• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2017

19:15

NASTAVLJA SE PREPUCAVANJE! Evroliga odgovorila FIBA: Hvala, ali problem ostaje!

Košarka

NASTAVLJA SE PREPUCAVANJE! Evroliga odgovorila FIBA: Hvala, ali problem ostaje!

Podeli vest

Evroliga i FIBA nastavljaju da se "dopisuju" putem saopštenja, koja su, znatno blaža nego na početku "rata"

Poslednjih dana sukob FIBA i Evrolige pomerio se sa mrtve tačke, oba tabora objavila su niz saopštenja, ali se i dalje ništa konkretno nije postiglo.

FIBA je nedavno opet pisala čelnicima Evrolige i ponudila novo rešenje za situaciju koja bi najviše štete nanela reprezentacijama.

Nedugo zatim Evroliga je odgovorila saopštenjem, u kojem se, između ostalog, tvrdi da će Evroliga i njeni klubovi dobro razmotriti predlog, s tim da i dalje nije ponuđeno trajno rešenje za kalendar takmičenja, odnosno mešanje reprezentativnih prozora sa terminima Evrolige i obratno.

FIBA i dalje nije rešila glavni problem reprezentativnih prozora, odnosno izostanke najboljih igrača tokom kvalifikacija. Problem i dalje postoji

Saopštenje Evrolige

- Evroliga je primila novi predlog FIBA povodom takozvanih reprezentativnih prozora, koji će se mešati sa terminima klupskih takmičenja. Evroliga i njeni klubovi zahvalni su jer je Fiba po prvi put poslala nekakav predlog, uprkos brojnim predlozima koje je Evroliga već poslala još od 2012. godine.

Uprkos tome što Evroligini predlozi nikada nisu uzeti u razmatranje i unapred su bili odbijani od strane FIBA, najnoviji predlog FIBA biće razmatran od strane Evrolige i njenih klubova. Međutim, činjenica je sledeća:

- Da FIBA i dalje nije rešila glavni problem reprezentativnih prozora, odnosno izostanke najboljih igrača tokom kvalifikacija. Problem i dalje postoji.

- Novi problem dodaje novu dozu stresa igračima, jer će biti prinuđeni da igraju dodatni broj utakmica u skraćenom vremenskom roku. Na primer, igrači bi mogli da dođu u situaciju da odigraju čak šest utakmica u periodu od deset dana tokom februarskog reprezentativnog prozora, uključujući nacionalne kupove, Evroligu i reprezentativne utakmice. Povrh svega, neki igrači moraće da putuju i po 30-40 sati, pa čak i preko 50 sati u tom periodu.

- Evroliga i njeni klubovi daće odgovor FIBA u narednim danima i sedmicama i ostaju otvoreni za diskusiju i dalju procenu stanja kako bi se rešio glavni problem - FIBA kalendar za 2017. godinu, jer i dalje onemogućava igrače da se odazovu reprezentativnim obavezama - stoji u Evroliginom saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija