• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

24.09.2017

07:00

MUTA NIKOLIĆ LUPIO ĆUŠKU HRVATIMA: Pretili su nam, zato sam ih prozivao!

Košarka

MUTA NIKOLIĆ LUPIO ĆUŠKU HRVATIMA: Pretili su nam, zato sam ih prozivao!

Podeli vest

Hrvatima je najveća želja bila da izbace Srbiju na Evrobasketu, pa sam zbog toga morao da ih zavitlavam što su ispali u osmini finala, kaže za Informer Miroslav Muta Nikolić

Prvi pomoćnik selektora "orlova" Aleksandra Đorđevića posle prvenstva poručio je Hrvatima da će osvojiti medalju kad im trener i plejmejker budu Srbi!

Hrvati su na EP došli najavljujući da će ovog puta sigurno doći do medalje, koja im izmiče još od kontinentalnog šampionata u Atini 1995. Tad su "kockasti" osvojili bronzu, ali su pobegli sa pobedničkog postolja kako ne bi slušali himnu novog prvaka Evrope, selekcije Jugoslavije.

Za dom spreman
Dopala mi se ona foto-montaža na kojoj naš Bogdanović u dresu ide u finale, a njihov je u odelu i sa torbom za dom spreman
Miroslav Muta Nikolić, pomoćnik selektora Srbije

Razbili ih Rusi

Komšije su čak govorile kako bi im odgovaralo da se u nokaut fazi sastanu sa Srbijom, jer bi im bilo lakše protiv nas nego protiv nekog drugog rivala.

Međutim, sve njihove snove brutalno je srušila Rusija već u osmini finala pobedivši ih sa čak 23 poena razlike (101:78). Nikolić posle toga nije izdržao da ih ne pecne.

- Tačno je da sam rekao da će Hrvati osvojiti medalju na velikom takmičenju tek kada budu imali trenera i plejmejkera Srbina. To sam izjavio pošto su prvo oni govorili kako žele Srbiju u osmini finala jer smo došli sa trećim timom, pa će lako da nas izbace. Samo što smo mi sa našim takozvanim trećim timom došli do finala, a oni su pobegli kući mnogo ranije - kazao je Nikolić i dodao:

- Mnogo mi se dopala ona foto-montaža koja se pojavila na društvenim mrežama na kojoj su dva Bogdanovića. Naš Bogdan u dresu ide u finale, a njihov Bojan je u odelu i sa torbom na ramenu za dom spreman.

SALE HRVATIMA SVE SASUO U LICE! Evo šta selektor Srbije kaže o bežanju komšija sa postolja, čuvenoj trojci, ali i prijateljstvu!

Na mestu pomoćnog trenera reprezentacije Nikolić je osvojio čak šest medalja, prvo kao pomoćnik Željku Obradoviću, a zatim Aleksandru Đorđeviću. On ističe da nema ambicije da jednog dana bude selektor naše zemlje.

- Nekada sam hteo da budem selektor, ali sad više ne. Nemam ja taj problem da budem pomoćnik. Bila je ranije priča posle odlaska Željka Obradovića da predvodim nacionalni tim, ali to se nije realizovalo i to je to - kazao je Nikolić.

"Ispušili" zbog Karle Pušeljić

Najbolji hrvatski košarkaš Dario Šarić pružao je veoma loše partije tokom Evropskog prvenstva, a razlog za to su bili ljubavni problemi. Prema saznanjima zagrebačkih medija, krilnog igrača "kockastih" uoči početka takmičenja ostavila je devojka Karla Pušeljić. To ga je žestoko pogodilo, pa navodno zbog toga nije bio na svom nivou. Dario i Karla bili su u vezi pet godina, a poslednjih godinu dana su živeli zajedno.

Bogdan Bogdanović je posle svake trojke na Evrobasketu slao poljupce Muti, a ovaj mu je uzvraćao.

- Ja se trudim da sa svakim igračem budem prijatelj, da ih podržim i motivišem. Velika je tu potrošnja. Mora nešto da ih podigne. Ne šalje mi samo Bogdan poljupce, sad su počeli i ostali igrači - objasnio je Nikolić.

Ne krivi sudije

"Orlovi" su u Istanbul otišli ispraćeni kao autsajderi, a vratili su se sa srebrom. Međutim, mnogi navijači nisu mogli da se pomire sa porazom od Slovenije u finalu, pa su za neuspeh optužili sudije.

- Sudije su loše sudile na svim mečevima, ne samo na tom. Ne želim da tražim opravdanje u arbitrima. Ni meni nije prijatno da me zovu vicešampionom, to znači da si izgubio u finalu. Ipak, možda je to bio naš realan domet na ovom takmičenju, kada se uzme u obzir koliko nam je igrača nedostajalo - zaključio je Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20