• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.10.2017

17:58

ŠOKANTAN DOLAZAK U KLIPERSE! Teo imao "u džepu" 30 miliona od Bulsa, ali je sve propalo zbog jednog igrača!

Košarka

ŠOKANTAN DOLAZAK U KLIPERSE! Teo imao "u džepu" 30 miliona od Bulsa, ali je sve propalo zbog jednog igrača!

Podeli vest

Srpski košarkaš Miloš Teodosić je letos posle dugog perioda u CSKA otišao u LA Kliperse, ali prema tvrdnjama njegovog agenta Nika Lotsosa kapiten srpske reprezentacije je umalo završio u Čikago Bulsima

Mnogi klubovi su poslednjih meseci bili zainteresovani za Teodosića, među njima i Bulsi, ali je sjajni plejmejker na kraju ipak završio u redovima Klipersa.

- Imali smo dogovor sa Čikagom. U Trevizu sam se sastao sa šefom Bulsa za internacionalni skauting Ivicom Dukanom, čovekom koji je Tonija Kukoča odveo u Čikago. Njegovo mišljenje u Bulsima je zaista važno. On je praktično treći čovek pri odlučivanju. Razgovarali smo i rekao je da je Miloš najbolji igrač koga mogu da dovedu - rekao je Lotsos i dodao:

Memfis me je zvao 2013. godine i tražio Miloša. On nije želeo da ode. Nije mogao da napusti tim a da ne ostvari cilj - osvajanje Evrolige

Nik Lotsos, menadžer Miloša Teodosića

- Posle nekoliko dana me je pozvao generalni menadžer Bulsa Gar Forman. Dogovoren je bio ugovor na tri godine i oko 30 miliona dolara, sličan onome koji je Bogdan Bogdanović dobio u Sakramentu. Moj jedini prigovor je bio da Miloš ima šansu za "opt-aut" svakog leta, jer zaista verujem da on može do astronomskog novca. Bili smo spremni za potpis, a Forman je Tea želeo i zbog još jednog razloga - u Čikagu je puno Srba - rekao je agent za Sport24.gr. 

Teodosić je imao 30 miliona "u šaci", ali je na kraju potpisao dvogodišnji ugovor sa Klipersima od 12,3 miliona dolara. U Čikagu je završio Džimi Batler koji je stigao u trejdu iz Minesote, pa nije bilo prostora za dolazak srpskog reprezentativca.

Mokasine odvele Tea u CSKA

Nik Lotsos je otkrio i zanimljivu priču koja je imala uticaj da Teodosić iz Olimpijakosa pređe u CSKA.
- Kada je Miloš još bio u Olimpijakosu trebalo je da potpiše ugovor sa jednom firmom koja proizvodi sportsku obuću. Nikako nije došao da ih proba. Jednom sam ga pozvao i rekao da mora to da učini, jer ne možemo da potpišemo ugovor dok ne proba patike. On mi je odgovorio: "To su samo mokasine". Toliko je imao samopouzdanje da mu nije bilo važno koje patike nosi - rekao je Lotsos i nastavio:
- Ovo sam ispričao Andreju Vatutinu i to je imalo velikog uticaja na njega. Kada sam otišao u taksi iz hotela znao sam da će Miloš igrati za CSKA. Imao sam taj osećaj. To se potvrdilo nekoliko dana kasnije.

- Posle tog trejda sam znao da ništa neće biti od ugovora. Posle dva dana me je Forman pozvao i rekao da će se tim rekonstruisati, pa da dovođenje 30-godišnjeg plejmejkera bez NBA iskustva ne dolazi u obzir - rekao je Lotsos i dodao da veruje da Teodosić sledeće godine može da dobije nove i bolje uslove ugovora:

- On može da potpiše ugovor vredan i do 75 miliona dolara - istakao je košarkaški menadžer. 

On je otrkio da je Teodosić 2013. godine mogao da pređe u Memfis, ali da nije želeo.

- Memfis me je zvao 2013. godine i tražio Miloša. Imao je ugovor s CSKA, tako da je Memfis morao da plati otkup. Ali nije želeo da ode. Znate zbog čega? Jasno je imao na umu da želi da osvoji nešto sa CSKA. Sve suprotno od toga smatrao je "uvredom". Nije mogao da napusti tim a da ne ostvari cilj - osvajanje Evrolige! Mislim da se njegov um promenio kada je osvojio Evroligu 2016. godine. Memfis je tog leta doveo Nika Kalatesa - ispričao je Lotos i dodao:

Do sada bi potpisao ugovor vredan 100.000.000 dolara. U to sam siguran. U drugu ruku, ne možete se baviti sa "šta" i "ako". To nikada nećemo moći da dokažemo. Sada je otišao ne da bi zaradio više nego u CSKA. Verovatno će zaraditi manje nego što bi zaradio u CSKA - zaključio je menadžer našeg asa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17