• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: eurohoops.net

19.09.2017

15:11

KOKOŠKOV RAZOČARAO SLOVENCE: Nema šanse da ostanem selektor!

Košarka

KOKOŠKOV RAZOČARAO SLOVENCE: Nema šanse da ostanem selektor!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov izjavio je da ne postoje šanse da ostane na klupi "zmajčeka" nakon osvajanja zlata na EP u Turskoj

Kokoškov je sa klupe vodio selekciju Slovenije do titule prvaka Evrope, a "zmajčeki" su u finalu pobedili reprezentaciju Srbije.

- Nemoguće je da ostanem. Novi kalendar FIBA utiče na igrače, ali i na trenere. Za mene ovo nije posao nego zadovoljstvo. Bila mi je čast da budem deo ovog nacionalnog tima i da treniram ove momke - rekao je Kokoškov za Eurohoops.net.

On je objasnio da ne može da obavlja više funkciju selektora zbog prozora, koje je uvela FIBA, a koji počinje pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine, kada će srpski trener imati obaveze u Americi.

- U novembru će igrati neko drugi, opet u februaru stižu novi problemi. Nadam se da će FIBA i Evroliga naći zajedničko rešenje, da barem igrači koji igraju u Evroligi mogu da nastupaju za nacionalne timove. To je veći problem za KS Slovenije od toga da li ću ja biti selektor. Pričali smo o tome još pre Evropskog prvenstva, ali rešenja nema na vidiku. NBA igrači ne dolaze. Ostaje da vidimo šta će se dogoditi na relaciji FIBA - Evroliga - dodao je Kokoškov.

To praktično znači i da je Goran Dragić u finalu odigrao poslednju utakmicu u dresu reprezentacije jer je prethodno istakao da će nastaviti reprezentativnu karijeru jedino ukoliko Kokoškov ostane selektor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija