• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

03.10.2017

08:41

(VIDEO) SRBI STARTOVALI U NBA! Jokić pokidao Lejkerse sa 16 poena, Bogdan ZAKUCAO, Rade bez koša!

Košarka

(VIDEO) SRBI STARTOVALI U NBA! Jokić pokidao Lejkerse sa 16 poena, Bogdan ZAKUCAO, Rade bez koša!

Podeli vest

Protekle noći u NBA ligi trojica srpskih igrača našli su se na parketu dvorana širom Sjedinjenih Američkih Država. Nikola Jokić je u pobedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima, 113:107, postigao 16 poena uz dva skoka i tri asistencije (5/10, 3/4 za tri)

Reprezentatitvac Srbije Bogdan Bogdanović 'debitovao' je za Sakramento u trijumfu nad San Antonio Sparsima, 106:100.

Član najbolje petorke na nedavno završenom Evrobasketu odigrao je 13 minuta i za to vreme postigao dva poena (1/3) i uhvatio tri skoka.

I kao poslednji, Rade Zagorac je takođe odigrao prvi meč u dresu Memfisa, koji je sa 92:84 pobedio Orlando Medžik. Nekadašnji igral Mega Bemaksa za devet minuta nije uspe da se upiše u listu strelaca (0/5).

Jokić je nastavio sa solidnim partijama u predsezoni, nakon što je u prvom meču postigao 12 poena, Somborac je sada upisao 16, a pritom je imao i dva lepa pâsa preko celog terena.

Njegovi Nagetsi odigrali su dobar meč na gostovanju u Los Anđelesu, a uz Jokića odličan meč odigrao je Geri Heris koji je utakmicu završio sa 25 poena. Od ostalih igrača, Milsap i Ernangomes su ubacili 11, dok su po sedam imali Barton, Mari i Plamli.

U poraženom sastavu Lonzo Bol je imao osam poena i četiri asistencije, dok je ponovo najefikasniji bio Kajl Kuzma sa 23 poena. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac nije se upisao u listu strelaca.

Tanjug

Bogdan Bogdanović napravio je dugo željeni 'debi' za Sakramento Kingse, a učinak na kraju utakmice bio je skroman pošto je postigao dva poena i tri asistencije.

Jedini koš došao je posle kucanja iz tranzicije u drugoj četvrtini. Inače, vidi se da će srpskom igraču biti potrebno malo vremena da se privikne sve u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odličan debi imao je peti pik sa ovogodišnjeg drafta Dieron Foks koji je za 16 minuta postigao isto toliko poena. Najefikasniji bio je Frenk Mejson sa 17 poena, Skal Labisije je ubacio 15, dok je Badi Hild postigao 12.

NBA, predsezona

utorak:

Boston – Šarlot 94:82
Memfis – Orlando 92:84
Dalas – Milvoki 106:104
Sakramento – San Antonio 106:100
LAL – Denver 107:113
Sidnej – Juta 84:108
Long Lajons – Vašington 96:126

Kada je reč o Zagorcu, mladi srpski košarkaš na terenu je proveo devet minuta i za to vreme nije uspeo da postigne poen. Iz igre je šutnuo pet puta, ali nijednom nije bio precizan.

Ipak, njegovi Grizlisi slavili su protiv Orlanda sa 92:84, a najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mario Čalmers sa 19 poena.

Od ostalih mečeva, Dalas Meveriksi su slavili protiv Milovki Baksa sa 106:104, uz 12 poena Jogija Ferela, devet Herisona Barnsa i osam Seta Karija. U poraženom timu Rašad Von je postigao 20, dok je Mirza Teletević upisao osam poena i sedam skokova.

"Novi" Boston Seltiksi slavili su u TD Gardenu protiv Šarlota sa 94:82. Kajri Irving meč je završio sa devet poena i tri asistencije, Hejvord je ubacio pet, dok je Džejson Tejtum postigao devet poena.

U preostala dva meča, na kineskoj turneji Vašington Vizardsi su bili ubedljivi protiv Long Lajonsa 126:96, dok je Juta Džez u Australiji pobedila Sindej Kingse sa 108:94.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17