• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

22.09.2017

17:31

(FOTO) NASLEDNICI DUŠANA IVKOVIĆA PORUČUJU: Duda će još raditi za srpsku košarku!

Košarka

(FOTO) NASLEDNICI DUŠANA IVKOVIĆA PORUČUJU: Duda će još raditi za srpsku košarku!

Podeli vest

Legendarni trener Dušan Ivković otišao je u penziju, ali to ne znači da se oprostio od srpske košarke, kažu za Informer košarkaški stručnjaci Željko Obradović i Žarko Paspalj

Čuveni Duda, koji je našoj zemlji doneo pregršt medalja sa velikih takmičenja, oprostio se u sredu u Atini na revijalnoj utakmici Olimpijakosa i ekipe Ivkovićevih zvezda.

Time je okončana trenerska karijera duga 39 godina. Sve je počelo 1978. godine, kad je Ivković seo na klupu Partizana i odmah u prvoj sezoni osvojio prvenstvo i Kup Jugoslavije, kao i Kup Radivoja Koraća (pandan današnjem Evrokupu).

Veličina
Ivković je veliki čovek i veliki trener, mnogo je uradio za našu košarku, mnogo je uradio i za mene
Željko Obradović, košarkaški trener

Osvojio skoro sve

Bila je to najava da je na scenu stupio čovek koji će promeniti košarku i koji će osvojiti skoro sve što se osvojiti može.

Bio je prvak Evrope sa Olimpijakosom i sa reprezentacijom, šampion sveta i vicešampion Olimpijskih igara. Sve u svemu, 28 velikih trofeja, pa je tako i meč u Atini simbolično završen 28 sekundi pre kraja.

Ivković nije zadužio našu košarku samo osvajanjem titula već i činjenicom da su od njega učili i drugi stručnjaci, poput Željka Obradovića i Saše Đorđevića. Obradović kaže da Dudi duguje mnogo.

Starsportphoto©

- Ivković je veliki čovek i veliki trener. On je mnogo uradio za našu košarku, mnogo je uradio i za mene. Zahvalan sam mu zbog toga. To što on neće više voditi neki klub i biti pored terena ne znači da će skroz napustiti košarke. Ona je njegov život i uvek će biti prisutan. Verujem da će i dalje raditi za srpsku košarku - ističe Obradović, koji je, naravno, prisustvovao Ivkovićevom oproštaju u dvorani "Mira i prijateljstva".

Teodosić: Dudo, hvala za sve!

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić zbog obaveza u NBA ligi nije mogao da dođe u Atinu. On je poručio da mu je veoma žao zbog toga.
- Malo je reći da kažem šta mislim o Dudi. On je uticao da budem to što jesam danas. Ne samo košarkaški već i kao čovek. Žao mi je što nisam bio na poslednjoj utakmici velikog šmekera i najvećeg trenera u Evropi. Hvala za sve - poručio je Teodosić.

- Bio je to spektakl. Drago mi je što je toliko ljudi došlo da isprati Ivkovića. Svi su bili lepo raspoloženi, uživali smo. Duda je svojim rezultatima zaslužio takav ispraćaj u penziju - kaže Obradović.

Mnogo zvezda

A Atini je bio i Žarko Paspalj, kojeg je Ivković trenirao u reprezentaciji. Prema njegovim rečima, Ivković nije pogrešio što je izabrao da se oprosti u glavnom gradu Grčke, a ne u Beogradu.

- Grci su sve odlično uradili i nemam nikakvu zamerku na organizaciju utakmice. Sve je bilo na vrhunskom nivou. Mnogo poznatih lica, mnogo velikih zvezda je bilo na jednom mestu i moram da priznam da sam stvarno uživao. Iskreno, ne verujem da bi utakmica bila tako dobro organizovana u Beogradu. Meč u Atini je bio pun pogodak - zaključio je Paspalj.

Starsportphoto©
Starsportphoto©
Starsportphoto©

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sramota

pre 6 godina

Sramota je da se oprostaj ovako jednoj ljudskoj i sportskoj velicini nije organizovao u beogradu,pa nije on rodjen u atini.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17