• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

21.09.2017

09:55

MAČVAN OTKRIO: Bili smo utučeni zbog srebra, razmišljali smo da OTKAŽEMO DOČEK!

Košarka

MAČVAN OTKRIO: Bili smo utučeni zbog srebra, razmišljali smo da OTKAŽEMO DOČEK!

Podeli vest

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Milan Mačvan otkrio je da su svi u ekipi bili toliko utučeni posle poraza u finalu Evropskog prvenstva da su razmišljali čak da otkažu doček ispred Skupštine grada Beograda

Mačvan je u razgovoru za Novosti rekao da je ekipa glasala da li da ipak ide na doček, jer se nikom nije proslavljalo srebro ili da otkaže slavlje.

Strašno mi je krivo što sam treći put morao da se penjem na balkon sa srebrom. Čak smo glasali da li uopšte da izlazimo pred sve te ljude bez zlata. Znali smo da je doček već bio organizovan, ali smo razmišljali da otkažemo sve. Ipak, bilo bi bez veze da oduzmemo to pravo onima koji nikada nisu bili na balkonu, a mnogo je takvih. Verujte da nije lako popeti se tamo sa srebrom, bili smo utučeni - rekao je Mačvan za Novosti

Bogdan nije mogao da stoji

Kapiten Mačvan se još jednom osvrnuo na učinak vođe ekipe Bogdana Bogdanovića.
Fasciniran sam Bogdanom, kako razmišlja, kako se nametnuo da bude lider, iako mu to nije bilo ni rečeno, ni dato. Odigrao je neverovatno, izneo toliki teret da četiri-pet minuta pre kraja finala više nije mogao da stoji na nogama i pitao je Saleta da ga menja. Zamislite kakva je to potrošnja bila, kada je na samom kraju rekao da ne može. I one suze na kraju... Bio je slomljen. Ali to je mentalitet šampiona, jedini put za uspeh u NBA.

 

On je za sve "optužio" generaciju u kojoj je igrao selektor Aleksandar Đorđević.

- Bojali smo se da će malo ljudi doći. Na terasi nismo ni shvatili koliko je bilo naroda, tek smo na slikama videli. Nije ni navijačima lako, i oni su očekivali zlato. Ma Saletova generacija je za sve kriva. Oni su osvojili sve, pa se od košarkaša uvek očekuje samo zlato - rekao je, uz osmeh, Milan Mačvan.

Koliko su svi igrači bili fokusirani na igre i osvajanje medalja, kapiten je otkrio u dva simpatična primera.

Nisam mogao da verujem. Ideš tamo na tri nedelje i ne poneseš neku civilnu garderobu, da imaš kad izađeš iz hotela. Tako je Dragan Milosavljević išao na večeru u tri broja većim farmerkama bez kaiša. Zezali smo se da treba da ga bandažiramo, kad već nema kaiš. Pored toga, niko nije napuštao hotel! Ja sam jednom krišom izašao da kupim kafu. Ponestalo nam je, a ja poneo svoj aparat. Taj fokus je meni fascinantan još od Rija. Nismo izlazili iz stana u Olimpijskom selu. Jer, ako izgubiš fokus, ispao si - istakao je Mačvan.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baba

pre 6 godina

bravo ....vi ste izgubili i tako ste se osecali ali ste namagarceni od politicara i to debelo ....jer ste slabog karaktera tj prodali ste se za jeftine pare

Sigmund

pre 6 godina

I trebali ste. Zbog onih politickih struktura koje su organizovale docek ZLATA dan pre odigrane utakmice. Trebali ste i zbog politickih izjava Djordjevica i par takozbanih novinara rts'a .... ali niste .. pokazali ste da vas je lako izmanipulisati .. a zlato su osvojili sportisti .. ne politicari ...

mina

pre 6 godina

Ti si bio najslabiji sa dosta promašaja jer nisi ni za rezervu.

MIODRAG JOVANOVIĆ

pre 6 godina

EVROPA ZDAJ! TREBA ZNATI I IZGUBITI, A SVAKA ČAST DRAGIĆU DR. GORANU , ALI BIO JE NA PRAVOJ STRANI.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija