno dominirao u ekipi Rusije sa 18 poena uz pet ubačenih trojki, Mozgov je dodao četiri poena manje, dok su dvocifreni bili još Kulagin i Voroncevič sa po 10 poena. 

"Furija" je od starta nametnula ritam, pa je nakon prvih 10 minuta igre imala prednost od osam poena. Braća Gasol i Rodrigez nastavili su da lome "zbornaju" i tokom druge četvrtine i serijom 11:0 odveli Španiju na 32:17, dok su na kraju poluvremena imali i 17 poena više (45:28).

Međutim, nisu Rusi odustajali, pokazali su to i protiv nas u polufinalu kada su se vratili u meč nakon "-16", ali ni tada, kao ni sada protiv Španije u borbi za medalju, nisu uspeli da završe posao do kraja. 

Prišli su tokom poslednje četvrtine Špancima na tri poena (76:73). Potom je Rubio dobio drugu nesportsku, morao je da napusti halu, ali nije "furija" posustala ni nakon toga. Mini serijom 5:0 Španija je otišla na 83:76, "zbornaja" je još jednom pripretila u finišu, unela dramu, koja je na kraju pripala "furiji". 

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija