• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.09.2017

07:05

NE MOŽE DA PREBOLI PROMAŠAJE! Kuzmić prihvata deo odgovornosti za poraz u finalu Evrobasketa!

Košarka

NE MOŽE DA PREBOLI PROMAŠAJE! Kuzmić prihvata deo odgovornosti za poraz u finalu Evrobasketa!

Podeli vest

Ognjen Kuzmić priznaje da mu je veoma teško palo što nije iskoristio dva slobodna bacanja na dva i po minuta do kraja meča, posle čega su Slovenci prelomili utakmicu i osvojili Evrobasket

Proganjaće me još ona dva promašena slobodna bacanja protiv Slovenije u finalu Evrobasketa, poručio je Ognjen Kuzmić (27) za Informer! Centar srpske reprezentacije prihvata deo odgovornosti za poraz u borbi za zlato na Evropskom prvenstvu (93:85) i priznaje da ostaje veliki žal što "orlovi" nisu uspeli da osvoje turnir.

Novi član Real Madrida imao je na dva i po minuta pred kraj meča, kod rezultata 82:82, dva pokušaja sa linije penala i oba puta je bio neprecizan. Posle toga su Slovenci ponovo poveli sa osam razlike i tako rešili pitanje pobednika.

Ostaće velika žal

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde ne krije da mu je bilo veoma teško u noći posle finala.

- Niko nije spavao posle poraza od Slovenije. Ostaje žal što nismo uzeli zlato, pogotovo jer smo imali dobru priliku da preokrenemo utakmicu u samom finišu. Eto, ja sam imao ona dva slobodna bacanja i promašio. Mnogo sam razmišljao o tome, baš mi je teško palo. To je košarka, nekad daš, nekad promašiš kad se odlučuje - naglasio je Kuzmić u razgovoru za naš list.

Rođeni Dobojlija nije mogao da se otme utisku da su i sudije pojedinim lošim odlukama dodatno uticale na rasplet u finalu.

- Pokušavam da što manje mislim na to. Slovenci imaju zaista odlične igrače, mi smo imali priliku da ih pobedimo, ali svi su videli šta se dešavalo u finalu i kakvo je bilo suđenje. To dalje ne treba ni komentarisati.

Prijaju pohvale
Drago mi je što navijači smatraju da sam bio najprijatnije iznenađenje na prvenstvu, nastaviću tako i ubuduće

Vladimir Lučić, krilo "orlova"

Kuzmić smatra da će on i saigrači tek vremenom postati svesni kakav su uspeh napravili na Evrobasketu.

- Slažu se polako utisci, moramo svi da budemo zadovoljni ovim srebrom. Nastavili smo kontinuitet osvajanja medalja. Imali smo i sjajnu podršku navijača u Turskoj, predivan doček u Srbiji, usrećili smo narod i to je ono što je najvažnije - jasan je Kuzmić.

Po medalju i na SP

S druge strane, epitet najprijatnijeg iznenađenja u taboru "orlova" pripalo je Vladimiru Lučiću, koji je oduševio srpske navijače odličnim partijama na EP.

- Drago mi je što sam opravdao poverenje. Prijaju pohvale i daju mi motiv da nastavim da radim još jače. Iskreno, već dugo igram na ovakvom nivou, iako možda ljudi u Srbiji nisu to znali ili nisu pratili moje partije u inostranstvu. Nisam igrač čiji se doprinos meri statistikom, imam drugačije zadatke na terenu i uvek se trudim da ih ispunim i pružim maksimum za ekipu - objasnio je Lučić.

Krilo minhenskog Bajerna ubeđeno je da će Srbija i sa Mundobasketa 2019. doneti medalju.

- Sigurno da i na sledećem Svetskom prvenstvu treba očekivati odličje. Rezultati koje smo pravili sa jačim sastavom na prethodnom SP i OI, uz ovu ekipu koja je osvojila srebro na EP, jasno pokazuju da možemo daleko da doguramo - zaključio je Lučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NekoKo

pre 6 godina

Ne bih da mračim ali ovaj će brzo dobiti pedalu u Realu.

Stojan

pre 6 godina

Nije mi jasno na koju foru im je uzeo pare?! Covek je smotan kao sajla....

VLAJS

pre 6 godina

Nije se nesto zaplakivao posle utakmice...eeee moj Kuzmicu...

law abiding citizen

pre 6 godina

Cestitka igracima na osvojenoj medalji i borbi koju su pruzili na celom sampionatu a ti momcino ti uz svu tremu i uopste taj pritisak nisi morao da gadjas taj obruc toliko zverski jako inekontrolisano kao da si hteo da ti se vrati u ruke a ne da da kos! Drugo napad pre toga si isustio loptu iz ruku ispod kosa i trece odluka da udjes u igru je potpuno bespotrebna bila..slazem se da ces biti promasena investicija za Spance

Haha

pre 6 godina

I treba da te bude sramo citav zivot treniras josarku i ne znas da das dva bacanja. Nemas ti decko pijma o kosarci

Stojan

pre 6 godina

Da je Marjanovic bio umesto njega na liniji slobodnih bacanja,sada bi bili prvaci Evrope!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija